wskaznik tem oleju
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
wskaznik tem oleju
witam potrzebuje pomocy;posiadam subaru impreze 2,0 turbo AWD Z 2000r.mam w niej zamontowane trzy okrage zegary z czego jeden z nich powinien pokazywac tem.oleju ale niestety nie pokazuje gdyz kabel od tego czujnika jest zerwany i wisi luzem w komorze silnika,ale nie mam pojecia gdzie wczesniej byl podlaczony czy wogle byl podlaczony ?jesli byl to prosze o jakies wskazowki gdzie ewenyualnie moze sie znajdowac podlaczenie tego przewodu z gory dzieki 

- lucza
- 4 gwiazdki
- Auto: babcie ra 95 i 96
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Re: wskaznik tem oleju
Jest kilka miejsc gdzie można podłączyć ten czujnik,stojąc przed silnikiem nachyl się i popatrz od tyłu głowicy,powinieneś zobaczyć miedziany czujnik,ale to wszystko zależy od firmy czujnika i miejsca gdzie właściciel je umieścił.Wiem że zaraz się rozpęta burza że jest tylko jedno dobre miejsce ale dawniej sądzono inaczej,wiem z własnej autopsji,pozdro.
JAZDA SUBARU-BEZCENNE!!! ZA BENZYNE ZAPŁACISZ KARTĄ MAESTRO!!
- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
lucza pisze: Jest kilka miejsc gdzie można podłączyć ten czujnik,stojąc przed silnikiem nachyl się i popatrz od tyłu głowicy,powinieneś zobaczyć miedziany czujnik,ale to wszystko zależy od firmy czujnika i miejsca gdzie właściciel je umieścił.Wiem że zaraz się rozpęta burza że jest tylko jedno dobre miejsce ale dawniej sądzono inaczej,wiem z własnej autopsji,pozdro.
Nie, nie ma jednego miejsca. Z grubsza są trzy :
- lewa głowica tył ,
- brok, przód , tuż nad rozrządem, w głównej magistrali olejowej ,
- blok, prawa strona, pod dolotem.
Ale tego miejsca " stojąc przed silnikiem nachyl się i popatrz od tyłu głowicy,powinieneś zobaczyć miedziany czujnik" nie znam. Zwłaszcza ten "miedziany czujnik" tchnie niewiedzą

Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.
Może być jeszcze podstawka filtra oleju albo miska. Poprzedniego właściciela próbowałeś pytać ?
Biuro pomocy poszkodowanym w wypadkach drogowych RES - http://www.odszkodowania-res.pl
- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
siewcu pisze: Może być jeszcze podstawka filtra oleju albo miska.
Nie może być, chyba, że masz ochotę robić korektę ok. +20C na rzeczywistą temperaturę oleju.
Olej przy misce jest już grubo schłodzony.
Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.
- lucza
- 4 gwiazdki
Grzesiek_67 pisze: lewa głowica tył
czy to nie to samo?Grzesiek_67 pisze: stojąc przed silnikiem nachyl się i popatrz od tyłu głowicy
a mówiąc
miałem na myśli jego kolor a nie z czego jest zrobionyGrzesiek_67 pisze: "miedziany czujnik
- lucza
- 4 gwiazdki
sam jesteś "niewiedza"Grzesiek_67 pisze: tchnie niewiedzą![]()
![]()
![]()

- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek