Jaka chłodnica do 2,5 XT?
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
-
subbeginner
- 0 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Jaka chłodnica do 2,5 XT?
Witam...
Mam problem ze znalezieniem nowej chłodnicy do mojego forka 2,5 XT (211 KM), manual, MY05.
Pytałem w ASO, ale chciałbym znaleźć coś taniej. Wydaje mi się, że 1400PLN to sporo jak za chłodnicę.
Szukałem ewentualnych zamienników i znalazłem tylko Nissens 67712, ale obecnie nie jest dostępny.
Czym różni się chłodnica do 2,5XT (211KM) od tej do 2,0XT? Ta od 2,0XT nie podejdzie do mojego 2,5XT?
Jakie i gdzie mogę znaleźć ewentualne zamienniki do mojej chłodnicy?
Proszę o pomoc...
Pozdrawiam...
Mam problem ze znalezieniem nowej chłodnicy do mojego forka 2,5 XT (211 KM), manual, MY05.
Pytałem w ASO, ale chciałbym znaleźć coś taniej. Wydaje mi się, że 1400PLN to sporo jak za chłodnicę.
Szukałem ewentualnych zamienników i znalazłem tylko Nissens 67712, ale obecnie nie jest dostępny.
Czym różni się chłodnica do 2,5XT (211KM) od tej do 2,0XT? Ta od 2,0XT nie podejdzie do mojego 2,5XT?
Jakie i gdzie mogę znaleźć ewentualne zamienniki do mojej chłodnicy?
Proszę o pomoc...
Pozdrawiam...
Ostatnio zmieniony 28 lut 2011, o 14:19 przez subbeginner, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Re: Jaka chłodnica do 2,5 XT?
subbeginner pisze: Wydaje mi się, że 1400PLN
Rzekłbym masakrycznie dużo. Nawet jeśli ona ma w sobie chłodnicę oleju ze skrzyni (a nie wiem czy 2,5XT posiada), to wciąż jest to kosmiczna cena.
-
subbeginner
- 0 gwiazdek
Od spodu chłodnicy idą dwie takie cienkie rurki dalej pod akumulatorem i gdzieś tam, więc to chyba do chłodzenia oleju?
Ja bardzo chętnie kupię zamiennik, ale nie wiem jaki będzie na 100% pasował. Może ktoś coś doradzi?
Pozdrawiam...
Ja bardzo chętnie kupię zamiennik, ale nie wiem jaki będzie na 100% pasował. Może ktoś coś doradzi?
Pozdrawiam...
Tak to chłodzenie oleju.
Istnieją takie zamienniki, ale rzeczywiście są jaja z dobraniem.
Istnieją takie zamienniki, ale rzeczywiście są jaja z dobraniem.
-
subbeginner
- 0 gwiazdek
To jest chłodnica oleju skrzyni biegów, czy silnikowego ?
Nie śmiejcie się

Nie śmiejcie się

-
subbeginner
- 0 gwiazdek
Jesteś pewien że te rurki wchodzą do chłodnicy? Jak to jest manual to kwestia chłodnicy jest prosta, bez problemu można dobrać odpowiednią. Wyślij na PW szczegóły auta to załatwię to.
-
subbeginner
- 0 gwiazdek
Mam instrukcje serwisu w której jest osobny sposób montażu chłodnicy dla MT z chłodnicą oleju i chyba nam taki egzemplarz właśnie.
subbeginner, podeślij mi VIN do swojego auta proszę to sobie obejrzę co Ty tam masz. Nie słyszałem o seryjnym Subaru z MT i chłodnicą oleju skrzyni (poza STI Spec.C).
-
subbeginner
- 0 gwiazdek
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
-
subbeginner
- 0 gwiazdek
-
SwiftSerwis
- 0 gwiazdek
Jakby co to jestem w stanie zamówić tę chłodnicę.subbeginner pisze:znalazłem tylko Nissens 67712, ale obecnie nie jest dostępny.

-
subbeginner
- 0 gwiazdek
Chłodnica zamówiona w 4T jeździ już tydzień, nie cieknie, nie gotuje się i ogólnie jest OK jak do tej pory. Jedyna różnica między oryginałem a tą chłodnicą KOYO, którą dostałem jest taka, że średnica króćców plastikowych jest w zamienniku mniejsza o 1,5mm niż w oryginale, co dało się ściągnąć opaską na tyle, że jest szczelnie.
Wymiary rdzenia chłodnicy KOYO, którą dostałem SĄ INNE od tych, które podawali sprzedawcy z Allegro! Rdzeń chłodnicy, którą ja dostałem jest taki sam jak w oryginale. Nie wiem czy przepłaciłem, czy nie, ale dopóki nie sika jestem zadowolony
Dziękuję Azraelu za pomoc i serdecznie pozdrawiam...
Wymiary rdzenia chłodnicy KOYO, którą dostałem SĄ INNE od tych, które podawali sprzedawcy z Allegro! Rdzeń chłodnicy, którą ja dostałem jest taki sam jak w oryginale. Nie wiem czy przepłaciłem, czy nie, ale dopóki nie sika jestem zadowolony

Dziękuję Azraelu za pomoc i serdecznie pozdrawiam...