COS SMIESZNEGO - albo i nie ...........

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Re: COS SMIESZNEGO - albo i nie ...........

Post 25 mar 2011, o 14:38

Z PAMIĘTNIKA POLICJANTA... HUMOR....

PONIEDZIAŁEK - Siedzę razem z kapralem Kluchą nad krzyżówką

WTOREK - Nadal siedzimy nad krzyżówką

ŚRODA - Przyszedł płk Żelazny i powiedział żebyśmy odwrócili krzyżówkę, bo leży do góry nogami.

CZWARTEK - Odwróciliśmy Ale i w tej pozycji jest trudna. Siedzimy.

PIĄTEK - Zgłodniałem Kapral Klucha chyba też, bo krzyżówka zniknęła.

SOBOTA - Ponieważ zabrakło krzyżówki z nudów zabraliśmy się do łapania bandytów. Ja złapałem jednego a kapral Klucha 38.

NIEDZIELA - Pułkownik Żelazny, osobiście złożył przeprosiny na ręce attache ambasady Holandii za zatrzymanie autokaru z 38 pasażerami. A ja musiałem zwolnić kierowcę - pech.

PONIEDZIAŁEK - Kieruje ruchem na skrzyżowaniu. W radiowozie jechał płk Żelazny. Pomachałem mu ręka. Mam teraz niezły karambol.

WTOREK - Razem z kapralem Klucha bierzemy udział w pościgu za skradziona Toyota. Musimy go jednak przerwać bo i nogawka wkręciła mi się łańcuch, a kapralowi Klusze pęd powietrza oderwał dzwonek.

ŚRODA - Przesłuchuję zboczeńca złapanego w parku. Idzie w zaparte. Za to ja się cholera przyznałem.

CZWARTEK - Dostaliśmy wiadomość, ze przy ulicy Sennej w mieszkaniu nr 7 niejaka babcia Pelagia lewituje. Udaliśmy się na miejsce. Wiadomość się nie potwierdziła Babcia Pelagia wcale nie lewitowała. Powiesiła się na żyrandolu.

PIĄTEK - Gram z kapralem Klucha w karty. Wygrałem. Piec asów na karetę Jokerów.

SOBOTA - Wczoraj wieczorem zauważyłem źle zaparkowanego "malucha". I do tego tuz pod moim oknem. Zapisałem sobie jego numer. Dzisiaj sprawdziłem go w kartotece. To mój "maluch" chyba wezmę urlop.

NIEDZIELA - Na spacerze pogryzłem wiewiórkę Czuje tez jakiś wstręt do wody. Może to angina?

PONIEDZIAŁEK - Dostaliśmy zawiadomienie o zaginięciu kotka pana ministra. Pędzimy na sygnale. Tuz pod domem pana ministra, kapral Klucha na coś najechał. Sprawdzam, co to było. Już nie szukamy kotka.

WTOREK - W parku pojawił się ekshibicjonista. Zastawiliśmy na niego pułapkę. Niestety. Wymknął się. Został mi w ręku tylko jego płaszcz. Fajnie wyglądał, jak goły przedzierał się przez krzaki. W samej tylko koloratce.

ŚRODA - Remontuje mieszkanie. Wstrzeliłem kolek w ścianę. Umówiłem się z sąsiadem, że w dziurę po kołku wstawimy drzwi. Nie protestował. Był nieprzytomny.

CZWARTEK - W pracy same nudy. Przeglądam listy gończe. Jednego gościa jakbym skądś znal. Ale skąd?

PIĄTEK - Dzisiaj płk Żelazny oddal mi moja ankietę personalna ze zdjęciem, która nie wiadomo, czemu, zaplątała się miedzy listy gończe. Teraz już wiem skąd znalem tego gościa!

SOBOTA - Badania kontrolne. Oddałem mocz do analizy. Wiadro mi oddali.

NIEDZIELA - Cala komenda idzie do kina. To podobno smutna historia o miłości dwóch jamników. Tak mi powiedział kapral Klucha. Zapytałem się o tytuł "Psy 2". Nawet się zgadza.

PONIEDZIAŁEK - Od samego rana bolą mnie zęby. Niby sztuczne uzębienie a jednak?!

WTOREK - Dzisiaj rano mieliśmy kurs daktyloskopii. Kapralowi Klusze tak się to spodobało, że zaczął wszystkim zdejmować odciski palców. Pułkownik Żelazny nie zgodził się jednak na zdjęcie butów i przyłożył kapralowi aktówką.

ŚRODA - Nudzimy się w radiowozie. Grzebie w samochodowej zapalniczce. Palec mi się zaklinował. Przestałem się nudzić. Za to zacząłem się pocić.

CZWARTEK - Dostaliśmy wiadomość o napadzie na bank. Pojechaliśmy tam czym prędzej ale nie było się po co śpieszyć. Ludzie już wszystko wyzbierali.

PIĄTEK - Kapral Klucha ruszył w pościg za pijanym rowerzysta. Klucha ostro prowadzi radiowóz. Dobrze, że wcześniej wysiadłem na siusiu.

SOBOTA - Dzisiaj łapiemy na radar. Coś nam nie idzie. Mamy dziwne wskazania. Dostaliśmy wiadomość z komendy aby zwrócić echosondę, która jest dowodem w sprawie.

NIEDZIELA - Razem z Klucha i Paprochem pojechaliśmy na ryby. Dzień bardzo udany. Szkoda tylko, ze zapomniałem zabrać wędek dla naszego zgranego zespołu.

PONIEDZIAŁEK - Dzisiaj zaspałem do pracy. Dociskam gaz do deski mojego "malucha". 50km/h - urwały mi się lusterka. 60km/h - lakier zaczął się łuszczyć a wycieraczki przepełzły na tylnią szybę 70km/h - maska zawinęła mi się na dach. Przechodzę na prędkość ekonomiczna. Minął mnie rowerzysta.

WTOREK - Kapral Klucha przyniósł na komendę swój rodzinny album. Po obejrzeniu pierwszej strony, płk Żelazny pobiegł do toalety. A ja niestety, zwymiotowałem dopiero w domu.

ŚRODA - Dzisiaj przywieźli nam nowe umundurowanie. Ładne, ciemne kurtki. Widoczny napis POLICJA. Tylko te pompony na czapkach takie jakieś... dziwne.

CZWARTEK - Mam dolegliwości żołądkowe. Cały dzień siedzę w toalecie. Papierkowa robota.

PIĄTEK - Komputeryzacja policji postępuje Tak napisali w biuletynie, który został nam przysłany z komendy głównej. Razem z paczka dyskietek. Płk Żelazny złożył podanie o przydział komputera.

SOBOTA - Przyszedł jeden taki i zaczął się awanturować, ze on płaci podatki a my tu tylko siedzimy i pijemy kawę. Zaprzeczyłem. Kawa skończyła nam się w zeszłym tygodniu.

NIEDZIELA - Kurs udzielania pierwszej pomocy. Sztuczne oddychanie. Ćwiczy posterunkowy Paproch z manekinem. Coś tu jest nie tak. Nie wiem dlaczego posterunkowy Paproch rozebrał się do naga?! Wszedł Żelazny i wytrzaskał Paprocha po pysku. No i nie wiem jak to jest z tym sztucznym oddychaniem. Rozbierać się czy nie? A zima?

PONIEDZIAŁEK - Dzisiaj posterunkowy Paproch powiedział, ze idzie sobie ugotować jajka. Zawczasu wezwaliśmy pogotowie ratunkowe. Oj, jego żona będzie znowu wściekła!

WTOREK - Razem z kapralem Klucha znaleźliśmy zwłoki mężczyzny, leżące na ławce Klucha przytknął mu lusterko do ust i stwierdził, że mężczyzna nie oddycha. Kiedy próbowałem sprawdzić dokumenty denata, zwłoki zaczęły chrapać. Klucha ma popsute lusterko.

ŚRODA - Zawiadomienie o gwałcie. Pojechaliśmy na miejsce zdarzenia. Kapral Klucha przesłuchał dziadka Edka, który był ofiarą napaści seksualnej. Podejrzana o dokonanie tego czynu jest niejaka babcia Wiesia. Kapral Klucha udał się do babci w celu jej przesłuchania. Ku memu zdziwieniu, potwierdziło się doniesienie dziadka Edka. Kapral Klucha wyszedł od babci Wiesi po godzinie, bez czapki, paska, raportówki i munduru. W samych tylko kalesonach.

CZWARTEK - Cały czas leje deszcz. Nudzimy się. Paproch zaproponował grę w butelkę. Odsunęliśmy się od tego zboczeńca na znaczną odległość

PIĄTEK - Wespół z Paprochem, eskortowałem dziś pacjenta do domu wariatów. Nie rozumiem dlaczego tak się nazywa ten zakład. Spotkałem tu przecież mnóstwo znanych wszystkim osobistości: Gagarina, Napoleona, Puszkina a nawet Elvisa. "Król rockenrola" nie chciał mi jednak zaśpiewać tylko ugryzł mnie w rękę i napluł na daszek czapki.

SOBOTA - Mobilizacja sil. Dzisiaj mecz w naszym mieście. Ochraniamy stadion. Gdyby Klucha nie krzyczał "GOL" kiedy bramkę strzeliła drużyna przyjezdna, być może wyszlibyśmy z tego cało

NIEDZIELA - Leczymy rany po meczu. Klucha leży na gastrologii bo kibice kazali mu zjeść krawat i pałkę. Ja leże na oddziale intensywnej opieki medycznej. Jakiś łysy przywalił mi ławka a drugi w szaliku poprawił metalową rurka. Paproch leży nadal na boisku, bo jak go rzucili to wgryzł się w murawę.

znalezione w necie - forumowi policjanci, proszę nie bić ;-)

Dolce far niente ;-)

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone
Polubił: 0
Polubione posty: 1 raz

Post 25 mar 2011, o 17:32

może ktoś chce kupić lampę do astry?? :mrgreen:
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: die Pflaume
Polubione posty: 0

Post 25 mar 2011, o 17:41

Chłopaka też dodają? Był w Nepalu? Miał intercooler?

r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.

AMI
5 gwiazdek

Post 25 mar 2011, o 18:18

Nieeee... to poczatkujacy transformer :)
Jacek "AMI" Rudowski

kris82
2 gwiazdki
Auto: GT '99

Post 25 mar 2011, o 18:21

Nepal - też w pierwszej chwili o tym pomyślałem, ale później skojarzyłem z tym: :mrgreen:
A patrząc na liczbę wyświetleń strony, to prawa lampa do Astry jest towarem baaardzo poszukiwanym :->

gregski
6 gwiazdek
Auto: Mammut
Polubione posty: 5 razy

Post 25 mar 2011, o 18:34

vicu pisze:no cóż..

niech mi ktos wyjasni o co tu chodzi?
prawie narobilem w porty ze strachu ogladajac to...
starzeje sie.. :o

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 25 mar 2011, o 18:40

kris82, miałem dokładnie to samo skojarzenie :lol:
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: pojazd wolnobieżny
Polubił: 421 razy
Polubione posty: 361 razy

Post 25 mar 2011, o 20:31

Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Duża Dacia :)
Polubił: 129 razy
Polubione posty: 198 razy

Post 25 mar 2011, o 20:47

AMI pisze:Nieeee... to poczatkujacy transformer :)
Raczej etatowy model. Spójrzcie na inne przedmioty sprzedającego ;-)
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - :giggle:
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów. :idea:

vicu
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: OBK

Post 25 mar 2011, o 21:07

gregski pisze:

gregski, koleś zwany Ghost Rider przebrany za policjanta jedzie za nieświadomym (podobno) szwedzkim kierowcą wyścigowym bodajże w Z3M.
Obrazek

"Speed never killed anyone, suddenly becoming stationary, that's what gets you." - J. Clarkson

kris82
2 gwiazdki
Auto: GT '99

Post 25 mar 2011, o 21:26

rrosiak pisze: Raczej etatowy model. Spójrzcie na inne przedmioty sprzedającego ;-)
Hehe, mój faworyt: http://allegro.pl/zderzak-tyl-citroen-c ... 35908.html , jakby mówił: "Mamo, Tato, byłem na mieście, zobaczcie co przyniosłem!"
:giggle:

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 25 mar 2011, o 21:44

Dolce far niente ;-)

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: pojazd wolnobieżny
Polubił: 421 razy
Polubione posty: 361 razy

Post 26 mar 2011, o 00:22

:-)
Załączniki
Koszyk_kaczynskiego1.jpg
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

MichallD
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: FXT 2.5 MY06 AT, Yamaha MT-07

Post 26 mar 2011, o 16:42

Obrazek

Jacol
2 gwiazdki
Auto: brak Forestera 2,0 Turbo LPG
Polubił: 2 razy

Post 26 mar 2011, o 20:33

Ale drogi mają... ;-(
U nas by się tak nie dało choćby ZR3 a nawet Lamborghini... zaraz korek i po zabawie!

vicu pisze:
gregski pisze:

gregski, koleś zwany Ghost Rider przebrany za policjanta jedzie za nieświadomym (podobno) szwedzkim kierowcą wyścigowym bodajże w Z3M.
Czyny niezaistniałe często wywołują katastrofalny brak następstw.

Fala
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: OBK H6 3.0 / GT / 328iA / TT Roadster / Habana Custom / 855 T5 / 900se turbo cabrio / Legacy CVT
Polubił: 4 razy

Post 27 mar 2011, o 17:42

Obrazek

NAJLEPSZA OLIWA Z OLIWEK Z KRETY! <-- wyszukaj na FB

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 27 mar 2011, o 22:36

Ami podrzucił. Na reżimowe forum wpadł koleś, który pomieniał swoje stare auto na Lanosa STI. I nie byłoby w tym nic śmiesznego, gdyby nie chodziło o 964 Carrera 4!!!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ponieważ pan ma teraz rozterki, że się zaraz spsuje, podsuwam taki pomysł Al Dżarmadżowi: co by się z panem zamienił. Pan będzie miał mocnego i trwałego szuwarka, a Dżarmadż wymarzoną (chociaż niestety wolnossącą) 911 ;))

r.

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Ostrzeżenia: 1
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 244 razy
Polubione posty: 524 razy

Post 27 mar 2011, o 22:58

Sliczne te Prosie... 30 urodziny niedługo. Ciekawe czy 2 nerki, pluco i watroba starcza ... ;-)
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

Doxa
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Polubił: 151 razy
Polubione posty: 121 razy

Post 27 mar 2011, o 23:27

Chloru pisze: Ciekawe czy 2 nerki, pluco i watroba starcza
:mrgreen:
Taaa... i tym porszakiem na dializy będziesz jeździł? :whistle:

Można też urodzić komuś dziecko :-d , no ale u Ciebie to odpada :-/
Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce,
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
:)

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 27 mar 2011, o 23:38

ky pisze:podsuwam taki pomysł Al Dżarmadżowi: co by się z panem zamienił. Pan będzie miał mocnego i trwałego szuwarka, a Dżarmadż wymarzoną (chociaż niestety wolnossącą) 911 ;))
Niestety.
Moja motomiłość nie dopuszcza kompromisów i ustępstw. Tylko 964 turbo. 8-)

A Wiśnię też strasznie lubię i Prosiątko mogłoby tylko obok niej zagościć, nie zamiast.

Więc z interesu chyba nici.... ;-)

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Ostrzeżenia: 1
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 244 razy
Polubione posty: 524 razy

Post 27 mar 2011, o 23:45

Doxa, Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce,
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!" ;-)
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 27 mar 2011, o 23:51

hah, nawet ma naklejkę ze św. Krzysztofem ;-) No i boską komórkę :giggle: Ale poza tym git fura 8-)

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 28 mar 2011, o 01:23

ky pisze: I nie byłoby w tym nic śmiesznego, gdyby nie chodziło o 964 Carrera 4!!!
przecież napisał, że mu się znudziło i że potrzebuje większego.
A subarak to dobre auto, i jest naturalną drogą jak prosiak przestaje wystarczać :mrgreen: , co miał se 20 letnią bejce kupić? :evilgrin: :evilgrin: :evilgrin:

krzsiek
0 gwiazdek
Auto: Forester 2.0ST

Post 28 mar 2011, o 15:04

W katalogu subaru nie ma, a do forestera jak znalazl!

Link: http://www.youtube.com/watch?v=N1HZztie ... re=related

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 28 mar 2011, o 15:42

remek pisze: subarak to dobre auto, i jest naturalną drogą jak prosiak przestaje wystarczać
Tak to sobie dalej tłumacz... :>

r.

ODPOWIEDZ