Coś niedobrego
Re: Coś niedobrego
Przecie jak w ryj widać, że to brudna propaganda lobby oponiarskiego :)WiS pisze:Z rrosiakowego linku, z "Podsumowania":Pełny komplet czterech nowych kół oprócz zapewnienia bezpieczeństwa pozwoli nam uwolnić się od starego i jakże niepotrzebnego dylematu: "lepsze z tyłu czy z przodu"?![]()
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Prócz ograniczenia krajowej podaży, faktycznie trza będzie podnieść cła na importmaf1 pisze: No tak! Ale zakładasz, że "ci" bez szkolenia nie będą mieli opon.

No chyba że się szkolili na wypolerowanym torze w MGChloru pisze: Ci po szkoleniu często też nie

I unikali tarek.

W dodatku, wyssana z wiadomego palca podczas manipulacji pod płaszczykiem...ky pisze: brudna propaganda lobby oponiarskiego
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Na zderzak, żeby go osłonić w razie czego i żeby tablica rejestracyjna mu nie odpadłaAlan, Alan, Alan! pisze: jedna opona dobra na przód

- fitush
- 2 gwiazdki
- Auto: wrx 01 tuned by MRT/S&J , rex gt'96 jdm
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
hm szkoda ze o tej oponie nie pomyslalem dzisiaj bo by uratowala rexunie :( koles wjechal jej w tylek bez wazelinyWiS pisze:Na zderzak, żeby go osłonić w razie czego i żeby tablica rejestracyjna mu nie odpadłaAlan, Alan, Alan! pisze: jedna opona dobra na przód
i ... nie wyglada to zle ale wg prawa au auto prawdopodobnie trafi do kasacji

- Załączniki
-
- 2a.jpg (74.8 KiB) Przejrzano 2406 razy
" A REX THAT CAN PULL JESUS OFF THE CROSS" (c) T.H.
fitush, spójrz na to w ten sposób, że wszyscy się troszczą, by ciśnienie Ci skoczyło. 

czarne jest piękne...
- fitush
- 2 gwiazdki
haha no powiem Ci ze udalo sie , i czuje sie fizycznie swietnie takze jak macie jakas autostrade dovibowit pisze:fitush, spójrz na to w ten sposób, że wszyscy się troszczą, by ciśnienie Ci skoczyło.
zrobienia to ja zaczynam od zaraz

fitush chłopie, współczucie.. Miałem podobnie miesiąc temu, ale u mnie wyszło na plus, bo szkody prawie żadne, a kasę policzyli przyzwoitą... Czemu wg prawa do kasacji? Przez zagięcie słupka nad światłami?? 

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
- fitush
- 2 gwiazdki
no mniej wiecej , ten slupek to cos bardzo waznegoeMTi pisze:fitush chłopie, współczucie.. Miałem podobnie miesiąc temu, ale u mnie wyszło na plus, bo szkody prawie żadne, a kasę policzyli przyzwoitą... Czemu wg prawa do kasacji? Przez zagięcie słupka nad światłami??

zrobilem wywiad i mam prawo zostawic sobie rexy jako 'dekoracje w ogrodku' ... wiec nie ma tak ze ja
oddam zeby zardzewiala , kupie inna jak bede musial a ta zostawie bo nie pozwole zeby ja jakis czarnuch rozbieral
na czesci

to zbuduj hardkokrowy klatkowóz do upalania bez rejestracji 

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
okropni niemcy kiszą chytrze części do subaraków w swoich magazynach i trzeba czeeeekać
kocham naprawy gwarncyjne

kocham naprawy gwarncyjne

- fitush
- 2 gwiazdki
no napewno rexunia nie skonczy rdzewiajac, jakkolwiek moze ona jest juz zmeczona i chce 'odejsc' . ....eMTi pisze:to zbuduj hardkokrowy klatkowóz do upalania bez rejestracji
i napewno odejdzie z godnoscia

zobaczysz, że ten ostatni będzie pierwszym nowej ery!! 

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Pewnie sprawdzają, czy nie ma na nich bakterii E-Coliesilon pisze:okropni niemcy kiszą chytrze części do subaraków w swoich magazynach i trzeba czeeeekać![]()

fitush, rozumiem, iż wszystko opłaca osoba ,która Ci skasowała tył 

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Konto usunięte pisze: sprawdzają, czy nie ma na nich bakterii
myslisz że części do subaraków rosna u nich na jakiejś plantacji

czy to po prostu hipotetyczna odpowiedź na nienapisane ponaglenie ?

fitush, nagromadzenie gówna jakie masz w tym tygodniu jest nie do pozazdroszczenia 

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Tak, jest trochę szkół jazdy które tak radzą. Szkoda Auto teżvibowit pisze:Jarek, na SJSie też twierdzą, że bezpieczniej lepsze opony założyć na tył.

Powód jest prosty i nawet logiczny trochę, mimo że to kompletna bzdura. Aczkolwiek wychodzą z całkiem uzasadnionego założenia, że mają do czynienia z "przeciętnymi kierowcami", których umiejętności ograniczają się do potrafienia przemieszczania się przy pomocy samochodu, a nie do umiejętności PROWADZENIA auta. Czyli ze średnią znacznej większości użytkujących obecnie samochody.
Coś na zasadzie - i tak nie umiesz jeździć, więc lepiej jak na tych g...ych oponach w ogóle z miejsca nie ruszysz, niż miałbyś potem przy 30km/h stracić kontrolę nad samochodem który odrobinę się pośliznął.
Tylko pytanie jest, czy lepiej dalej akceptować ten stan rzeczy i przyklaskiwać ludziom kompletnie nie potrafiącym radzić sobie z samochodem, czy próbować im ten fakt uzmysłowić i zachęcić w ten sposób do choćby próby samorozwoju.
Wiem że to pytanie retoryczne i odpowiedzi na nie nie ma.
Prawda natomiast jest taka, że w aucie FWD dopóki da sie kontrolować przód, to z tyłem może się dziać, co tylko się mu tam chce. Kontrolę nad samochodem można mieć wtedy cały czas. Odwrotnie - kompletna kapa.
Więc w FWD zawsze lepsze na przód. A już szczególnie zimą.
A jak ktoś ma problemy z reakcją jak tył trochę ucieka, to trzeba się wybrać na szkolenie

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
jarmaj pisze: Prawda natomiast jest taka, że w aucie FWD dopóki da sie kontrolować przód, to z tyłem może się dziać, co tylko się mu tam chce. Kontrolę można mieć cały czas. Odwrotnie - kompletna kapa.

Nieważne gdzie tył, ważne żeby masa była z przodu (w ośce).
nosz karwancja mówię. Ma być głowa przede wszytskim.
Niestety jeśli chodzi o szkoły jazdy to w własnousznie słyszałem dwie niepokojące mnie rzeczy. Pomijając oczywiście fakt tego, że dużo dobrych rzeczy tam było.
- fitush
- 2 gwiazdki
pieknie to ujalesburat pisze:fitush, nagromadzenie gówna jakie masz w tym tygodniu jest nie do pozazdroszczenia

update: rexunia zostaje poddana zlomowaniu

przy dobrych wiatrach od poniedzialku bede mial troche lepszy humor

A ja bym chciał zobaczyć (przeprowadzić) taki test. Przejazd po krętym torze (na czas) w obu konfiguracjach. Wyniku wcale nie jestem pewien.jarmaj pisze:Tak, jest trochę szkół jazdy które tak radzą. Szkoda Auto teżvibowit pisze:Jarek, na SJSie też twierdzą, że bezpieczniej lepsze opony założyć na tył.![]()
Powód jest prosty i nawet logiczny trochę, mimo że to kompletna bzdura.
Na prostej to wiadomo, że "Wasza" metoda jest lepsza, ale na prostej to każdy gupi potrafi.

alan, bo nie ma prawd uniwersalnych. Wszystko jest względne. Ja tym, którzy mnie uczyli ufam w pełni, ale może dlatego, że nie potrafię jeździć.Alan, Alan, Alan! pisze:Niestety jeśli chodzi o szkoły jazdy to w własnousznie słyszałem dwie niepokojące mnie rzeczy. Pomijając oczywiście fakt tego, że dużo dobrych rzeczy tam było.
czarne jest piękne...
- fitush
- 2 gwiazdki
alan, bo nie ma prawd uniwersalnych. Wszystko jest względne. Ja tym, którzy mnie uczyli ufam w pełni, ale może dlatego, że nie potrafię jeździć.[/quote]Alan, Alan, Alan! pisze:Niestety jeśli chodzi o szkoły jazdy to w własnousznie słyszałem dwie niepokojące mnie rzeczy. Pomijając oczywiście fakt tego, że dużo dobrych rzeczy tam było.
potrafisz tylko sie boisz

poprostu przestalem 'atakowac' i nagle wszystkie zakrety sie wyprostowaly, a boki z nerwowych laman auta na 555 czesci zaczyly byc robione
na raz gora dwa... chce powiedziec ogarnij sie psychicznie i bedziesz jezdzil

Ostatnio zmieniony 16 cze 2011, o 10:39 przez fitush, łącznie zmieniany 1 raz.
Dzięki. Będę próbował.fitush pisze:chce powiedziec ogarnij sie psychicznie i bedziesz jezdzil

czarne jest piękne...
- fitush
- 2 gwiazdki
tylko z alanem nie jezdzij bo on ma za duza kontrole nad tym co spier...livibowit pisze:Dzięki. Będę próbował.fitush pisze:chce powiedziec ogarnij sie psychicznie i bedziesz jezdzil

nie ogarniesz, admin ma swoje sposoby

a tak serio to patrz gdzie chcesz byc , drzewa zostaw w spokoju stoja to beda staly , ty jedziesz po drodze...
a jak cos nie tges to ...''flat out''