Do przerobienia TXT na SRT użyj np. tego.
Poradnik młodego komputerowca
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 131 razy
- Polubione posty: 201 razy
Re: Poradnik młodego komputerowca
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.
nie chcę robić z siebie idioty w ogłoszeniach, więc będzie tu:
nasze mobilne stanowisko pracy od zeszłego tygodnia ma więcej rozumku, a takie dwie kości SO-DIMM (chyba tak się nazywa te krótkie z laptopa) leżą i się nudzą:
samsung, 1GB 2Rx16 PC2 5300S 555 12 A3
made in korea
dwie, czyli razem 2GB.
a wygłupianie się polega na tym, że za czteropak czegoś fajnego i pszenicznego oddam w dobre ręce zamiast wyrzucać bez sensu.

edit:
można licytować, ale tylko w górę.

nasze mobilne stanowisko pracy od zeszłego tygodnia ma więcej rozumku, a takie dwie kości SO-DIMM (chyba tak się nazywa te krótkie z laptopa) leżą i się nudzą:
samsung, 1GB 2Rx16 PC2 5300S 555 12 A3
made in korea
dwie, czyli razem 2GB.
a wygłupianie się polega na tym, że za czteropak czegoś fajnego i pszenicznego oddam w dobre ręce zamiast wyrzucać bez sensu.
edit:
można licytować, ale tylko w górę.
sprawa taka: gdzie można założyć w necie galerię o funkcjonalności zbliżonej do picassa.
Miałem zdjęcia na picassa, ale po tym jak zorientowałem się, że każdy widzi moje zdjęcia po wpisaniu mojego nazwiska w wyszukiwarce zlikwidowałem galerie.
Tak zastanawiam się, żeby zrobić nowe konto, bez nazwiska w adresie i to by chyba załatwiło sprawę, ale jakoś mnie zdenerwowali i chciałem spróbować przynajmniej czego innego.
Jest jeszcze jedna opcja, czyli taka, że jestem tumanem, i nie zauważyłem, że można sobie to tak ustawić, żeby konto było bardziej "prywatne".
Oczywiście nie mówię, o opcji przeglądania po udostępnieniu linka do konkretnej galerii.
Miałem zdjęcia na picassa, ale po tym jak zorientowałem się, że każdy widzi moje zdjęcia po wpisaniu mojego nazwiska w wyszukiwarce zlikwidowałem galerie.
Tak zastanawiam się, żeby zrobić nowe konto, bez nazwiska w adresie i to by chyba załatwiło sprawę, ale jakoś mnie zdenerwowali i chciałem spróbować przynajmniej czego innego.
Jest jeszcze jedna opcja, czyli taka, że jestem tumanem, i nie zauważyłem, że można sobie to tak ustawić, żeby konto było bardziej "prywatne".
Oczywiście nie mówię, o opcji przeglądania po udostępnieniu linka do konkretnej galerii.
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 313 razy
- Polubione posty: 60 razy
Nie musisz zakładać nowego konta. W ustawieniach konta wybierasz, czy w adresie internetowym ma być nazwisko, czy liczba.j33mbo pisze: Tak zastanawiam się, żeby zrobić nowe konto, bez nazwiska w adresie i to by chyba załatwiło sprawę, ale jakoś mnie zdenerwowali i chciałem spróbować przynajmniej czego innego.
Albumy ukryte nie powinny być widoczne.
a galerii jest trochę.
Polski Fotosik, choć nigdy nie korzystałem.
Flickr, Photobucket, ... jeszcze parę innych się znajdzie.
Polski Fotosik, choć nigdy nie korzystałem.
Flickr, Photobucket, ... jeszcze parę innych się znajdzie.
czarne jest piękne...
- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 21 razy
- Polubione posty: 83 razy
Eksportując zdjęcia do sieci możesz wybrać 'poziom dostępu'j33mbo pisze: Jest jeszcze jedna opcja, czyli taka, że jestem tumanem, i nie zauważyłem, że można sobie to tak ustawić, żeby konto było bardziej "prywatne".
A jak już masz je w necie, to wejdź do albumu i potem: Czynności -> Właściwości albumu -> Widoczność
Wybierz pasującą Ci opcję i 'Zapisz zmiany'
jak zbunkrowałem wszystko totalnie (żadnego albumu widocznego) to po jakimś czasie po wpisaniu nazwiska w wyszukiwarce obrazów nie było nic widać,
potem jeden album zmieniłem na publiczny, a pozostałe dalej mam "niewidoczne" (tzn. tylko jak ktoś linka dostanie to widzi), zmieniłem dostępność adresu na "po numerze" i teraz jest tak, że jak wpiszę nazwisko to i tak wyskakują zdjęcia z albumów "niewidocznych" i można je oglądać
chodziło mi o to, żeby babcie, ciocie itp, mając adres główny mogły oglądać sobie zdjęcia dowolnie, bez rozysłania maili o nowych albumach,
ale jednocześnie, żebym nie był widoczny jak ktoś wpisze moje nazwisko w googlach
zakładam konto na jakiś adres z kosmosu i tyle
potem jeden album zmieniłem na publiczny, a pozostałe dalej mam "niewidoczne" (tzn. tylko jak ktoś linka dostanie to widzi), zmieniłem dostępność adresu na "po numerze" i teraz jest tak, że jak wpiszę nazwisko to i tak wyskakują zdjęcia z albumów "niewidocznych" i można je oglądać
chodziło mi o to, żeby babcie, ciocie itp, mając adres główny mogły oglądać sobie zdjęcia dowolnie, bez rozysłania maili o nowych albumach,
ale jednocześnie, żebym nie był widoczny jak ktoś wpisze moje nazwisko w googlach
zakładam konto na jakiś adres z kosmosu i tyle
Kaspersky wrąbał mi plik exe z Thunderbirda (nie wiem czy tylko ten) - da się jakoś bezboleśnie przeinstalować Thunderbirda bez utraty maili/ustawień ?
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
WRC fan, skopiuj sobie zawartość katalogu z profilem na wszelki wypadek i zainstaluj normalnie thunderbirda. Jeśli się nie podepnie do starego profilu, tylko założy nowy, to wystarczy wkopiować to co sobie skopiowałeś wcześniej do nowego katalogu.
Już ogarnąłem, na szczęście obyło się bez kopiowania/cudowania itp
vicu, bo ?
vicu, bo ?
Czyli twierdzisz, że działa tak jak powinien?WRC fan pisze:vicu, bo ?
czarne jest piękne...
Kaspersky przeniósł mi rzeczone pliki do kwarantanny i to ja chcąc je przywrócić, zrobiłem zupełnie na odwrót
To jakiego antywira polecacie w takim razie ?
To jakiego antywira polecacie w takim razie ?
NOD32 - kiedyś mnie aflinta przekonał, używam w domu i jest super.
A.. to nie mam pojęcia.WRC fan pisze:To jakiego antywira polecacie w takim razie ?
Od jakichś 8 lat nie używam programów antywirusowych na prywatnych komputerach. Serio. Ostatnim jaki używałem był avast, ale tylko dlatego, że był darmowy. Kaspersky strasznie mulił. Nie wiem jak jest obecnie.
W pracy natomiast mam to co IT wymyśliło.
czarne jest piękne...
A ja z NOD32 byłem bardzo niezadowolony, działa jak chce, może nie muli kompa, ale skuteczność marna... avast też słaby, mało skuteczny i muli kompa.
Biuro pomocy poszkodowanym w wypadkach drogowych RES - http://www.odszkodowania-res.pl
a co myślicie o darmowym AVG?? ja używam i jak dla mnie jest okej
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"
AVG pamiętam jeszcze z dawnych czasów, irytowało mnie sprawdzanie przy uruchamianiu kompa za każdym razem...
Biuro pomocy poszkodowanym w wypadkach drogowych RES - http://www.odszkodowania-res.pl
Też pamiętam te czasy, ale teraz nie mulivibowit pisze: Kaspersky strasznie mulił.
Fakt, miałem na poprzednim prywatnym kompie, może spróbuję znów.Azrael pisze: NOD32
Re:
hmm, obecnie można sobie ustawić w opcjach sprawy związane z pobieraniem aktualizacji oraz rozpoczynania skanowania. Innymi słowy jak sobie ustawisz tak maszsiewcu pisze:AVG pamiętam jeszcze z dawnych czasów, irytowało mnie sprawdzanie przy uruchamianiu kompa za każdym razem...
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Nie zanotowaliście ostatnimi dniami problemów z pocztą? Dostaję zwroty z serwerów, które powinny na bank działać (netscape, gmail), otrzymanych maili jakby mniej, znajomi się skarżą, że maile nie dochodzą. Wszystko u Was gra?