Chyba tutaj najbardziej to pasuje
Wracałem wczoraj rano z Zakopanego. Można się było spodziewać, że Zakopianka będzie zakorkowana, więc pojechałem przez Ząb, Ratułów, Czarny Dunajec. Ruch nie był szczególnie duży. Padał deszcz.
Zaraz za Czarnym Dunajcem doszedłem dwa, jadące ewidentnie razem, samochody: Ibizę i chyba Golfa. Wyprzedziłem je na prostej - jechali trochę wolniej, a droga dalej wydawała się pusta. Poza tym po dwóch, czy też trzech prostych zaraz za Czarnym Dunajcem praktycznie cały czas są zakręty i ciągła linia.
Po kilku kilometrach okazała się jednak, że ruch jest spory. Doszedłem cały sznur samochodów. Jechali dość sprawie 70-80 km/h na prostych, na zakrętach też przyzwoicie. Do Rabki było jeszcze kilkanaście kilometrów, więc uznałem, że nie będę dalej wyprzedzał chyba, że trafi się jakiś zawalidroga. Po chwili dogoniły mnie dwa wyprzedzone wcześniej samochody, tj. rzeczona Ibiza i Golf chyba. Żeby się nie nudzić dochodziłem peleton na zakrętach i odpuszczałem na prostych, żeby tenże peleton dojść na kolejnych zakrętach. Cały czas jednak jechałem dość równomiernym tempem, bez gwałtownego hamowania, czy też przyspieszania. Co jakiś czas kontrolowałem we wstecznym lusterku sytuację za mną. Jechało się całkiem przyjemnie. Małżonka i dzieciaki nic nie mówili, że za szybko, czy coś takiego

Na jednym z zakrętów patrzę w lusterku, a tu kierowca Ibizy, próbujący najwyraźniej utrzymywać się za mną w zakrętach, wyleciał z drogi. Wyprzedził go tył. Tylne koła zaliczyły pobocze. Skontrował, ale chyba zbyt późno i zbyt głęboko. Niewielką już prędkością przejechał na wewnętrzną stronę zakrętu (na szczęście z przeciwka nic nie jechało). Przód samochodu zsunął się do rowu, a cały samochód przewrócił się powolutku na dach :( Kompani w Golfie, zatrzymali się, żeby udzielić pomocy niefortunnemu kierowcy (i pasażerom) Ibizy. Wszystko wskazywało na to, że nikomu nic się nie stało...
Dlaczego niektórzy ludzie tak jeżdżą

Czy ich sprowokowałem, bo lodówka nie może dobrze jeździć po zakrętach, w każdym razie nie lepiej niż Ibiza, czy Golf z CB-radiem