barbie pisze: chciałby dobić do 4 nawróconych
ale że co, że od 4 członków można rejestrowac związek wyznaniowy czy jak ?

a pisanie przez ty a nie Ty to nie pogarda tylko brak kultury

barbie pisze: chciałby dobić do 4 nawróconych
To może sie zapoznaj. Co, boisz się, że świat nie okaże się taki idealny jak ci się dotąd wydawał?esilon pisze: nie zapoznałem się szczegółowo z argumentami lucjanek gdyz bardzo mi odpowiada jazda na światłach,
A po co widzieć samochód z 5 km jak wystarczy z jednego?esilon pisze: przed 2007 widziałem wiekszość samochodów, dzisiaj też widzę ale lepiej i z wiekszej odległości
Na drodze "zapewne" = "wypadek".esilon pisze: dla teoretyków: ten "na światłach" zapewne jest w ruchu( jedzie, rusza, będzie ruszał, ma włączony silnik czyli trzeba brac to pod uwage) , ten bez :stoi ( albo mondrala żarówki oszczędza więc tym bardziej trzeba na takiego uważać)
A za ilu ma wejście do nieoświetlonego rajubarbie pisze: Gdyż ma misję i chciałby dobić do 4 nawróconych
Powinienes się cieszyć, że spotkałeś mądrego kierowcę wśród tłumu bezmyślnego bydła, zamiast narzekać.j33mbo pisze:kiedyś spotkałem takiego palanta na drodze Wałbrzych-Wrocław, jechał jakiś cienkolem BEZ ŚWIATEŁ, na radiu dałem mu znać, że zapomniał włączyć, iiiiiiiiiiii się zaczęło, cały wykład o szkodliwości jazdy na światłach itd...
podejrzewam, że ćpał amfę i szukał tematu, żeby na pusto pyska nie otwierać
miałem tego pecha, że jechałem w tym samym kierunku i do tego forkiem, zanim się oddaliłem musiałem wysłuchać trochę, nie wiem czemu nie wyłączyłem radia...
A co jest większym brakiem szacunku - "Ty chuju" czy "ty świrze"?zofija pisze: Szkoda, że nie jest przy okazji specem od kultury wypowiedzi.![]()
Wiedziałby wtedy, że jak się do kogoś kulturalnie zwraca w formie pisemnej (nie tylko do kochanki), to pisze się do niego "Ty", a "ty" to brak szacunku.
http://dadrl.pl/forum/viewtopic.php?f=17&t=1222Alan, Alan, Alan! pisze:dobra, to na poważnie. Ile można zaoszczędzić na wyłączonych światłach.
lucjanek pisze: Powinienes się cieszyć, że spotkałeś mądrego kierowcę wśród tłumu bezmyślnego bydła, zamiast narzekać.
lucjanek pisze: A co jest większym brakiem szacunku - "Ty chuju" czy "ty świrze"?
zapewne ma włączony silnik a to juz coś oznacza( żaden rozsądny nie załatwi sobie akumulatora tak idiotycznie)lucjanek pisze: samochód zaparkowany z włączonymi światłami stoi czy jedzie?
a w złotówkach?lucjanek pisze: http://dadrl.pl/forum/viewtopic.php?f=17&t=1222
generalnie w tekście pisanym 'ty' będzie oznaczało, że zwracasz się do czytelnika dowolnego (choć też można z wielkiej), a 'Ty' do konkretnego.lucjanek pisze: Przekaz czy to z "ty" czy z "Ty" chyba jest taki sam?
To Ty nawet masz gościu własne forum, a i tak wylewasz te bzdety na innych forach?lucjanek pisze:http://dadrl.pl/forum/viewtopic.php?f=17&t=1222Alan, Alan, Alan! pisze:dobra, to na poważnie. Ile można zaoszczędzić na wyłączonych światłach.
Nieważne kto zarobi. Pytam, po co wiedzieć z 5 km? A jak w międzyczasie ten samochód skręci w boczną drogę, a przed tobą z innej bocznej drogi wyjedzie rowerzysta, to co, będziesz czekać na tamtego aż się łaskawie pojawi?esilon pisze:
po co widzieć z 5 km ? żeby OSRAM zarobił ?
Zapewne mógł równiez zapomniec wyłączyć światła. Jak ta paniusia, która zaparkowała mi pod domem i poszła do kościoła, wcześniej nie wyłaczając świateł. Najpierw miałem jej zwrócić uwagę, ale myślę sobie - bezmyślnie jeździ na światłach, to niech ma nauczkę. No i za godzinę widzę, a ta z płaczliwym wyrazem twarzy gdzieś dzwoni, pewnie do męża.esilon pisze: zapewne ma włączony silnik a to juz coś oznacza( żaden rozsądny nie załatwi sobie akumulatora tak idiotycznie)
Alan, Alan, Alan! pisze: generalnie w tekście pisanym 'ty' oznacza, że zwracasz się do czytelnika dowolnego (choć też można z wielkiej), a 'Ty' do konkretnego
barbie pisze: Oj Alan, Alan, Alan!, jak ty słabo jeszcze znasz te nasze lodówkę.
Bo to jest dowolny Alan z tych trzechesilon pisze:Alan, Alan, Alan! pisze: generalnie w tekście pisanym 'ty' oznacza, że zwracasz się do czytelnika dowolnego (choć też można z wielkiej), a 'Ty' do konkretnego
no to ja już nic nie rozumiem :barbie pisze: Oj Alan, Alan, Alan!, jak ty słabo jeszcze znasz te nasze lodówkę.
![]()
Jakie fajne forumbarbie pisze: masz gościu własne forum
Może masz pomroczność jasnąBergen pisze: Bo nie mogę znaleźć
lucjanek pisze: Pytam, po co wiedzieć z 5 km?
ajajajesilon pisze: to bardzio źle zadane
Ha! No i padł 1. sensowny argument przeciwko używaniu świateł (akumulator padł bez ładowania akurat, ale dla dobra wątku przemilczę).lucjanek pisze: [...]
Jak ta paniusia, która zaparkowała mi pod domem i poszła do kościoła, wcześniej nie wyłaczając świateł.
[...]
Nawet nie chcę myślec, co się działo w domu, bo "zupa była za słona, a akumulator się rozładował".