kreskowy konkurs fotograficzny
kreskowy konkurs fotograficzny
Wielce Szanowna Społeczności Kreskowa !
zima u wrót, a z nią dłuuugie zimowe wieczory. i zimne. dlatego rada starców postanowiła znaleźć Wam odrobinę zajęcia. żebyście w te wieczory się nie nudzili, nie łazili po barach i pod papugach.
w związku z powyższem ogłaszamy
konkurs fotograficzny
temat:
Najpiękniejsze zdjęcie forumowego Subaru
regulamin:
- tematem zdjęcia ma być samochód marki subaru należący do dowolnego forumowicza
- zdjęcia powinny mieć formę cyfrową, rozmiar nadający się do wyświetlania w internecie (najchętniej coś ok. full HD), i format (rozszerzenie) ogólny: TIFF, BMP, GIF, JPEG itp.
- jeden użytkownik może przesłać tylko jedno zdjęcie
- rada zastrzega sobie prawo do selekcji wstępnej nadesłanych zdjęć i ograniczenia liczby prac biorących udział w ostatecznym konkursie
- zwycięzca zostanie wybrany przy użyciu ulubionej formy podejmowania decyzji, ale bez jedynie słusznej opcji (dla nie wtajemniczonych: chodzi o ogólnie dostępną ankietę)
zdjęcia należy wysyłać jako załączniki na adres:
[email protected]
plik powinien być nazwany forumowym nickiem i tylko nickiem, z tym że bez spacji (zamiast spacji podkreślenie). przykład: damaz.tif
koniec naboru zdjęć:
04.12.2011
nagroda:
zdjęcie przez czas dłuższy (do następnego konkursu) będzie dołączone do banera foruma (tych samochodów, co się na górze po prawej zmieniają)
uścisk barbie
głosujemy:
galeria ze zdjęciami jest tu:
https://picasaweb.google.com/damazia.da ... -3stfLDmAE
wybieramy numery zdjęć, które podobają się najbardziej.
z ankiety można wybrać dwie pozycje.
wyboru nie można zmienić
głosujemy przez 10 dni.
zima u wrót, a z nią dłuuugie zimowe wieczory. i zimne. dlatego rada starców postanowiła znaleźć Wam odrobinę zajęcia. żebyście w te wieczory się nie nudzili, nie łazili po barach i pod papugach.
w związku z powyższem ogłaszamy
konkurs fotograficzny
temat:
Najpiękniejsze zdjęcie forumowego Subaru
regulamin:
- tematem zdjęcia ma być samochód marki subaru należący do dowolnego forumowicza
- zdjęcia powinny mieć formę cyfrową, rozmiar nadający się do wyświetlania w internecie (najchętniej coś ok. full HD), i format (rozszerzenie) ogólny: TIFF, BMP, GIF, JPEG itp.
- jeden użytkownik może przesłać tylko jedno zdjęcie
- rada zastrzega sobie prawo do selekcji wstępnej nadesłanych zdjęć i ograniczenia liczby prac biorących udział w ostatecznym konkursie
- zwycięzca zostanie wybrany przy użyciu ulubionej formy podejmowania decyzji, ale bez jedynie słusznej opcji (dla nie wtajemniczonych: chodzi o ogólnie dostępną ankietę)
zdjęcia należy wysyłać jako załączniki na adres:
[email protected]
plik powinien być nazwany forumowym nickiem i tylko nickiem, z tym że bez spacji (zamiast spacji podkreślenie). przykład: damaz.tif
koniec naboru zdjęć:
04.12.2011
nagroda:
zdjęcie przez czas dłuższy (do następnego konkursu) będzie dołączone do banera foruma (tych samochodów, co się na górze po prawej zmieniają)
uścisk barbie
głosujemy:
galeria ze zdjęciami jest tu:
https://picasaweb.google.com/damazia.da ... -3stfLDmAE
wybieramy numery zdjęć, które podobają się najbardziej.
z ankiety można wybrać dwie pozycje.
wyboru nie można zmienić
głosujemy przez 10 dni.
Ostatnio zmieniony 12 gru 2011, o 22:16 przez damaz, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: kreskowy konkurs fotograficzny
Cisza jak makiem zasiał
Gdzie się podziali dyskutanci o wyższości jednej długiej lufy nad drugą?
Konkurs na najładniejsze zdjęcie, to godny poligon, do dzieła

Gdzie się podziali dyskutanci o wyższości jednej długiej lufy nad drugą?

Konkurs na najładniejsze zdjęcie, to godny poligon, do dzieła

Trzeba będzie odkurzyć aparat, tylko śniegu póki co brak. Może przesuńmy konkurs do świąt chociaż?
Podobno co niektórzy nie do końca zrozumieli zasady, takie mnie głosy doszły....Dido pisze:Gdzie się podziali dyskutanci o wyższości jednej długiej lufy nad drugą?![]()

No to kochani jeszcze raz.
Chwytamy aparat, i robimy zdjęcie Subaru - forumowego, ale nie koniecznie swojego. Jak nie mamy swojego, to fotografujemy cudze, a z właścicielem za udostepnienie "modela" do sejsji rozliczamy się we własnym zakresie, w dowolnej formie.

Można też przekopac swoje archiwa, być może coś fajnego czai się już w czeluściach Waszych dysków.d_xter pisze:Trzeba będzie odkurzyć aparat, tylko śniegu póki co brak.

Ja tam pamiętam sporo fajnych fotek zamieszczanych przez Was w różnych wątkach w dziale "Nasze Subaru"

Zdjęcia przesyłamy na maila, gdzie zostaną zweryfikowane pod kątem zgodności z zasadami konkurs (wyłącznie technicznie). Każdy konkursowicz przesyła tylko jedno zdjęcie.
Jak ktoś prześle więcej, to metodą losową do konkursu zostanie wybrane tylko jedno z nich.

Następnie zdjęcia zostaną umieszczone w stosownym wątku z ankietą i to Wam pozostawiamy ocenę wartości artystycznej nadesłanych prac, czyli wybór najpiękniejszego zdjęcia forumowego Subaru.
Po wyłonieniu zwycięskiego zdjęcia, będzie ono wyświetlane wraz z informacją o zwycięscy (autorze zdjęcia) na forumowym banerze do następnego konkursu.
Lub tak długo, aż się Wam nie znudzi

Aha, gdyby ktoś na ochotnika zgłosił się do produkcji forumowego kalendarza, zdjęcie zostanie również umieszczone w kalendarzu.

Aha jeszcze raz. Chloru, na wszelki wypadek przypominam, że Citroen to nie Subaru

Czarownica prawdę Ci powie :D
Ja bym spróbował wyrównać szanse i dać warunek: zdjęcie robione telefonem.
To będzie the GREAT EQUALIZER
To będzie the GREAT EQUALIZER
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
Arno, telefon służy do dzwonienia, a nie do fotografowania
Ja np. nie mam aparatu w telefonie. Tzn. fizycznie mam, ale jakość zdjęć jest taka, że trudno czasem stwierdzić, czy obiekt na zdjęciu to samochód, a co dopiero jakiej marki. Dlatego twierdzę, że nie mam. I dobrze mi z tym
Do robienia zdjęć mam aparat fotograficzny

Ja np. nie mam aparatu w telefonie. Tzn. fizycznie mam, ale jakość zdjęć jest taka, że trudno czasem stwierdzić, czy obiekt na zdjęciu to samochód, a co dopiero jakiej marki. Dlatego twierdzę, że nie mam. I dobrze mi z tym

Do robienia zdjęć mam aparat fotograficzny

Arno pisze: Ja bym spróbował wyrównać szanse i dać warunek: zdjęcie robione telefonem
jestem za

inaczej to od razu Dorjanowi mozna przyznac nagrode

edit: zofija, kryteria oceny będą jakie ? jakosć fotki czy treść ?

może ankieta ?

esilon, forumowicze ocenią właśnie w ankiecie. Wg sobie tylko znanych kryterów 

esilon, sam sobie wybierzesz wg jakich kryteriów będziesz oceniać.
barbie, szybsza
A ja nie koniecznie się zgadzam z tym, że jak ktoś się "profesjonalnie" zajmuje fotografią, to musi wygrać. Bo warżenie artystyczne, to ocena bardzo subiektywna i jakość warsztatu fotografującego wcale nie musi mieć nawiększego znaczenia dla treści zdjęcia
Ja nie chcę nickami wymieniać, bo mogłaby to być jakaś sugestia, ale na prawdę widziałam sporo fajnych fotek w "Nasze Subaru" w kilku wątkach.
I do tego żeby zdjęcie było ciekawe, zabawne, ładne, czy cokolwiek innego nie przyjmiesz sobie za kryterium oceny, nie potrzeba wcale wypasionej lustrzanki z mega obiektywem. Wystarczy zwykła "idioten kamera", one teraz są na prawdę na tyle zaawansowane technicznie, żeby robić nimi przyzwoite zdjęcia.

barbie, szybsza
A ja nie koniecznie się zgadzam z tym, że jak ktoś się "profesjonalnie" zajmuje fotografią, to musi wygrać. Bo warżenie artystyczne, to ocena bardzo subiektywna i jakość warsztatu fotografującego wcale nie musi mieć nawiększego znaczenia dla treści zdjęcia

Ja nie chcę nickami wymieniać, bo mogłaby to być jakaś sugestia, ale na prawdę widziałam sporo fajnych fotek w "Nasze Subaru" w kilku wątkach.
I do tego żeby zdjęcie było ciekawe, zabawne, ładne, czy cokolwiek innego nie przyjmiesz sobie za kryterium oceny, nie potrzeba wcale wypasionej lustrzanki z mega obiektywem. Wystarczy zwykła "idioten kamera", one teraz są na prawdę na tyle zaawansowane technicznie, żeby robić nimi przyzwoite zdjęcia.

tak sie tylko drocze, ulubioną fotke juz mam do paru lat , z telefonu własnie 

zofija,
js robię zdjęcia na filmie nie cyfrowo. Aparatem z dalmierzem. Nie robię najlepszych zdjęć. Sprzęt jest zupełnie nieistotny, istotna jest wrażliwość oka. Jeden słyszy drugi widzi, trzeci pisze, czwarty jedzie z krakowa 2 godziny... różne są zdolności.
Ale pozwolę sobie stwierdzić, że z wolna nastąpi komasacja najróżniejszych urządzeń w jednym. telefony robią oraz lepsze zdjęcia, niektóre mają nawet szkalną optykę! :)
Dla ortodoksów to nie do pojęcią, ale BB robi całkiem znośne fotki.
W Ermitażu w Czerwcu zwróciliśmy uwagię z małżonkom słodko, że ludność nie ogląda Rembrandtówczy innych Lotreków, tylko leci po salach z rękami w górze i nad tłumem wali fotki obrazom w ogóle ich nie oglądając. telefonami.
Ogólne spłycenie. Nie ma co się dziwić.
js robię zdjęcia na filmie nie cyfrowo. Aparatem z dalmierzem. Nie robię najlepszych zdjęć. Sprzęt jest zupełnie nieistotny, istotna jest wrażliwość oka. Jeden słyszy drugi widzi, trzeci pisze, czwarty jedzie z krakowa 2 godziny... różne są zdolności.
Ale pozwolę sobie stwierdzić, że z wolna nastąpi komasacja najróżniejszych urządzeń w jednym. telefony robią oraz lepsze zdjęcia, niektóre mają nawet szkalną optykę! :)
Dla ortodoksów to nie do pojęcią, ale BB robi całkiem znośne fotki.
W Ermitażu w Czerwcu zwróciliśmy uwagię z małżonkom słodko, że ludność nie ogląda Rembrandtówczy innych Lotreków, tylko leci po salach z rękami w górze i nad tłumem wali fotki obrazom w ogóle ich nie oglądając. telefonami.
Ogólne spłycenie. Nie ma co się dziwić.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
Też mnie to zastanawia. Wchodzi taka wycieczka do jakiejś kaplicy np. i wali te telefoniczne fotki na potęgę. Wiadomo, że nic na nich nie będzie widać.Arno pisze:Ogólne spłycenie. Nie ma co się dziwić.
Nie prościej kupić pocztówkę, a zamiast machać telefonem posłuchać co przewodnik mówi i pooglądać to co się przylazło oglądać?
czarne jest piękne...
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
vibowit pisze: Wchodzi taka wycieczka do jakiejś kaplicy np. i wali te telefoniczne fotki na potęgę. Wiadomo, że nic na nich nie będzie widać.
Nie prościej kupić pocztówkę, a zamiast machać telefonem posłuchać co przewodnik mówi i pooglądać to co się przylazło oglądać?
Teoretycznie tak. Ale pocztówka to zupełnie coś innego. Na zdjęciu, nawet jeśli będzie słabe jest zarejestrowane to co Ty widziałeś, a nie to, co widział fotograf pocztówki.
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Zawsze można kupić pcztówkę przed wejsciem do budynku i zobaczyć dokładnie to, co jest na niej pokazaneKonto usunięte pisze:vibowit pisze: Wchodzi taka wycieczka do jakiejś kaplicy np. i wali te telefoniczne fotki na potęgę. Wiadomo, że nic na nich nie będzie widać.
Teoretycznie tak. Ale pocztówka to zupełnie coś innego. Na zdjęciu, nawet jeśli będzie słabe jest zarejestrowane to co Ty widziałeś, a nie to, co widział fotograf pocztówki.

- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
So What! pisze: Zawsze można kupić pcztówkę przed wejsciem do budynku i zobaczyć dokładnie to, co jest na niej pokazane
A jak akurat to coś w konserwacji będzie

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

bo to są "zaliczacze", grupa z roku na rok silniejsza. później się trzeba pochwalić tym i owym a i tak głównie plaża, dysko i zakupy...vibowit pisze: Nie prościej kupić pocztówkę, a zamiast machać telefonem posłuchać co przewodnik mówi i pooglądać to co się przylazło oglądać?
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
So What!, no ale w końcu to wydatek.... musisz wydać z dwa €So What! pisze: Zawsze można kupić pcztówkę przed wejsciem do budynku

zofija pisze: Chwytamy aparat, i robimy zdjęcie Subaru - forumowego, ale nie koniecznie swojego. Jak nie mamy swojego, to fotografujemy cudze, a z właścicielem za udostepnienie "modela" do sejsji rozliczamy się we własnym zakresie, w dowolnej formie.![]()
Głupi ten konkurs

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
inquiz, i co sie Fuxa czepiasz?inquiz pisze: się trzeba pochwalić tym i owym a i tak głównie plaża, dysko i zakupy...

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Chloru pisze: nquiz, i co sie Fuxa czepiasz?![]()
![]()
Kto by się spodziewał ,że inquiz, taki kawalarz

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Liczysz na zrozumienie?Kruszyn pisze:
So What!, no ale w końcu to wydatek.... musisz wydać z dwa €![]()