Dakar 2012
Re: Dakar 2012
ja myślę, że to ostatnie jest istotniejsze w tym rajdzie nie tylko dla hummera...
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
ale pewnie jeszcze z pół tony różnicy w masie :)
"Choďte srát s vaším psem před váš dům"
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 442 razy
cubikon pisze:ale pewnie jeszcze z pół tony różnicy w masie :)
Nie, trochę przeszło 100kg jedynie
Hołek zaliczył rolkę dzisiaj. Mam nadzieję, że będzie mógł normalnie jechać dalej.
czarne jest piękne...

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
http://terenowe.autoklub.pl/news/mowia- ... apie,40348autoklub pisze:KRZYSZTOF HOŁOWCZYC: - 95 procent odcinka poszło nam bardzo dobrze. Na ostatniej sekcji zjechaliśmy z drogi. Chciałem na nią wrócić i rolowaliśmy. Leżeliśmy na dachu. Poprosiliśmy kibiców, zatrzymało się kilku motocyklistów. Muszę im bardzo podziękować. Postawiliśmy samochód na koła. Straciliśmy wiele minut. Tak to jest, jak się za mocno ciśnie. Z pewnością nadal jesteśmy w grze. Zdarza się - takie są rajdy. Przez cały czas ciśniemy. To stało się 10 kilometrów przed metą. Stephane wyprzedził nas, kiedy zjechaliśmy z trasy. Potem ja go minąłem na kamienistej sekcji. Uzyskaliśmy minutę przewagi. Nie było źle. Czułem się pewnie, odcinek był dla mnie dobry. W końcu popełniliśmy mały błąd.
robi się ciekawie... Hołek na pudle na najniższym stopniu to będzie mega wynik, a każde wyższe miejsce to już kosmos totalny 

Kpiną jest kompensata czasowa dla zawodników, którzy wpadli wczoraj w błoto. Jak tak dalej pójdzie to niedługo będą odliczać czas stracony na zakopaniu się np. w fesh-feshu.
Nie dziwię się, że np. Schlesser nie ma ochoty uczestniczyć w takim "Dakarze", tylko konsekwentnie nagina po Saharze.
Szkoda Lopraisa, liczyłem, że może jak nie Kamaz to chociaż Tatra namiesza :/

Nie dziwię się, że np. Schlesser nie ma ochoty uczestniczyć w takim "Dakarze", tylko konsekwentnie nagina po Saharze.
Szkoda Lopraisa, liczyłem, że może jak nie Kamaz to chociaż Tatra namiesza :/

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

burat, ale chłopaki w młotkach się muszą napracować przy kręceniu kierką 

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Hmm. Parcie na wynik musi być straszne. Przecież on jeździł Dakar na motocyklu, więc powinien rozumieć ich położenie.
czarne jest piękne...
burat, ale to wtedy co nadrabiał postój, gnał wtedy masakrycznie...
a Peterhansle faktycznie frajer. Pewnie się będzie tłumaczył, że maska wysoko i myślał, że go minie....

a Peterhansle faktycznie frajer. Pewnie się będzie tłumaczył, że maska wysoko i myślał, że go minie....

- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Faktycznie żenadaWRC fan pisze: Kpiną jest kompensata czasowa dla zawodników, którzy wpadli wczoraj w błoto. Jak tak dalej pójdzie to niedługo będą odliczać czas stracony na zakopaniu się np. w fesh-feshu.

-
zino
- 4 gwiazdki
- Auto: FWD A4 + RWD TRX450R + AWD Forester 2,5 XT AT MY2007
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
http://www.sport.pl/moto/1,78202,109437 ... ygody.html
nieźle
i komentarz:
nieźle

i komentarz:
To już wiemy, czemu go nie chcieli dopuścić do startu. Dla jego własnego dobra;)
Niedobrze, Hołek nie pojawił się jeszcze na WP1, chociaż De Villiers, który startował 6 min po nim już tak 

-
zino
- 4 gwiazdki
- Auto: FWD A4 + RWD TRX450R + AWD Forester 2,5 XT AT MY2007
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
czyżby Hołek też przywalił?
a dzisiaj:
kiepsko...za dakar.pl
Hołek stoi już kilka minut na 48 km odcinka specjalnego. Ricardo Leal dos Santos, zatrzymał obok niego prawdopodobnie, aby pomóc mu rozwiązać problem techniczny.

Ostatnio zmieniony 11 sty 2012, o 15:50 przez zino, łącznie zmieniany 1 raz.
Dupa

14:43 Cars: Holowczyc stops
Poland’s Holowczyc has been stopped for several minutes after 48 kilometres of the special. Ricardo Leal Dos Santos stopped next to him shortly afterwards, most likely to try and help him solve a technical problem.
14:58 Cars: Holowczyc still at a standstill
The Polish driver has not moved from the 48-km point since 10.21 AM local time and has been at a standstill for 30 minutes. The crew of Mini No. 304 appears to be attempting to solve a problem with the steering line.
Ostatnio zmieniony 11 sty 2012, o 16:13 przez vicu, łącznie zmieniany 1 raz.
plus taki, że póki co na 15 załóg rozpiętość czasowa wynosi raptem kilka minut...

The Polish driver has not moved from the 48-km point since 10.21 AM local time and has been at a standstill for 30 minutes. The crew of Mini No. 304 appears to be attempting to solve a problem with the steering line.
no i 50 minut w plecy
ale dobrze, że już jedzie, pytanie w jakim stopniu poradzili sobie z usterką..

Podobno to tylko przewód od wspomagania, więc jest szansa, że pojadą dalej bez problemów.