Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
-
kuzi4
- 4 gwiazdki
- Auto: STi TypeR "22B", GT GF 98, Outback 2,5 '00
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0

tak będzie!!! I to dzięki Wam
kuzi4
-
kuzi4
- 4 gwiazdki
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
Jutro zdejmuję szwy... Ciekawe jak będzie ręka i szyja wyglądała

kuzi4
-
Bergen
- Moderator
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
1 raz
Będzie wyglądała jak na twardziela przystało

Bergen
-
kuzi4
- 4 gwiazdki
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
Jakbym miał pół gardła poderżnięte

kuzi4
-
eMTi
- 6 gwiazdek
- Auto: zaturbione, wymarzone
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
1 raz
pewnie lepiej, niż Kubicy

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
eMTi
-
kuzi4
- 4 gwiazdki
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
Pierwszy etap zakończony sukcesem. Szwy zdjęte, obyło się bez komplikacji. Wszystkie rany wewnętrzne goją się dobrze - USG pokazało tylko kilka krwiaków i obrzęk w granicach normy. Najgorzej jest z szyją - najcieńsza skóra oraz dość duże i głębokie cięcie dają razem największego krwiaka i dysfunkcję mięśni. Kwestia tygodnia i zaczynam etap drugi - rehabilitacja i przygotowanie do następnej operacji :) Jest dobrze i to w ogromnej mierze dzięki Wam!!! DZIĘKUJĘ!!!
kuzi4
-
eMTi
- 6 gwiazdek
- Auto: zaturbione, wymarzone
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
1 raz
hell yeah!!

a co z młodym?
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
eMTi
-
kuzi4
- 4 gwiazdki
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
Z Młodym wszystko jest

On miał "tylko" złamaną kość strzałkową ręki. W głowie też nic po dzwonie nie zostało

kuzi4
-
d_xter
- 2 gwiazdki
- Auto: Impreza GL Kombi.
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
kuzi4 pisze:USG pokazało tylko kilka krwiaków i obrzęk w granicach normy. Najgorzej jest z szyją - najcieńsza skóra oraz dość duże i głębokie cięcie dają razem największego krwiaka i dysfunkcję mięśni.
Nie stresuj się - krwiaki zejdą zanim się obejrzysz. Ja miałem tylko tętnice otwieraną w pachwinie i krwiak mi schodził przez miesiąc czasu. Oczywiście jak "spłynął" do kolana, to ruszać nim nie mogłem, ale wszystko skończyło się dobrze. Teraz tylko spokojnie rehabilitacja i do przodu !!

d_xter
-
kuzi4
- 4 gwiazdki
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
Przed chwilą zostałem pozostawiony sam sobie... Zadzwoniła do mnie Pani kierownik medyczny ośrodka, w którym do tej pory byłem rehabilitowany z informacją, że ośrodek ten odmawia dalszego pracowania ze mną :( Tłumaczyła, że nie mają specjalistów od rehabilitacji neurologicznej (ja wiem, że mają) więc nie podejmą takiego ryzyka... Cóż, dałem radę do tej pory to i teraz sobie poradzę :) Pytanie do Was i Waszych znajomych: w krakowskim szpitalu Rydygiera jest Małopolskie Centrum Rehabilitacji Ręki, a w nim pracują specjaliści, którzy mogą mi pomóc. Czy ktoś może ma tam kontakt, który dał by mi szansę podjęcia ćwiczeń niezwłocznie? Jeżeli nie podejmę teraz rehabilitacji to cała praca chirurgów pójdzie na marne... Wszystko co do tej pory zrobiliśmy może zostać zmarnowane, a tego bym sobie nie darował...
kuzi4
-
Jacky X
- 4 gwiazdki
- Auto: STi MY06 SPEC D
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
kuzi4 pisze:Z Młodym wszystko jest

On miał "tylko" złamaną kość strzałkową ręki. W głowie też nic po dzwonie nie zostało

Z całym szacunkiem takiej kości nie ma.
Albo chciałeś napisać kość nogi piszczelowa lub strzałkowa lub jeśli kość ręki to promieniowa lub łokciowa.
W żyłach benzyna,zamiast serca TURBINA.
Jacky X
-
barbie
- 6 gwiazdek
- Auto: OOOO
-
Polubił:
34 razy
-
Polubione posty:
87 razy
Jacky X, to rzeczywiście szalenie istotne w tej sprawie

barbie
-
FUX
- 6 gwiazdek
- Auto: jeżdżące
-
Polubił:
236 razy
-
Polubione posty:
350 razy
Chłop chciał oszczędzić przykrości Człowiekowi przed referowaniem problemu Panu Doktórowi...

Dolce far niente

FUX
-
kuzi4
- 4 gwiazdki
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
JackyX oczywiście, że nie ma takiej :) mój błąd -
Krzysiek miał złamaną kość promieniową (dokładnie jej nasadę) Przepraszam za niedokładność.
kuzi4
-
kuzi4
- 4 gwiazdki
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
Dzisiaj zapadł wyrok: sprawca wypadku dostał 6 lat więzienia i dożywotni zakaz prowadzenia pojazdów mechanicznych. Czy jestem zadowolony? Raczej nie bo cóż mi z jego kary... Ale przez najbliższe 6 lat nikogo nie zabije po pijanemu jadąc samochodem.
kuzi4
-
Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
-
Polubił:
245 razy
-
Polubione posty:
526 razy
kuzi4, całkiem szybko jak na nasze standardy... Pociecha żadna ale lepsze to niż nic. Dopiero wtedy byłby wkurw i załamka jakby gość dostał 2 lata w zawiasach.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Chloru
-
burat
- 6 gwiazdek
- Auto: Łosiarrii , Baśka
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
kuzi4, no to dostał wyrok taki nawet nie mocny ale zawsze ,jakieś grzywny do tego też
No ciekawe tylko czy ten zakaz coś go obejdzie
a jak wyglądał na ogłoszeniu wyroku
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają"

burat
-
So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
-
Polubił:
309 razy
-
Polubione posty:
60 razy
kuzi4 pisze:
Dzisiaj zapadł wyrok: sprawca wypadku dostał 6 lat więzienia i dożywotni zakaz prowadzenia pojazdów mechanicznych. Czy jestem zadowolony? Raczej nie bo cóż mi z jego kary... Ale przez najbliższe 6 lat nikogo nie zabije po pijanemu jadąc samochodem.
Jak na polskie wyrok nie jest wcale taki łagodny i zapadł, mimo wszystko, dość szybko. Czy na sprawcę nałożono też obowiązek naprawienia szkody?
So What!
-
WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
-
Polubił:
3 razy
-
Polubione posty:
2 razy
kuzi4 pisze:
6 lat więzienia i dożywotni zakaz prowadzenia pojazdów mechanicznych. (...) przez najbliższe 6 lat nikogo nie zabije po pijanemu jadąc samochodem
Przez trzy i pół, o ile dobrze liczę (Szymon...?), bo potem wyjdzie za dobre sprawowanie i zapewne będzie znowu jeździł bez prawka
Ale dobre i to...
To znaczy - będzie jeździł, dopóki mu ktoś np. trwale nie połamie rąk

WiS
-
So What!
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
309 razy
-
Polubione posty:
60 razy
WiS pisze:
Przez trzy i pół, o ile dobrze liczę (Szymon...?), bo potem wyjdzie za dobre sprawowanie i zapewne będzie znowu jeździł bez prawka
O warunkowe przedterminowe zwolnienie można się starać po odbyciu połowy kary - w tym przypadku po trzech latach. Sądy jednak bardzo rzadko przychylają się do takich wniosków. Przynajmniej w Krakowie.
So What!
-
burat
- 6 gwiazdek
- Auto: Łosiarrii , Baśka
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
So What!, walnie terapię ,będzie się ładnie zachowywał i może nie z pierwszej ale już z drugiej śmignie przy obecnym przeludnieniu. Cała nadzieja w tym ,że będzie grypsował i z warunkowym będzie miał ciężej

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają"

burat
-
So What!
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
309 razy
-
Polubione posty:
60 razy
burat pisze:
So What!, walnie terapię ,będzie się ładnie zachowywał i może nie z pierwszej ale już z drugiej śmignie przy obecnym przeludnieniu. Cała nadzieja w tym ,że będzie grypsował i z warunkowym będzie miał ciężej
Fakt. Próbował będzie regularnie. W końcu mu się być może uda.
Tak, czy inaczej ponad trzy lata w więzieniu wcale takie przyjemne nie są.
So What!
-
Doxa
- 5 gwiazdek
-
Polubił:
151 razy
-
Polubione posty:
121 razy
kuzi4 pisze:
Dzisiaj zapadł wyrok: sprawca wypadku dostał 6 lat więzienia i dożywotni zakaz prowadzenia pojazdów mechanicznych.
Podoba mi się stanowisko sądu. Mam nadzieję, że to prawomocny wyrok, i nie ma już odwołania?
Wszystkiego dobrego
kuzi4 
Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce,
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
:)
Doxa
-
FUX
- 6 gwiazdek
- Auto: jeżdżące
-
Polubił:
236 razy
-
Polubione posty:
350 razy
No właśnie. Dostał naprawienie szkody, czy tylko grzywnę i koszty?
Dolce far niente

FUX