Propozycje wczasowe.

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
hogi
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Kona Stinky
Polubił: 0
Polubione posty: 1 raz

Re: Propozycje wczasowe.

Post 7 cze 2008, o 00:37

EterycznyŻołądź pisze:Z tego co ostatnio czytałem to sami bogacze tu. Wybierać się nad polskie morze... No chyba, że pismaki kłamią bardziej niż zwykle?
Ja biedny, to do Egiptu sobie skoczę. :razz:

Doradca Finansowy
http://www.greatpe.pl

EterycznyŻołądź
6 gwiazdek
Polubione posty: 0

Post 7 cze 2008, o 00:40

hogi pisze:
EterycznyŻołądź pisze:Z tego co ostatnio czytałem to sami bogacze tu. Wybierać się nad polskie morze... No chyba, że pismaki kłamią bardziej niż zwykle?
Ja biedny, to do Egiptu sobie skoczę. :razz:
I slusznie. Tylko może nie Foresterem. :whistle:

Ponoć znacznie taniej i lepiej kożystać z usług i ofert niemieckich dedykowanych dla niemców. Aż tak strasznie jest?

hogi
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 7 cze 2008, o 00:52

EterycznyŻołądź pisze: I slusznie. Tylko może nie Foresterem. :whistle:

Ponoć znacznie taniej i lepiej kożystać z usług i ofert niemieckich dedykowanych dla niemców. Aż tak strasznie jest?

Na pewno korzystniej. :razz: :thumb:
Doradca Finansowy

EterycznyŻołądź
6 gwiazdek

Post 7 cze 2008, o 00:55

hogi, się nie śmiej. Okazuje się, że tutejszy FireFox nie widzi błędów. Zawsze wiedziałem, że Warszawa i okolice to właśnie jest ta osławiona Polska B. :mrgreen: :-p

hogi
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 7 cze 2008, o 01:00

Jesteś w Warszawie?

Masz Firefoxa3 ?
Doradca Finansowy

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 7 cze 2008, o 08:17

LouCyphre pisze:Założe sie, że nie zrobiłeś tego krótką wersją Patrola GR MY00 :mrgreen:
Poprzednią corollą htb. :thumb:
Dolce far niente ;-)

LouCyphre
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: H&H
Polubione posty: 3 razy

Post 7 cze 2008, o 10:16

Jedziesz na kwaterę czy pod namiot ?

Ja chyba najlepiej wspominam spanie pod namiotem. Z braku drugiego materaca spałem na pontonie, komary cięły okrutnie, ale te wieczory na leżaczku z travaricą w garści, dźwięki cykad i śpiewy pijanych czechów -> bezcenne :mrgreen:

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 7 cze 2008, o 10:37

LouCyphre pisze:Jedziesz na kwaterę czy pod namiot ?

Ja chyba najlepiej wspominam spanie pod namiotem. Z braku drugiego materaca spałem na pontonie, komary cięły okrutnie, ale te wieczory na leżaczku z travaricą w garści, dźwięki cykad i śpiewy pijanych czechów -> bezcenne :mrgreen:
Aprtmani.
Komary :o .
Jeszcze nie widziałem...
Dolce far niente ;-)

Arti
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: GT Rally Car & STI GH

Post 7 cze 2008, o 10:37

Widze, że padł temat Cro. Ja w tym temacie mam jedno zdanie - jeśli Cro to tylko południe tego kraju! Byłem kiedyś w wiosce obok fuxowego pakostane i musze przyznać, że jeśli chodzi o morze, widoki i ogólnie klimat to jest bez porównania do okolic np Riwiery Makarskiej. Dwa ostatnie lata jeździłem do małej wioski niedaleko Makarskiej i tam jest po prostu miazga - spokój, brak kurortowego syfu, ultraczyste i megaciepłe morze (o wiele cieplejsze niż na północy), fantastyczne widoki - wielke góry schodzące prosto do morza. Jeśli miałbym polecać jakieś miejsce w cro to właśnie ta wioska jest kwintesencją tego co w cro najlepsze. Ale to oczywiście moje zdanie. Byłem równiez kiedyś na Istrii - tego regionu w ogóle nie powinno się nazywać Chorwacją. :lol: W dodatku ceny mają tam złodziejskie (np. za apartamenty). Autostrada Chorwacka jest coraz dłuższa, z roku na rok można dojechać coraz dalej na południe. Choć fakt, tak jak wspomina Lucjan, droga nad samym morzem jest super - ekstra widoki i masa zakrętów.
Obrazek

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 7 cze 2008, o 10:45

Arti, To daj namiar na tą mieścinę. Slkep, plaż i parę knajp wystarczy.
Na Makarskiej byłem w Zivogosce-Blato, ale mnie nie zachwyciło. Pelno przyjezdnych z BiH, tłum na plaży. Co do widoków pełna zgoda, podobnie jak Peljesac.
Dolce far niente ;-)

Arti
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: GT Rally Car & STI GH

Post 7 cze 2008, o 10:54

FUX, wioska nawzywa się Drasnice. Kilkanascie km od Makraskiej. Jest sklep, piekarnia, bar, restauracja (przyzwoita) także nie ma potrzeby ruszania się z domu każdego dnia po zakupy. Jeśli chodzi o plaże to jest plaża kamienista - przyjemna, w sensie wygodna ale za to jest na niej trochę ludzi. Można natomiast przejść się kawałek dalej (15 min) i znaleść sobie super odosobnione miejsce w jakieś minizatoczce i tam cieszyć się prawdziwym spokojem. A jak się ma motorówkę to już w ogóle jest fantastycznie, bo sobie można podpłynąć kawałek dalej i znaleść całkiem niedostępne z lądu miejsce. Z resztą tubylcy mają taka uslugę 'beach taxi' - płaci się im kilka kun, podrzucą gdzie się chce tylko a potem przypłyną na umówioną godzinę. Można sobie też wypożyczyć kajak - super sprawa, na cały dzień nie wychodzi dużo a swoboda poruszania się jest nie do przecenienia. Nie zamieniłbym tamtej okolicy, tamtejszego morza i plaż na nic innego. Zwiedziłem już trochę europy (mimo młodego wieku :-d ) i tam jest naprawdę to czego szuka się na wakacjach.
Obrazek

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 7 cze 2008, o 11:04

Arti pisze: tam jest naprawdę to czego szuka się na wakacjach.
I w tej materii się z Tobą zgadzam.... 8-)
Dolce far niente ;-)

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 7 cze 2008, o 11:50

Arti , Fux a jak tam jest z cenami teraz i z noclegami , trzeba wcześniej rezerwować czy można jechać w ciemno :?:

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 7 cze 2008, o 12:22

Można i tak i tak. Ja za kwaterkę na 4 0s. 2 pokoje, klima, 2 tarasy, łazienka, kuchnia płacę 45 e za dobę....
Do plaży 70m. :oops:
Dolce far niente ;-)

ODPOWIEDZ