Zapinacie pasy?
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Re: Zapinacie pasy?
Zapinam zawsze, bezwarunkowo, nawet na najkrótszych przejazdach, jeszcze przed uruchomieniem silnika. Taki odruch, wyrobiony w starym volvo - gdzie brzęczyk był w stanie doprowadzić świętego do obłedu w ciągu pięciu sekund.
http://wwojnar.com/
– Это водка? – слабо спросила Маргарита. Кот подпрырнул на стуле от обиды.
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Zawsze, przy najkrótszym nawet przejeździe zapinam pasy. Pilnuję, żeby zrobili to także wszyscy pasażerowie - jeżeli nie chcą zapiąć pasów, to nie jadą.
Odruchowo zapinam nawet jak wjeżdżam samochodem tylko sprzed domu za bramę. Pewnie będzie z 5 metrów jazdy przy tym 

W sumie w obk to trudno nie zapinać bo brzęczek jest taki, że może do szału doprowadzić (te w Volvo to pikuś w porównaniu). Jednak nie mogę sie nadziwić ilości nie tylko niezapiętych dorosłych, ale dzieci. Często stojących między przednimi fotelami. I to u ludzi w dobrych samochodach. Czyli przynajmniej teoretycznie z olejem w głowie.
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Ale nuda. Wszyscy zapinają pasy

Dobre samochody są bardzo bezpieczne. Olej w głowie podpowiada, że nie trzeba zapinać pasówminimus pisze: I to u ludzi w dobrych samochodach. Czyli przynajmniej teoretycznie z olejem w głowie.

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
Zapinam. Z reszta bez pasow jakos zle mi sie jedzie. Jak zabiore sie za usprawnianie Wisni pomysle o szelkach.
Na krotkich odcinkach zdarza mi sie nie zapiac.
Na krotkich odcinkach zdarza mi sie nie zapiac.
Miałem podobnie jak na tym filmku i pasiki sie spisały

Dokładnie mam tak samoZ reszta bez pasow jakos zle mi sie jedzie

" Nie umiem jezdzić....ALE LUBIĘ ! ! ! ! " 

Kiedyś często w mieście jeździłem bez pasów. Brzęczyk w OBK mnie z tego brzydkiego zwyczaju wyleczył.
Nie znam bardziej upierdliwego brzęczyka - oni musieli jakieś badania robić przed wyborem tej częstotliwości...
Ale nawet przedtem, zawsze zapinałem jak wyjeżdżałem w trasę.
Nie znam bardziej upierdliwego brzęczyka - oni musieli jakieś badania robić przed wyborem tej częstotliwości...

Ale nawet przedtem, zawsze zapinałem jak wyjeżdżałem w trasę.
Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.
- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
Zapinacie ?
Zapinamy !
Ale brzęczyk i tak, i tak macie odłączony.
Pasy, podobnie, jak Devliński, zapinam jeszcze przed odpaleniem Katastrofy.
Grzegorz
Zapinamy !

Ale brzęczyk i tak, i tak macie odłączony.
Pasy, podobnie, jak Devliński, zapinam jeszcze przed odpaleniem Katastrofy.
Grzegorz
Brak podpisu.
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
So What! pisze:Ale nuda. Wszyscy zapinają pasy![]()
![]()
Nie, ja nie zapinam. Na krótkich dystansach, po mieście nie chce mi się z nimi motać. Zapinam dopiero jak jadę gdzieś dalej.
I nie zwracam uwagi, czy inni i moim aucie zapięli. Ich sprawa.
zapinam zawsze, odruch taki, wogóle o tym nie myśle, jak wątek zobaczyłem to sobie uwiadomiłem że nie niezapinam pasów 

Co za różnica w mieście czy poza, jeśli się jeździ z (grubsza) tą samą szybkością. A ruch większy.Gal pisze: Kiedyś często w mieście jeździłem bez pasów. Brzęczyk w OBK mnie z tego brzydkiego zwyczaju wyleczył.

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Ja czasami jeżdżę w klapkach. A parę razy i na bosaka się zdarzyło. Fajnie się czuje wtedy pedały 

-
jarmaj
- 6 gwiazdek
minimus pisze:Co za różnica w mieście czy poza, jeśli się jeździ z (grubsza) tą samą szybkością. A ruch większy.Gal pisze: Kiedyś często w mieście jeździłem bez pasów. Brzęczyk w OBK mnie z tego brzydkiego zwyczaju wyleczył.
O nie, w mieście się nie przekracza 150, przynajmniej zbyt często, a poza nie schodzi się poniżej!
- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
Ja zapinam zawsze. Taki mam nawyk, podobnie jak włączenie świateł. Tak mi się wbiło do głowy i mi z tym dobrze 

No tak, jarmaj jest z Gleiwitz. Jak Podolski ten kat Polski!Grzesiek_67 pisze: jarmaj,
zostaniesz zaraz publicznie spalony na stosie

Tak samo jak WRCfan zawsze zapinam pasy i odpalam światła
to taki odruch bezwarunkowy . 

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Faktycznie to ciekawa teoria - jak jeżdżę w mieście, to nie zapinam. Rozumiem że to wynika z wysoce rozwiniętego zmysłu planowania, aby umrzeć właśnie w mieście, a nie na jakiejś pipidówie... 
W domu przed komputerem mam fotel od E30 na biurowych kółkach. Wiecie ile razy chciałem zapiąć pasy przed kompem?

W domu przed komputerem mam fotel od E30 na biurowych kółkach. Wiecie ile razy chciałem zapiąć pasy przed kompem?

-
jarmaj
- 6 gwiazdek
Zawsze muszą być jakieś ofiary systemu. A system histerycznego strachu i panikowania o bezpieczeństwo i co gorsza narzucania siłą (przepisami) innym jakiś tam zasad, doskonale nadaję się by być jego ofiarą.Grzesiek_67 pisze:jarmaj,
zostaniesz zaraz publicznie spalony na stosie![]()
Eee, no fakt że Gliwice to mała wiocha, ale mimo to żadnego Podolskiego tu nie znam. Kto to?minimus pisze:No tak, jarmaj jest z Gleiwitz. Jak Podolski ten kat Polski!
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
jarmaj pisze: O nie, w mieście się nie przekracza 150, przynajmniej zbyt często, a poza nie schodzi się poniżej!
Taki miły gość a musi w tym tygodniu wieczorami tyrać

Zapinam, z powodu braku szelek zdarza sie, ze blokuje pasy i przysuwam mocniej oparcie coby mnie lepiej trzymały.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
-
Grzegorz
- 5 gwiazdek
- Auto: Leon
- Polubił: 21 razy
- Polubione posty: 35 razy
Ja nie zapinam w krótkich dojazdach do sklepu, centrum wsi, etc - gdzie średnia prędkość przelotowa 30 km/h. Na trasy - zawsze.
pozdrawiam
Grzegorz
Grzegorz
jarmaj pisze: I nie zwracam uwagi, czy inni i moim aucie zapięli. Ich sprawa.
Przy uderzeniu w przeszkodę sztywną z prędkością 50 km/h, pasażer niezapięty w pasy uderza w Twój fotel od tyłu z siłą blisko 2500 kg, efektywnie pozbawiając się życia poprzez połamanie Ci żeber i wnętrzności o Twoje pasy bezpieczeństwa. Przy rolce, pasażerowie latają po całym samochodzie, co też nie jest zbyt zdrowe - dla Ciebie.
Więc to nie do końca ich sprawa.
http://wwojnar.com/