EURO 2012
Re: EURO 2012
Barthol, dobre i rozsądne 

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

no to jeszcze jedna opinia czyli Wojtek Kowalczyk:
http://www.weszlo.com/blog/2
Jest sporo wyrazów, idzie po bandzie ale coś w tym jest...
http://www.weszlo.com/blog/2
Jest sporo wyrazów, idzie po bandzie ale coś w tym jest...
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"
Barthol, ładna dyskusja w polsacie news była między Świerczewskim a Majewskim....Co Świerczewski próbował wejść na sprawy pzpn u to Majewski na silę próbował zagłuszyć 

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
Kruszyn, nie mam TV i jest mi z tym dobrze
BTW. podoba mi się jeden z komentarzy pod artykułem o Błaszczykowskim, któy przeczytałem na profilu weszło na fejsie, moja edycja (wycięte zdania i tzw. wyrazy):

BTW. podoba mi się jeden z komentarzy pod artykułem o Błaszczykowskim, któy przeczytałem na profilu weszło na fejsie, moja edycja (wycięte zdania i tzw. wyrazy):
Paweł Kocoń: Prawda jest taka, że piłkarze tylko bajdurzą o ideałach. [...] Tym osobnikom się już dawno w głowach poprzewracało do nadmiaru wody sodowej. Piłkarze to stado świętych krów dla, których musi się zgadzać przede wszystkim w portfelu i tyle. Przykładem jest choćby Zaltan Ibrahimovic, pograł, przegrał, a teraz p#@$%@!* Euro i jedzie na wakacje i taka jest prawda, ale bardziej mi to odpowiada niż bajanie o sprostaniu oczekiwaniom całego narodu. Gó@#$ prawda, taki mają zawód [...].
Pytanie, czy pilkarze podczas przerwy, czy "specjalisci" podczas przygotowan.Лукашэнка pisze:Konto usunięte,Konto usunięte pisze:Drużyny z Europy wschodniej nie mają już sił w 2 połowie
ja sobie to pytanie zadaję od lat:
co nasi kadrowi pilkarze takiego robią w trakcie przerwy, że w drugiej połowie grają jakby im kto nasypał gwoździ do gaci??
Widzialem dwa mecze Borussii na koniec sezonu. Jakos potrafili biegac przez 70 minut.
30, a 70 to gigantyczna roznica...
g.
- Gump
- 5 gwiazdek
- Auto: Spec + Legacy i wszystko cacy
- Polubił: 29 razy
- Polubione posty: 85 razy
Szkoda nerwów, biegowo można się przygotować indywidualnie ale trzeba zapierdalać na treningu tyle i tylko tylegruby pisze: Widzialem dwa mecze Borussii na koniec sezonu. Jakos potrafili biegac przez 70 minut.
30, a 70 to gigantyczna roznica...

Myślę ,że ja dziadek biegałbym szybciej po stadionie niż nasze orły.
Legio Patria Nostra
"Jeżeli myślisz, że jesteś mężczyzną, boś spłodził syna, posadził drzewo i wybudował dom, to jesteś w błędzie. Spróbuj przebiec
Rzeźnika "
"Jeżeli myślisz, że jesteś mężczyzną, boś spłodził syna, posadził drzewo i wybudował dom, to jesteś w błędzie. Spróbuj przebiec
Rzeźnika "
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Uwielbiam "dziennikarzy", którzy zaglądają wszystkim do portfeli i rozstrzygają czy ktoś ma na coś pieniądze czy nie. "Pieprzone", "Pierdolonego"? To nie jest dziennikarstwo, tylko jakiś śmietnik. Ocenianie czegokolwiek z perspektywy informacji zdobytej w mediach, to duże ryzyko, bo informacja w mediach jest bardzo mało wiarygodna ostatnio. Może się okazać, że to nie Błaszczykowski, ale Romanowski (ktokolwiek to jest), tylko dziennikarzom bardziej pasowało.Barthol pisze: i coś o Błaszczykowskim, aferze biletowej i graniu dla kadry:
http://www.weszlo.com/news/10869-Kapita ... _pieniadza
cytat z artykułu:Mamy chyba najbardziej obciachowego kapitana w XXI wieku, z bardzo roszczeniową postawą wobec świata, nawet nie skamlącego o bilety, ale stanowczo się ich domagającego (bo wszystko mu się należy). Ale to przecież nie koniec, a początek zdarzeń wstydliwych, bo jeszcze ten sam kapitan kłócił się z Grzegorzem Lato o pięć tysięcy euro na głowę. Nie chcę mi się nawet sprawdzać, ile Kuba zarabia rocznie, ale piątkę euro ma jeśli nie w jeden dzień, to w dwa, trzy albo cztery. Kiedy słyszę, że zmartwieniem zawodników było startowe – czyli kasa za nic – to nóż mi się w kieszeni otwiera. 15 tysięcy euro (64 tysiące złotych) to za mało, trzeba było licytować do 20 tysięcy euro (85 000 złotych)? Czy naprawdę ta grupa piłkarzy przed takim turniejem nie miała w głowie nic innego niż pieprzone pięć tysięcy euro?! Czy oni widząc miliony Polaków na ulicach myśleli sobie: potrzeba jeszcze po piątce na głowę?
- Wiadomo, że nie gramy w kadrze dla pieniędzy, aczkolwiek… - jak słyszę takie zdanie wypowiadane przez Błaszczykowskiego to ręce mi opadają. Jak nie grasz dla pieniędzy to nie ma żadnego pierdolonego „aczkolwiek”, rozumiesz? Albo nie grasz dla pieniędzy, albo grasz dla pieniędzy i ta sprawa zajmuje twoją głowę. Jeśli ty przed meczem z Rosją rozmawiałeś z prezesem PZPN na temat pięciu tysięcy euro to przestań opowiadać, że kasa cię nie interesuje. Powinieneś na koszulce mieć napis „Bła$zczykow$ki”! Gdy wybuchł skandal z brakiem godła na strojach jakoś schowałeś odwagę do kieszeni. No tak, ale to przecież były koszulki firmy Nike, z którą masz kontrakt. Więc wtedy mieliśmy „orzełka dynamicznego”. Siedziałeś cicho, bo kasa się zgadzała, czy tak?
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 67 razy
- Polubione posty: 74 razy
Fido to "weszło" największe sprzedajne dziennikarzolskie k. obok faktu i superakaKonto usunięte pisze: Uwielbiam "dziennikarzy", którzy zaglądają wszystkim do portfeli i rozstrzygają czy ktoś ma na coś pieniądze czy nie. "Pieprzone", "Pierdolonego"? To nie jest dziennikarstwo, tylko jakiś śmietnik.

napiszą wszystko i o wszystkich zmieniając zdanie co 5 min

Nie bardzo rozumiem.
Przecież piłkarze to gigantyczne gwiazdy, opłacane złotem. Media to dokręcają. Żyją te gwiazdy w wieżach z kości słoniowej, jeżdżą super autami itepe... A gwiazdom, jak to gwiazdom - czy sportu, czy kina - się należy. To jest norma. Nie wiem, czy pracowaliście kiedyś z wielkimi gwiazdami - ale prawdziwymi, czyli zepsutymi gwiazdorstwem - ja tak.Żądania gwiazd potrafią być najdziwniejsze - ale chodzi o to, żeby gwiazda zagrała w filmie czy na boisku najlepiej jak się da. Więc żądania się spełnia. Skandaliczne żądania biletowe? - A ja wam powiem, że ci PIŁKARZE PRZED PRZEGRANYM MECZEM byli Bogami w tym kraju - i nikt by się nie zająknął gdyby wygrali następny mecz, tylko wszyscy by się na Latę rzucili, prawda? I nawet chętnie by zapłacili im jeszcze więcej.
Według mnie to skandal, że ich rodziny, rodziny idoli całego kraju, nie dostały lepszych miejsc. Bo w końcu, dla PZPN CO TO ZA WYSIŁEK??? Żaden. Ale nasza małość, polska małość, to jak pisze FIDO_ - ZAGLĄDANIE DO KIESZENI - walenie grubym śrutem we wczorajsze gwiazdy. A Lato chce im pokazać, kto rządzi.
A co byście powiedzieli, gdyby tak małżonkowie znudzonych angielek mieli żal, że panny siedzą nie tam gdzie trzeba? Czy jakby żony Ronaldo, Rooneya siedziały gdzieś tam i oni mieli żal, to też byście uważali, że chłopcy przesadzają? Miałyby siedzieć z motłochem??? Czym się różnią nasi piłkarze grający w najlepszych klubach o swoich kolegów z tamtych klubów? Ano jedynie tym, że są Polakami, że są nasi. I trzeba ich do parteru sprowadzić.
Nakręcili nam nadzieję, choć wiadomo na jakim miejscu była nasza reprezentacja w rankingach. I znowu winne MEDIA.
Przecież piłkarze to gigantyczne gwiazdy, opłacane złotem. Media to dokręcają. Żyją te gwiazdy w wieżach z kości słoniowej, jeżdżą super autami itepe... A gwiazdom, jak to gwiazdom - czy sportu, czy kina - się należy. To jest norma. Nie wiem, czy pracowaliście kiedyś z wielkimi gwiazdami - ale prawdziwymi, czyli zepsutymi gwiazdorstwem - ja tak.Żądania gwiazd potrafią być najdziwniejsze - ale chodzi o to, żeby gwiazda zagrała w filmie czy na boisku najlepiej jak się da. Więc żądania się spełnia. Skandaliczne żądania biletowe? - A ja wam powiem, że ci PIŁKARZE PRZED PRZEGRANYM MECZEM byli Bogami w tym kraju - i nikt by się nie zająknął gdyby wygrali następny mecz, tylko wszyscy by się na Latę rzucili, prawda? I nawet chętnie by zapłacili im jeszcze więcej.
Według mnie to skandal, że ich rodziny, rodziny idoli całego kraju, nie dostały lepszych miejsc. Bo w końcu, dla PZPN CO TO ZA WYSIŁEK??? Żaden. Ale nasza małość, polska małość, to jak pisze FIDO_ - ZAGLĄDANIE DO KIESZENI - walenie grubym śrutem we wczorajsze gwiazdy. A Lato chce im pokazać, kto rządzi.
A co byście powiedzieli, gdyby tak małżonkowie znudzonych angielek mieli żal, że panny siedzą nie tam gdzie trzeba? Czy jakby żony Ronaldo, Rooneya siedziały gdzieś tam i oni mieli żal, to też byście uważali, że chłopcy przesadzają? Miałyby siedzieć z motłochem??? Czym się różnią nasi piłkarze grający w najlepszych klubach o swoich kolegów z tamtych klubów? Ano jedynie tym, że są Polakami, że są nasi. I trzeba ich do parteru sprowadzić.
Nakręcili nam nadzieję, choć wiadomo na jakim miejscu była nasza reprezentacja w rankingach. I znowu winne MEDIA.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
Czytałem jedną z pierwszych wypowiedzi Kuby w tym temacie. Bilety owszem dostali tylko:
a) musieli za tym łazić
b) trwało to dość długo i o ile dobrze pamiętam ilość biletów mieli potwierdzoną w dniu meczu (lub dzień wcześniej)
Dziennikarzyny będą teraz robić z kopaczy rozwydrzone gwiazdy kiedy IMVHO organizacyjnie dupy dał PZPN.
a) musieli za tym łazić
b) trwało to dość długo i o ile dobrze pamiętam ilość biletów mieli potwierdzoną w dniu meczu (lub dzień wcześniej)
Dziennikarzyny będą teraz robić z kopaczy rozwydrzone gwiazdy kiedy IMVHO organizacyjnie dupy dał PZPN.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Arno pisze: Czym się różnią nasi piłkarze grający w najlepszych klubach o swoich kolegów z tamtych klubów?
Że nie wygrali żadnego meczu ? A obecnie liczy się wynik, nie chęci.
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
Polacy przebiegali średnio o 10km mniej niż inne zespoły w meczu ... dziękuję
Kur.a jak zobaczyłem jak Duńczycy zapier.alali po boisku w meczu z Portugalią to aż oczy przecierałem, że tak da się, jest 90 minuta a piłka spod jednaj bramki po zajebistej kontrze zapyla pod drugą i z powrotem.
A posiadanie najlepszych piłkarzy niczego nie gwarantuje - vide Holandia z dwoma ligowymi królami strzelców w składzie (Van Persie i Huntelaar) .. i co? i jajco, wiadomo. Ze świetnych piłkarzy trzeba jeszcze stworzyć zespół.

Kur.a jak zobaczyłem jak Duńczycy zapier.alali po boisku w meczu z Portugalią to aż oczy przecierałem, że tak da się, jest 90 minuta a piłka spod jednaj bramki po zajebistej kontrze zapyla pod drugą i z powrotem.
A posiadanie najlepszych piłkarzy niczego nie gwarantuje - vide Holandia z dwoma ligowymi królami strzelców w składzie (Van Persie i Huntelaar) .. i co? i jajco, wiadomo. Ze świetnych piłkarzy trzeba jeszcze stworzyć zespół.
"Choďte srát s vaším psem před váš dům"
A dla mnie grajkowie to zwykli szmaciarze, wielka afera o 5 tysięcy EURO... i to był ich największy problem! Sorry, ale dla mnie to żenada w ich wykonaniu.... Tym bardziej, że PZPN zapewnił im wszystko co chcieli w okresie przygotowań. Po pierwsze obowiązku gry w kadrze nie ma, więc jeśli stawki nie odpowiadają to się mówi mam kontuzję i sorry... Po drugie Euro to taki "targ niewolników", czyli po dobrych występach jest szansa na lepszy kontrakt, dobry transfer... Po trzecie może i bym jeszcze targi o kasę zrozumiał gdyby byli bezrobotni....
A potem mówią pitu pitu i dziękują kibicom za wsparcie.... lekką hipokryzją mi to pachnie...
Sprawa biletów mi powiewa kalafiorem... Aczkolwiek podobno Niemcy mieli dla zawodnika od 2-4 biletów na mecz i tam jakoś nie ma afery...
A potem mówią pitu pitu i dziękują kibicom za wsparcie.... lekką hipokryzją mi to pachnie...
Sprawa biletów mi powiewa kalafiorem... Aczkolwiek podobno Niemcy mieli dla zawodnika od 2-4 biletów na mecz i tam jakoś nie ma afery...
Barthol, ale Niemcy wygrali wszystko, to co się mają pultać o bilety ;)
"Choďte srát s vaším psem před váš dům"
ooo i taka ciekawostka:
http://sport.gadu-gadu.pl/5755760118963 ... e-czy-latoLato podkreślił również, że nie mógł dogadać się z piłkarzami w sprawie premii. Kadrowicze nie chcieli wziąć dużych pieniędzy za wyjście z grupy. Nie wierzyli w sukces misji?
Rada drużyny nie chciała się zgodzić na większe pieniądze za dobry wynik. Umówiłem się z nimi, że mają premię za remis i zapłacę. Ja słowa dotrzymuję. Wychodzi ponad 2 miliony złotych.

btw. Gump, powinieneś zgłosić swoją aplikację do PZPN'u na stanowisko trenera ds. przygotowania fizycznego... Może wtedy mieliby siłę do biegania ;)
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Barthol,
no fakt. Ale litości nie masz za grosz w sercu. Biedny Murawski
Pozdrawiam
Grzegorz
no fakt. Ale litości nie masz za grosz w sercu. Biedny Murawski

Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.
- danikl
- 6 gwiazdek
- Auto: Muł, truposz i czerwone włoskie półwytrawne
- Polubił: 102 razy
- Polubione posty: 168 razy
Grzesiek 67 Ronaldo to pewnie na sterydach jakiś , a nasz Murawski tylko bułka z bananemGrzesiek_67 pisze:
Ale litości nie masz za grosz w sercu. Biedny Murawski![]()
![]()

zestawienie fotek super
a serio to bardzo ciekawe że koles którego praca polega na bieganiu, bieganiu i szybkim bieganiu ma ewidentne oznaki odkładającej sie tkanki tłuszczowej
eskimos jaki czy co ?

a serio to bardzo ciekawe że koles którego praca polega na bieganiu, bieganiu i szybkim bieganiu ma ewidentne oznaki odkładającej sie tkanki tłuszczowej
eskimos jaki czy co ?
Arno pisze: Według mnie to skandal, że ich rodziny, rodziny idoli całego kraju, nie dostały lepszych miejsc. Bo w końcu, dla PZPN CO TO ZA WYSIŁEK??? Żaden. Ale nasza małość, polska małość, to jak pisze FIDO_ - ZAGLĄDANIE DO KIESZENI - walenie grubym śrutem we wczorajsze gwiazdy. A Lato chce im pokazać, kto rządzi.
To właśnie mówił wczoraj Świerczewski, nie dotyczyło to tylko rodzin grających. Dotyczyło to również trenerów , byłych reprezentantów itd. Wkurwiali się patrząc jak inne organizacje potrafiły zapewnić swoim obecnym i byłym reprezentantom normalne warunki.Ogólnie tak jak mówiłem rozpiździć ten cały związek

A prezes będzie siedział (nie, nie w kiciu, tylko w luksusowej posiałości) i liczył zainkasowane miliony....Kruszyn pisze:Ogólnie tak jak mówiłem rozpiździć ten cały związek

MaFIFA dba o swoich... i nie da im zrobić krzywdy.

Лукашэнка, trzeba jak Putin....i już najwyżej nie bedzie piłki przez dwa lata
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek