ScoobyBoy pisze:BARBIE,
Mówisz o nieprzyzwoitosci, mogła byś rozwinąć swoją myśl ?
Czy nieprzyzwoite jest dociekanie prawdy ?
A tak nawiasem mówiąc, i kto tutaj mówi o przyzwoitości ?!
Kobieta, administrator/moderator forum, który publicznie używa zwrotów "wydymać", "przeginać pałę"!
Chyba taka funkcja zobowiązuje do czegoś ?!
Odnoszenie sie do ludzi w taki sposob, których sie nie zna, jest conajmniej nie na miejscu. Troche kultury osobistej chyba by sie przydało jeżeli chodzi o kontakty z ludźmi bo używanie "podwórkowego" słownictwa na forum spolecznosciowym kobiecie nie przystoi.
Tak więc nie umoralniaj mnie i nie mów o braku przyzwoitości bo Tobie samej by sie przydało na pierwszym miejscu.
Otóż mój drogi, od momentu w którym ktoś mówi, że komuś coś wysłał do momentu, kiedy można mówić, że ktoś kłamie w jakimś celu jest cała masa sytuacji pośrednich, a świat nie jest czarno biały. Nieprzyzwoite jest oskarżanie ludzi o kłamstwo ot tak, od razu. Wyobraź sobie, że fedexowi wygasła sesja i wiadomość się nie wysłała. Albo wcisnął "Zapisz" zamiast wyślij. Albo za wcześnie zamknął okno przeglądarki. Jest mnóstwo powodów, dla których on może myśleć, że coś wysłał, a tak się nie stało. Arbitralne stwierdzenia "Ktoś kłamie i nie wiem po co" są nieprzyzwoite. Tak uważam. W szczególności, kiedy oboje z Alanem wykazujemy chęć pomocy w całej sprawie, a Ty szukasz naszych błędów (nie wiem po co).
Zupełnie innym tematem jest słownictwo i wybacz, ale nie czuję się zobowiązana do ą-ę będąc moderatorem forum wśród ludzi, z którymi się znam i pijam wódkę. Nie jestem tu mninistrem i nie pełnię funkcji publicznych. To jest nieformalna dyskusja, a wchodząc tu widziałeś ostrzeżenie i wszedłeś na swoją odpowiedzialność. Nie wychowuj mnie, trochę za stara na to jestem.
ScoobyBoy pisze:Alan, Alan, Alan,
Prosząc o pomoc w sprawie zaslaniales sie "ochroną danych osobowych", tak ??
A teraz co robisz ?! Publicznie wyjawiasz o czym pisałem do Ciebie w PW !!!
Moze muszę przypomnieć do czego sie odnosi skrót PW ? Otóż PW to skrót od "Prywatna Wiadomość" i w tym przypadku o prywatności nie możemy tutaj mówić !!!
Prosiłem o udostępnienie korespondencji, którą częściowo wykasowalem, gdyż nie przewidywalem takiego obrotu sprawy. Najważniejsze wiadomości mam i to wystarczy.
Natomiast jeżeli chodzi o brak poparcia dowodami, ze mamy do czynienia z oszustem, to czy nie wystarczającym dowodem byl fakt, ze dwóch rożnych użytkowników korzysta z tego samego konta email i adresu IP ? A moze fakt, ze osoby(a) ta rozmawiała sama ze sobą w sprawie zakupu towaru ? Czy tez moze to, ze na innych forach jest zarejestrowany pod takimi samymi i kilkoma innymi pseudonimami ?
Czego wiecej było Wam potrzeba ? Takze nie mów mi proszę, ze moje podejrzenia lub stwierdzenia nie miały poparcia !
Proponuję przeszkolić się z tematu danych osobowych. Alan napisał ogólnie o treści Twojej wiadomości, nie przekleił jej nikomu. Mało tego, PW to nie dane osobowe, poczytaj zanim zaczniesz się pieklić.
ScoobyBoy pisze:" A co, jeżeli to Ty Klamiesz " !!!???
Tutaj juz przeszedles samego siebie. Możesz mi powiedziec co miałeś na myśli ?
Chyba, ze próbujesz powiedziec, ze sam siebie oszukalem i cała ta historie zmyslilem i teraz próbuję ... No właśnie, co ??????
Dokładnie to samo co Ty. A co jeżeli reprezentujesz kogoś, komu nie po drodze z naszym forum i próbujesz w ten sposób podważyć nasze pozycje jako administracji? Hę? Udowodnij teraz że nie jesteś wielbłądem. Póki co to nas stawiasz w takiej pozycji i nie rozumiem dlaczego masz wobec nas oczekiwania i żądania.
ScoobyBoy pisze:Wasza postawa pozostawia naprawdę WIELE do życzenia w tym przypadku. Oczekiwałem normalnej rozmowy ludzi na poziomie, którzy zrobią wszystko by pomoc a nie ciągłego słuchania, ze sam sobie jestem winien, ze dałem sie "wydymać" itp.
Musicie sie chyba jeszcze troche podszkolic w zakresie obejmowania takiej funkcji jaka jest Aministrator forum, bo jak do tej pory to poza brakiem fachowego podejścia do sprawy i brakiem kultury osobistej to nic innego nie pokazujecie.
Bardzo cenne uwagi, w końcu zajmuję się takimi rzeczami zawodowo dopiero 10 lat, więc chętnie spotkam się, żebyś mi opowiedział co powinnam.
Jesteś kolejnym przykładem osoby, która wchodzi w grupę ludzi i zamiast poznać panujące zwyczaje, poucza wszystkich co powinni. Zawsze mnie fascynowali tacy ludzie. Wróżę Ci wiele ciekawych przeżyć między nami.
ScoobyBoy pisze:I jeżeli mozna to pokazcie mi w którym momencie szukam winnego ? Winę ponosze Ja a dociekanie prawdy to juz całkiem inna rzecz.
uwaga, cytuję:
ScoobyBoy pisze:
fedex,
Mówisz, ze informowales o tym adminów ?!
Możesz powiedziec kiedy ?
(...)
Tak sie zastanawiam, ktora ze stron klamie I w jakim celu ?
(...)
Jezeli Wojtek mówi, ze to wczesniej zgłaszał a administratorzy mówią, że nigdy nic takiego miejsca nie miało to definitywnie któraś ze stron kłamie, prawda ??
I ciekawi mnie na przykład jaki Wojtek miałby w tym interes zeby kłamać i vice versa.
Nie ma sie co denerwować i unosić. Ja po prostu stwierdzam fakty.
No to jak to interpretować? Szukasz na nas haka, mimo że już dobitnie Ci tłumaczyliśmy, że
nawet gdyby ktoś nas zawiadamiał, to my nie musimy w to wierzyć, ani nic z tym zrobić (ale mimo to robimy). Ktoś Cię oszukał, powiedz policji. Po co Ci była informacja czy nas zawiadomił i kiedy? Tak sobie hobbystycznie archiwum prowadzisz, czy może jednak masz w swojej głowie przekonanie, że jesteśmy za to odpowiedzialni? Odpowiadam:
NIE JESTEŚMY. Przyjmij do wiadomości, zapamiętaj.
jarmaj pisze:ScoobyBoy, z reguły ja i Zofija piszemy z tego samego IP.
Czy uważasz, że administracja forum z tego powodu powinna zablokować nas jako podejrzanych oszustów?
Biorąc pod uwagę, że ja i Alan też piszemy z tego samego IP, uważam, że powinniśmy złożyć rezygnację, działać zmianowo, albo dokupić dodatkowe łącze