[K] metę w Warszawie

kupię / sprzedam / zamienię / wymienię /dam / nie dam
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
ODPOWIEDZ
WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Forester turbo, zwany Yetim
Polubił: 3 razy
Polubione posty: 2 razy

[K] metę w Warszawie

Post 30 cze 2012, o 22:47

Jak w tytule - meta w Stolycy potrzebna, dla studenta.
Chętnie do zasiedlenia od zaraz, najpóźniej od września.
Preferowana kawalerka z miejscem parkingowym lub garażem, idealnie byłoby w okolicach Politechniki, a miło na europejskim brzegu.
Ale jesteśmy realiści, więc wszelkie oferty rozpatrzymy - np. dom z ogrodem w Brwinowie, apartament w Czeczenii, szałas pod Otwockiem, a nawet jednopokojowe z ciemną kuchnią na Bielanach ;-)
Umeblowane, nieumeblowane, wsio rawno. Stan wolę lepszy niż gorszy, ale w razie czego, jesli cena atrakcyjna, remont też udźwigniem.

Oczywiście, podpowiedzi dot. rynku pierwotnego też chętnie przyjmuję - zwłaszcza o atrakcyjnych pustostanach deweloperskich, zawierających kawalerki z garażami. Jeśli coś się koło Was fajnego buduje, albo jadąc do pracy zauważycie na płocie stosowną reklamę - dawajcie cynk.

PS. Myślę przede wszystkim o kupnie, żeby nie wrzucać pieniędzy w czarną dziurę wynajmu, ale gdyby ktoś chciał oddać nieruchomość pod opiekę na dłużej, za darmo lub prawie darmo, jak niemiecki biznesmen polskiemu ministrowi, to ewentualnie też może być :giggle:
Ostatnio zmieniony 1 lip 2012, o 01:23 przez WiS, łącznie zmieniany 2 razy.

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 67 razy
Polubione posty: 74 razy

Re: [K] metę w Warszawie

Post 30 cze 2012, o 23:05

WiS, wiesz czym ryzykujesz ? :lol: :thumb:
balety balety balety :? :cofee:

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 30 cze 2012, o 23:11

Konto usunięte pisze: wiesz czym ryzykujesz ?
Wiem, znam te geny :evilgrin:
Konto usunięte pisze: balety balety balety
Zamierzam się czasem załapać :mrgreen:

Azrael
6 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 3 razy

Post 30 cze 2012, o 23:37

WiS, widziałeś film Project X?

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 30 cze 2012, o 23:57

Azrael, nie, to coś o warszawskim rynku nieruchomości...?

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 1 lip 2012, o 00:05

WiS pisze:
Konto usunięte pisze: balety balety balety
Zamierzam się czasem załapać :mrgreen:
jestem do tego :whistle:

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 1 lip 2012, o 00:15

Konto usunięte pisze: jestem do tego
Ale przyjdziesz z córkami...? :mrgreen:

Azrael
6 gwiazdek

Post 1 lip 2012, o 00:23

WiS pisze: Azrael, nie, to coś o warszawskim rynku nieruchomości...?

Prawie. http://www.filmweb.pl/film/Projekt+X-2012-566646 Polecam.

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 1 lip 2012, o 00:29

Azrael, wiem, no przecież sobie od razu wyguglałem :mrgreen: Ale ja naprawdę nie muszę się z filmów dowiadywać, do czego jest zdolna młodzież :evilgrin:
I, o dziwo, nijak nie wpływa to na moją decyzję, by kupić synowi samodzielne mieszkanie :cofee:

PS. O, cholera - Gumas gdzieś zniknął, chyba poszedl szukać strzelby - wiedziałem, że z ojcami córek na pewne tematy lepiej nie żartować :lol:

Azrael
6 gwiazdek

Post 1 lip 2012, o 00:36

WiS pisze: Azrael, wiem, no przecież sobie od razu wyguglałem Ale ja naprawdę nie muszę się z filmów dowiadywać, do czego jest zdolna młodzież

Powiem Ci że mnie ten film zaskoczył (on ponoć jest na faktach) w momencie jak pojawił się typ z miotaczem płomieni i ktoś galopujący nago na policyjnym koniu ;)

Azrael
6 gwiazdek

Post 1 lip 2012, o 00:36

WiS pisze: PS. O, cholera - Gumas gdzieś zniknął, chyba poszedl szukać strzelby - wiedziałem, że z ojcami córek na pewne tematy lepiej nie żartować

Mój brat ma bliźniaczki w wieku wczesno nastoletnim... już mu współczuję.

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 1 lip 2012, o 00:45

za małe jeszcze na takie eskapady
ps:
starsza za kilka lat trzeba będzie przytroczyć do podłogi :lol: co by ja nie nosiło jak mamusie :giggle:

Azrael
6 gwiazdek

Post 1 lip 2012, o 00:46

Konto usunięte, widziałeś Bad Boys 2? :) Tam jest dobra scena jak należy traktować kandydatów :D

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 1 lip 2012, o 00:47

Azrael, już jestem na nich przygotowany
2 pytania i wypad z baru :thumb:

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 1 lip 2012, o 00:52

WiS, krynce się to tu to tam

wielka płyta gut czy nie chcecie
2 pokoje czy moze byc Gomułka z 1 pokojem i kuchnią :giggle: zwaną przedpokojem
jakaś dzielnia czy wsio rawno i moze byc Białołeka - Białołęka nigdy nie pęka :thumb:
do jakiej sumy szukacie ? moze być na priv odp.

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 1 lip 2012, o 00:53

WiS, z praktycznego punktu widzenia chyba bym szukał gdzieś na sensownych obrzeżach. Jakiś Ursus, Włochy, Bemowo. Stosunkowo łatwy dojazd, a koledzy i koleżanki nie będą mu się nieustannie zwalać na głowę. Podobno teraz małe mieszkania mają największe wzięcie, więc tanio chyba nie będzie.

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 1 lip 2012, o 00:58

Fido kolezanki to chyba mogą się zwalać znaczy wpadać bo zwalać to lepiej nie :thumb:

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 1 lip 2012, o 01:05

Konto usunięte pisze: wielka płyta gut czy nie chcecie
2 pokoje czy moze byc Gomułka z 1 pokojem i kuchnią zwaną przedpokojem
Wystarczy jeden pokoj z wnęką kuchenną i lazienką, czyli typowa kawalerka, acz oczywiście nieco więcej też przyjmiemy w pokorze. Wielka płyta nie jest problemem, ale ona rzadko idzie w parze z jakimś sensownym parkowaniem auta, a na tym nam akurat dość mocno zależy.
Konto usunięte pisze: jakaś dzielnia czy wsio rawno i moze byc Białołeka
Lista rankingowa: okolice Politechniki, Ochota, Wola, Bemowo, Bielany... raczej lewy brzeg, niż prawy... ale jak pisałem, niczego nie wykluczam. Może z wyjatkiem terenów zalewowych.
Suma - ile będzie trzeba, ale oczywiście im taniej, tym lepiej.
Nie chodzi o luksusy, ale o minimum walorów praktycznych i o to, zeby chlopak się nie musiał martwić, że mu pada za kołnierz.
Konto usunięte, "sensowne obrzeża" jak najbardziej, ze wskazaniem na bliskosć linii metra. Acz ja twierdzę, że im bliżej uczelni tym lepiej, zawsze mozna w kryzysowej sytuacji dojść pieszo... a z niechcianymi goścmi to kos sobie poradzi, asertywny jest, jak trzeba 8-)

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 247 razy
Polubione posty: 528 razy

Post 1 lip 2012, o 13:14

WiS, tak jak pisał Fido. Można rozważyć Włochy i Ursus z okazji bliskości kolejki. Dużo się tu teraz buduje.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 20 lip 2012, o 01:01

Kilka rzeczy wyguglałem, Krzysiek pewnie będzie oglądał, ale zawczasu chętnie przyjmiemy wszelkie uwagi odnośnie poniższych ofert:
1. Malownicza:
http://warszawa.nieruchomosci-online.pl ... 11572.html
(Ciekawi mnie, co oznacza to "ogrzewanie elektryczne do zamontowania"... - w razie czego, z jakiego rzędu kosztem należy się liczyć? I jak z komunikacją stamtąd - na Krakowskiej w godzinach porannego szczytu korek, ale pewnie jakimiś opłotkami można się do Politechniki przebijać?)
2. Potrzebna:
http://warszawa.nieruchomosci-online.pl ... 85407.html
(Straszne zadupie...? ;-))
3. Odkryta:
http://warszawa.nieruchomosci-online.pl ... 41948.html
(Tu z kolei ważna wątpliwość - blisko Wisły, jakie ryzyko podtopień?)
4. Włodarzewska:
http://warszawa.nieruchomosci-online.pl ... 67644.html
(Wiem, że są na Forum doświadczeni lokatorzy takich mieszkań "w przyziemiu" 8-) - zasadnicze plusy i minusy znam, ale chętnie poczytam o tych mniej oczywistych).
Za wszelkie uwagi, rady, przestrogi, etc. - zarówno techniczno/budowlane, jak i logistyczno/lokalizacyjne, z góry serdeczne dzięki 8-)
A przy okazji, up!!! ;-)

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 20 lip 2012, o 01:10

WiS, Malownicza oznacza ciągłe starty i lądowania niemal tuż nad głową. Tramwajem na polibudę jakieś 30-40 min. Nie wiadomo co oznacza "ogrzewanie elektryczne do zamontowania", ale brzmi drogo w utrzymaniu. Mam kolegę, który ma piece akumulacyjne i klnie na czym świat stoi. W zimie koszty są miażdżące mimo ładowania pieców podczas nocnej taryfy. Z zalet - blisko do ASO Subaru Koper ;-)

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 20 lip 2012, o 02:35

WiS pisze: Wiem, że są na Forum doświadczeni lokatorzy takich mieszkań "w przyziemiu" - zasadnicze plusy i minusy znam, ale chętnie poczytam o tych mniej oczywistych
jeżeli w niecce i krzaczory dookoła to wilgotność powietrza latem (często pow 70%), ciężko zrobić sensowny przeciąg. Jak wrażliwsze nogi to podobnie jak przy ogrzewaniu podłogowym - czuć od gleby "zmęczenie" - choć może to być akurat moja praca ;-)
Przerobione z użytkowego więc mogła być tam cała plątanina rur (pewno pod regipsami). W tym co pokazałeś chyba w kuchni widać, w reszcie góry nie ma w kadrze. Każdy remont kanalizacji etc oznacza demolkę - spóldzielnia (czy co tam) płaci, ale 2 tyg wyjęte i ewentualne awanturowanie się, bo wiadomo, że spartolą. Pewno ciemne.

Ma też swoje zalety, w naszym przypadku jest to idealne połączenie domu i mieszkania, ale to już kwestia konkretnego mieszkania ;-)

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 20 lip 2012, o 07:32

Konto usunięte pisze: brzmi drogo w utrzymaniu.
Alan, Alan, Alan! pisze: Każdy remont kanalizacji etc oznacza demolkę - spóldzielnia (czy co tam) płaci, ale 2 tyg wyjęte
O, dzięki - o tym nie pomyślałem.
Co kto jeszcze ma/wie, chętnie przyjmujem.

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 247 razy
Polubione posty: 528 razy

Post 20 lip 2012, o 08:51

WiS, potrzebna to nie takie straszne zadupie. 10 minut na piechotę do stacji kolejki. Stamtąd do centrum ~20 minut. Aczkolwiek to jakiś stary budynek, wiec niezbyt atrakcyjna oferta.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: pojazd wolnobieżny
Polubił: 421 razy
Polubione posty: 361 razy

Post 20 lip 2012, o 10:21

Jak dla mnie Potrzebna ok - kolejką szybko do centrum a dookoła nie jest tak źle.
Włodarzewska - pomijam piwniczność ale studentowi to nie powinno przeszkadzać. Jest tanio a jeszcze pewno można coś z tego urwać, ale samo miejsce niezłe.
Odkryta - ja bym nie chciał absolutnie. Daleko z dojazdem a żadna okazja. A jak coś się dzieje na Modlińskiej to się u mnie ludzie 1,5 godziny spóźniają do pracy mieszkający w tamtych okolicach.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

ODPOWIEDZ