A zimą to już tylko informują, że pracują z domu :Dinquiz pisze:A jak coś się dzieje na Modlińskiej to się u mnie ludzie 1,5 godziny spóźniają do pracy mieszkający w tamtych okolicach.
[K] metę w Warszawie
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
Re: [K] metę w Warszawie
fitter happier more productive
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Bo ja wiem? Stare, a solidnie zbudowane potrafi być dziś w lepszym stanie niż nowe, ale byle jak zrobione przez dewelopera balansującego na progu bankructwa...Chloru pisze: jakiś stary budynek, wiec niezbyt atrakcyjna oferta.
Czasem jest też rozsądniej projektowane.
Więc pod tym względem niczego nie przesądzam.
Co do Białołęki, inquiz, srnk, dzięki za podrzucenie argumentów "przeciw"

PS. Z dokładniejszych oględzin ogłoszenia pt. "Odkryta" (edit: powinno być: "Potrzebna") wynika, że tuż pod tym mieszkaniem jest sklep garmażeryjny - to z jednej strony wada (szczury...?

A bardziej serio: ta kolejka dojazdowa, to jak działa, bo nie mam z tym środkiem lokomocji żadnych doświadczeń? Tzn. czy bardzo tam napadają, drogie toto w przypadku codziennych dojazdów, często jeździ czy rzadko, gdzie dojeżdża, etc?
Ostatnio zmieniony 20 lip 2012, o 16:00 przez WiS, łącznie zmieniany 1 raz.
- WiS
- 6 gwiazdek
Pomyślałem o nowej "kolejności dziobania".
Ponieważ podaż kawalerek, o porównywanych parametrach, jest dość duża - a garaży wręcz przeciwnie - poszukałem najpierw dostępnych garaży i miejsc parkingowych.
O, na przykład:
http://dom.gratka.pl/tresc/412-60463-ma ... ee79ae5f,1
A do tego można dobierać chatę w okolicy...
Na przykład taką:
http://dom.gratka.pl/tresc/397-35949245 ... 37118a0b,1
lub taką:
http://dom.gratka.pl/tresc/397-39198699 ... 37118a0b,1
ale jest w okolicy sporo innych ofert.
Co Szanowna Wycieczka na to...?
Ponieważ podaż kawalerek, o porównywanych parametrach, jest dość duża - a garaży wręcz przeciwnie - poszukałem najpierw dostępnych garaży i miejsc parkingowych.
O, na przykład:
http://dom.gratka.pl/tresc/412-60463-ma ... ee79ae5f,1
A do tego można dobierać chatę w okolicy...
Na przykład taką:
http://dom.gratka.pl/tresc/397-35949245 ... 37118a0b,1
lub taką:
http://dom.gratka.pl/tresc/397-39198699 ... 37118a0b,1
ale jest w okolicy sporo innych ofert.
Co Szanowna Wycieczka na to...?
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 247 razy
- Polubione posty: 528 razy
WiS, kolejka działa na zwykły bilet ZTM. Nie napdają, nie kradną. W obrębie Warszawy obsługiwana jest przez Koleje Mazowieckie (trochę starsze i ciut nowsze składy jakie można spotkać na liniach podmiejskich) oraz SKM (dość estetyczne i w miarę nowoczesne składy z biletomatami, klimatyzacją i takimi tam). Koszt za bilet normalny - 220 PLN / kwartał lub ~90 PLN /miesiąc. Studencki to chyba połowa tej kwoty. Ja zależnie od humoru i pogody używam albo auta albo kolejki. Owszem zdarza się, że się spóźni ale to chyba normalne w tym kraju
Jak będziecie chcieli obejrzeć te okolice to dajcie znać, mieszkam niedaleko mogę troche oprowadzić po dzielni. Jest parę rzeczy które się buduje może jeszcze coś wybierzecie

Jak będziecie chcieli obejrzeć te okolice to dajcie znać, mieszkam niedaleko mogę troche oprowadzić po dzielni. Jest parę rzeczy które się buduje może jeszcze coś wybierzecie

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
- WiS
- 6 gwiazdek
Chloru, dzięks
Krzysiek to pewnie przeczyta, to się będzie w razie czego odzywał.

Krzysiek to pewnie przeczyta, to się będzie w razie czego odzywał.
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
WiS, no jak będzie(cie) w Warszawie to dawajcie znaki. Stacja kolejki nie grzeszy urodą ale studentki Polibudy podobno też nie więc nie będzie dysonansu poznawczego

- WiS
- 6 gwiazdek
Młody nawet jest, ale chyba jeszcze nie wstałChloru pisze: jak będzie(cie)

Chloru pisze: studentki Polibudy podobno też nie

(to tak wstępnie, w obronie honoru synowej, zanim kos się nie obudzi i nie wejdzie na forum

Ostatnio zmieniony 20 lip 2012, o 13:36 przez WiS, łącznie zmieniany 1 raz.
- WiS
- 6 gwiazdek
Chloru, w oparciu o wiedzę teoretyczną i eksperymentalną twierdzę, że V rok to nie problem.
Problemy czasem pojawiają się później...
Acz ja na swoją studentkę (Politechniki!
) wciąż narzekać nie mogę 
Problemy czasem pojawiają się później...
Acz ja na swoją studentkę (Politechniki!

Wielokrotnie udało mi się na autopilocie wracać w tamte okolice w późnych godzinach nocnych. Zawsze jakiś jak nie autobus to inna kolejka się znalazła. Ekscesów żadnych nie było, kilka razy nawet ludzi ciekawych poznałem, raz nawet Rrosiu był tak dobry i podwiózł.Włochy
Ale stacja kolejki, podobnie jak stan ulic, chodników, zieleni itp, faktycznie przywodził mi na myśl zawsze jak nie jakąś Prypeć to inny Magnitogorsk

WiS,
pracowałem kiedyś we Wlochach i pomieszkiwałem czasem również.
W zasadzie, jedyna wada dla mnie to hałas samolotów. Poza tym lubię tamtą okolicę.
Jeśli miałbym coś jeszcze dodać, to proponowałbym rozsądnie przyjrzeć się rozmiarowi skarpety.
Jeśli jest to bardziej rozmiar M, niż L, czy XL,
to wziąłbym pod uwagę trochę dalszą okolicę.
Na przykład Żyrardów.
Fantastyczny dojazd autostradą.
Dobry dojazd koleją.
A ceny tamtejszych mieszkań to ułamek cen warszawskich.
pracowałem kiedyś we Wlochach i pomieszkiwałem czasem również.
W zasadzie, jedyna wada dla mnie to hałas samolotów. Poza tym lubię tamtą okolicę.
Jeśli miałbym coś jeszcze dodać, to proponowałbym rozsądnie przyjrzeć się rozmiarowi skarpety.
Jeśli jest to bardziej rozmiar M, niż L, czy XL,
to wziąłbym pod uwagę trochę dalszą okolicę.
Na przykład Żyrardów.
Fantastyczny dojazd autostradą.
Dobry dojazd koleją.
A ceny tamtejszych mieszkań to ułamek cen warszawskich.
- Chloru
- 6 gwiazdek
Лукашэнка, hałas zależy od tego gdzie się mieszka. U mnie praktycznie nie stanowi to problemu.
Co do Żyrardowa - średni pomysł dla studenta. Wysokie koszty dojazdu (autem) + upierdliwości związane z życiem towarzyskim. Jak tu na autopilocie wrócić do domu? ;)
Co do Żyrardowa - średni pomysł dla studenta. Wysokie koszty dojazdu (autem) + upierdliwości związane z życiem towarzyskim. Jak tu na autopilocie wrócić do domu? ;)
- WiS
- 6 gwiazdek
Bergen pisze: jak nie jakąś Prypeć to inny Magnitogorsk

Stanowczo, argumenty powyżej plus jeszcze jeden - a na cholerę nam potem chata w Żyrardowie? W Warszawie natomiast, zawsze się jakoś przyda. Jesli nie do mieszkania, to do wynajmu.Chloru pisze: Co do Żyrardowa - średni pomysł dla studenta.
Skarpeteczka nieduża, ale skoro starcza na Żoliborz lub przynajmniej Italię, to po co się tłuc z Żyrardowa?

Ja we Włochach spędziłem w życiu tylko jedną noc (w Motelu Subaru), ale nic mi nie przeszkadzało. fakt, że bylem trochę, tak jakby, znieczulony...Chloru pisze: hałas zależy od tego gdzie się mieszka. U mnie praktycznie nie stanowi to problemu.

Chloru,
jeśli róznica w cenie zakupu podobnego mieszkania stanowi powiedzmy 300.000 zł, to trzeba by sporo podojeżdżać, aby to zrównoważyć.
A jesli chodzi o alkoholizm to badania mówią, że rozwija się on u każdego w jego indywidualnym tempie.
A podobno są również tacy, których jakimś cudem ta choroba cywilizacyjna w ogóle omija.
Dlatego, jednak rzuciłem tą propozycję (mimo, że potencjalnie tak kontrowersyjną).

WiS,
Żyrardów leży bezpośrednio przy zjeździe z autostrady, zarazem blisko Warszawy - to dobre miejsce dla wielu ludzi. Da się kiedyś sprzedać.
Osobiście wolałbym takie mieszkanie jak to:
http://otodom.pl/loft-30min-od-centrum- ... 46653.html
Niż w takiej samej cenie za m2 jakąś metą w Warszawie.
Ale tak jak piszę, to tylko tak, żeby... itd.

jeśli róznica w cenie zakupu podobnego mieszkania stanowi powiedzmy 300.000 zł, to trzeba by sporo podojeżdżać, aby to zrównoważyć.
A jesli chodzi o alkoholizm to badania mówią, że rozwija się on u każdego w jego indywidualnym tempie.
A podobno są również tacy, których jakimś cudem ta choroba cywilizacyjna w ogóle omija.
Dlatego, jednak rzuciłem tą propozycję (mimo, że potencjalnie tak kontrowersyjną).

WiS,
Żyrardów leży bezpośrednio przy zjeździe z autostrady, zarazem blisko Warszawy - to dobre miejsce dla wielu ludzi. Da się kiedyś sprzedać.
Osobiście wolałbym takie mieszkanie jak to:
http://otodom.pl/loft-30min-od-centrum- ... 46653.html
Niż w takiej samej cenie za m2 jakąś metą w Warszawie.
Ale tak jak piszę, to tylko tak, żeby... itd.

- Chloru
- 6 gwiazdek
WiS, esilon zapuścił się dalej i nawet pozwolił sobie kawę zrobić. Możesz podpytać czy mu smakowała i jak okolica wygląda 

- WiS
- 6 gwiazdek
Przy 300 tysiącach róznicy zapewne takЛукашэнка pisze: jeśli róznica w cenie zakupu podobnego mieszkania stanowi powiedzmy 300.000 zł, to trzeba by sporo podojeżdżać, aby to zrównoważyć.

Ale to zupełnie inna bajka, niż moja.
Niemniej, za pomysł i dobrą wolę - dziekuję.
Swoją drogą, z ceną metra w tych żyrardowskich loftach to ktoś zaszalał - cóż, ponoć każdy towar jest rzeczywiście wart tyle, ile potencjalny klient jest gotów zań zapłacić

Trochę znam swoje dziecko i jego "indywidualne tempo" i nie muszę go, na siłę, geograficznie, izolować od rozrywek studenckichЛукашэнка pisze: jesli chodzi o alkoholizm to badania mówią, że rozwija się on u każdego w jego indywidualnym tempie

Ten Pan jeździ WRXem kombi, a Ty mi sugerujesz, żebym się zdał na jego gust...?Chloru pisze: esilon zapuścił się dalej i nawet pozwolił sobie kawę zrobić. Możesz podpytać czy mu smakowała i jak okolica wygląda

- Chloru
- 6 gwiazdek
Лукашэнка, jeżeli różnica w cenie mieszkania wynosi 300 kPLN to znaczy, że w Żyrardowie te mieszkania rozdają za darmo albo dopłacają
WiS, Twój syn zamiast fajnego hothacza wybrał auto które pod względem dostarczanych emocji wygrywa chyba tylko ze Skodą Fabią 1.2 HTP (a i to przed ładnie podświetlone zegary
) ... pdoobno niedaleko pada jabłko od jabłoni. 

WiS, Twój syn zamiast fajnego hothacza wybrał auto które pod względem dostarczanych emocji wygrywa chyba tylko ze Skodą Fabią 1.2 HTP (a i to przed ładnie podświetlone zegary

- WiS
- 6 gwiazdek
...przynajmniej nie jest francuskieChloru pisze: Twój syn zamiast fajnego hothacza wybrał auto które

PS. Krzysiek, zrób mi tę uprzejmość i jeśli będziesz się z Chlorem umawial na wycieczkę po Włochach, podjedź po niego tym Audi z automatem

- Chloru
- 6 gwiazdek
WiS pisze: ...przynajmniej nie jest francuskie![]()
Czasy, w których oceniało się za pochodzenie skończyły się już jakiś czas temu

Proponuje doczytać co robili Puras i Bugalski 13 lat temu i jakiego sprzętu do tego używali

popatrz jeszcze na bielany, do metra blisko a samochodem nie trzeba na czeczeńską stronę się przebijać.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
- WiS
- 6 gwiazdek
Chloru, no dobra, niech Ci będzie, cytryny nadają się nie tylko do drinków - przynajmniej niektóre 
inquiz, na Bielany patrzym z dużym zainteresowaniem.

inquiz, na Bielany patrzym z dużym zainteresowaniem.
- Chloru
- 6 gwiazdek
WiS, no zakupiłem parę gratów coby jeszcze bardziej mnie odciągała od drinków. Mam nadzieję, że te parę dupereli ogarnie się do sierpnia przed wypadem do MG
Co do Bielan fajna okolica.

Co do Bielan fajna okolica.
Chloru pisze: WiS, esilon zapuścił się dalej i nawet pozwolił sobie kawę zrobić. Możesz podpytać czy mu smakowała i jak okolica wygląda
mimo że byli na kacu to wpuscili dalej

okolica bardzo sympatyczna na pierwszy rzut oka, tylko ten zjazd do garażu............. idealny dla forestera lub innego suva

WiS pisze: Ten Pan jeździ WRXem kombi, a Ty mi sugerujesz, żebym się zdał na jego gust...?

ide o zakład ( może byc piernik

WiS, może lokalizacja nie ta ale obejrzałbym
http://dom.gratka.pl/tresc/397-39077613 ... 65b2ad5b,1
http://dom.gratka.pl/tresc/397-39077613 ... 65b2ad5b,1
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
- WiS
- 6 gwiazdek
No przecie się tylko droczę, ale oferta brzmi apetycznieesilon pisze: przejedzisz się na lewym tym smisznym kombi i zmienisz zdanie

Lokalizacja faktycznie taka-sobie, ale stan mieszkania (o ile faktycznie taki dobry) i miejsce parkingowe (szkoda tylko, że nie zadaszone...) przemawiają "za".Kruszyn pisze: lokalizacja nie ta ale obejrzałbym
Znaczy, uwzględnim.
Dzięks