Cieknący zacisk impreza gt

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
Arrman
Awatar użytkownika
0 gwiazdek
Auto: GC8 MY00
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Cieknący zacisk impreza gt

Post 12 wrz 2012, o 16:00

Witam ma problem z zaciskami niedawno zauwazylem ze cieknie z nich plyn przy intensywnej jezdzie pedal wpada w podloge a plyn ucieka z zacisku wymieniajac klocki robilem ogledziny zaciskow i rozszczelnilem zaciski przez przypadek co radzicie w tym temacie, planowanie zaciskow >? czy moze jakas uszczelka miedziana>? moze ktos juz przerabial ten sam problem.Czekam na info z gory thx.

RMAUTOPLEJADA
Awatar użytkownika
1 gwiazdka
Auto: kilka SVXów, PotForek OFFroad,

Re: Cieknący zacisk impreza gt

Post 19 wrz 2012, o 12:45

CZy jesteś w stanie opisać gdzie dokładnie Cieknie płyn ,czy z wnętrza zacisku czy z przewodu
pozdrawiam
" Do me a favor, will you? Next time you have one of these things, keep it an all-British operation. "
Lt. Morris Schaffer played by Clint Eastwood

https://plus.google.com/u/0/photos/1124 ... 157/albums

Kubik1
5 gwiazdek
Auto: impreza 2,0

Post 19 wrz 2012, o 13:12

Arrman, ja w żonowazie regenerowałem tylne zaciski za 120zł M+R gumki kosztowały 35 zł . Godzina roboty :thumb:

Arrman
Awatar użytkownika
0 gwiazdek

Post 15 paź 2012, o 10:35

zaciski rozebrane wyczyszczone pomalowane uszczelnienia tłoczków wymienione jedyna rzecza jaka nie moge dostac sa uszczelnienia oringi uszczelniajace kanaliki w ktorych plyn hamulcowy sie przemieszcza sa plaskie natomiast w sklepach motoryzacyjnych maja okragle mowia niby ze jak sie zacisk posklada i sie scisnie to one sie dopasuja ale ja mam inne zdanie zostanie mi albo dorabianie na wymiar moze ktos z Was przerabiał juz ten temat wie gdzie dostac oringi.

lokiee
Awatar użytkownika
1 gwiazdka
Auto: Impreza WRX 03 blob kombi; TA650

Post 15 paź 2012, o 11:53

W temacie Ci nie pomogę, ale ciekawi mnie jak przez przypadek się coś rozszczelniło przy wymianie klocków :?:
pozdro
jarek

AMI
5 gwiazdek
Polubione posty: 1 raz

Post 15 paź 2012, o 12:16

Zestaw naprawczy subaru nie zawiera odpowiednich uszczelnien?
Jacek "AMI" Rudowski

Arrman
Awatar użytkownika
0 gwiazdek

Post 15 paź 2012, o 12:59

zgadza sie przy wymianie klockow nie rozszczelnia sie ukladu hamulcowego gdyż nie ma takiej potrzeby,jednak mialem zapieczony jeden tloczek dlatego postanowilem rozkrecic zacisk i tak wyszlo ze postanowilem zrobic przegląd hamulców rozkrecilem zaciski z przodu i z tyłu wyczyscilem pomalowalem wymienilem uszczelnienia przesmarowalem smarem miedziowym z tyłu również szczeki zostaly wymienione gdyz tez byly zlużyte kupujac zestaw naprawczy hamulców przednich na subarak.com.pl nie dostalem tych oringów,po wizytach w sklepach motoryzacyjnych nie moge ich spasowac niechcialbym dawac "podobnych rozmiarowo" gdyz obawiam sie ze beda przepuszczac a wiadomo z hamulcami nie ma zartów.

TERZO
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: niebieskie

Post 15 paź 2012, o 13:05

Arrman, poszukaj sklepów z uszczelnieniami do hydrauliki siłowej
Marcin

-_-

miszozon
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: Forek S-turbo

Post 15 paź 2012, o 14:19

Zestaw naprawczy zawiera gumki na tłoczki i uszczelnienia tłoczków. Plus ochrona zaworku i przy zacisku pływającym gumki chroniące prowadniczki.
Do niektórych zestawów dodają metalowe pierścienie.

Dużo się tego sprzedaje, szczególnie do 4tłoczka GT/WRX i nie ma z tym problemu.

Oringów nie ma w zestawie, ale postaram się coś znaleźć.

EDIT:

W zestawie OE Subaru o nr 26297FA051 też nie ma tych oringów.

W stanach mają dostępne, ale też o przekroju okrągłym i nie do końca pasują.
Nie wiem w jakim stanie są Twoje, ale niektórzy składają na starych.
http://forums.nasioc.com/forums/showthr ... 881&page=4

Jak koniecznie chcesz nowe to trzeba po wymiarze szukać w specjalistycznych sklepach.
vel misza, Pozdrawiam!

ODPOWIEDZ