Chyba Łożysko
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Chyba Łożysko
Posiadam Subaru Legacy IV w bęzynie 2.0 i mam pewien problem. Gdy odpale silnik zaczyna coś piszczeć, gdy tylko delikatnie nacisne sprzęgło przestaje. Pare osób które coś tam się znają na samochodach stwierdziły że może to być łożysko pod skrzynią biegów, wypowiedzcie się co wy na to i jeśli to może być to, to jak długo moge z tym jeździć i jakie są koszty wymiany tego.
Re: Chyba Łożysko
Piszczy łożysko wyciskowe sprzęgła . Nie panikuj , bo zwykle możesz zrobić kilkanaście tysięcy kilometrów . Łożysko kosztuje pewnie ze 100 ale robota jest droższa . Jeśli nie wiesz historii auta to pomyśl o wymianie sprzęgła przy okazji wymiany łożyska . Robocizna jest na tyle droga że czasem warto wymienić całość aby mieć spokój na następne 200tyś km.adamas pisze:Posiadam Subaru Legacy IV w bęzynie 2.0 i mam pewien problem. Gdy odpale silnik zaczyna coś piszczeć, gdy tylko delikatnie nacisne sprzęgło przestaje. Pare osób które coś tam się znają na samochodach stwierdziły że może to być łożysko pod skrzynią biegów, wypowiedzcie się co wy na to i jeśli to może być to, to jak długo moge z tym jeździć i jakie są koszty wymiany tego.
Robocizna jest na tyle droga że lepiej sprzedaj to autoKubik1 pisze: Robocizna jest na tyle droga

B Group , WRC fun
dzięki za pomysły. Auto ma 148tys km jakaś książka serwisowa z niemiec jest, ale żeby coś tam pisało o sprzęgle że było robione to nie pisze. Mam zamiar za niedługo zabrać się za sprzęgło czyli je wymienić tylko podobno jak się wymienia sprzęgło to dobrze jest teżwymienić koło dwumasowe niewiem czy to prawda a jak tak to podobno lepiej jest zmienić na jednomase tylko nie wiem czy jest taki zzamiennik do mojego subka i w jakiej cenie jest taki zestaw .
podobno do wymiany jeśli na czas nie wymieni się sprzęgła..adamas pisze: teżwymienić koło dwumasowe niewiem czy to prawda
B Group , WRC fun