czy możecie mi napisać, czy regulacja zaworów musi tyle kosztować (1500 PLN) ? Lub rozbiórka silnika do wymiany np jednego zaworu (3500-4500 PLN)? Niestety jest to dla mnie niezrozumiałe...

Posiadam problem który opisałem na "regulacja zaworów"

hmm, nie do końca się zgadzam z powyższym, bo "wyjęcie silnika, demontaż głowicy, wymiana zaworu, nowe uszczelnienia, montaż silnika " jest tą samą procedurą co w innych niektórych samochodach i kosztuje to prawie o połowe mniej..l_ewy pisze:Regulacja zaworów nie musi tyle kosztować, kiedy sam wyjmiesz silnik i go późnej włożysz.
Wymiana zaworu to: wyjęcie silnika, demontaż głowicy, wymiana zaworu, nowe uszczelnienia, montaż silnika, drobnicę pominąłem.
Więc albo go pokochasz albo.........
Dziwią mnie tylko problemy jakie masz przy takim przebiegu. Brak ciśnienia na 4tym cylindrze hmm... a może ta połamana świeca to tylko początek. A jeżeli jakiś partacz połamał świece, to może wkręcając uszkodził też gwint w głowicy?
Pisałem też o miłości.eror pisze:Zaraz, zaraz ale wpierw piszesz, że REGULACJA nie musi tyle kosztować, po czym opisujesz procedurę WYMIANY.
Tak wiem, gdybym o tym nie wiedział, to nie była by to moja już trzecia Impreza....l_ewy pisze:Pisałem też o miłości.eror pisze:Zaraz, zaraz ale wpierw piszesz, że REGULACJA nie musi tyle kosztować, po czym opisujesz procedurę WYMIANY.
Morus co do cen to faktycznie nie są małe. Jeżeli znajdziesz zaufany zakład zrobi Ci to o wiele taniej, tylko nie zapominaj, że nie jeździsz Skodą czy Oplem.
eror pisze:Bo tak naprawdę nie trzeba wyjmować. Ale z wyjmowaniem jest drożej, więc tak trzeba klientowi wciskać kit.
Podejrzewam, że ci, którzy mówią, że trzeba wyjąć kasują za wyjmowanie a robią bez wyjmowania.
Po co sobie dodatkowej pracy robić ?
OBK H6 pisze:Panowie mają silniki mniejsze z ręczną regulacją - a np. H6 już tylko jest regulowana na szklankach więc musi byc wyjęta - bo jakby ktoś zaczął mi rozbierać silnik bez wyjmowania go - to dopiero bym powiedział że naciągacz
Tummi pisze:Panowie, pamietajcie, ze silnik silnikowi nierowny. DOHC na szklankach to nie SOHC na srubkach :/
T.
eror pisze:Bo tak naprawdę nie trzeba wyjmować. Ale z wyjmowaniem jest drożej, więc tak trzeba klientowi wciskać kit.
Podejrzewam, że ci, którzy mówią, że trzeba wyjąć kasują za wyjmowanie a robią bez wyjmowania.
Po co sobie dodatkowej pracy robić ?
Poszło na PWjsubarak pisze:eror, Proszę podaj mi telefon i adres warsztatu.