Audi ze Stanów
Audi ze Stanów
Zastanawiam się nad sprowadzeniem dla siebie A4 lub A6 ze Stanów. Różnica w cenie całkiem spora, a robione są ponoć i tak w Niemczech. Nawet jak się doliczy clo, VAT i akcyzę to wygląda to dość ciekawie. Różnic konstrukcyjnych, oprócz oczywistych jak światła, chyba nie ma. Albo może jakąś betę? Ktoś z was nad tym się już zastanawiał?
Re: Audi ze Stanów
a nad czym tu sie zastanawiac. To, ze jest taniej to oczywiste. Nawet gwarancje w europie honorują.
- piciu
- 2 gwiazdki
- Auto: Była Turbowanna po transplantacji jest Forex Karawan
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Obilo mi sie o ucho, ze niemcom sie oplaca bardziej kupic np bmw ze stanow i wychodzi 30% taniej ;)
Druga sprawa, autko na rynek US jest ciekawiej wyposazone niz EU

Druga sprawa, autko na rynek US jest ciekawiej wyposazone niz EU

Jutro zadzwonie do jakiegos ASO i zapytam. Ja słyszałem, że nie ma gwarancji ponieważ w US jest szersza gwarancja, np dożywotnio na skrzynię biegów i silnik(?).
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
nie wiedza co robiaminimus pisze: dożywotnio na skrzynię biegów i silnik(?).

-
EterycznyŻołądź
- 6 gwiazdek
Azrael pisze: NIemieckie marki zdaje się honorują normalnie gwarancję.
Tak samo z BMW? A jak z używaniem, chodzi mi głównie o 3, amerykańca w Europie, jest jakaś znaczna różnica w częściach?
Z tego co mi się udało dowiedzieć to z gwarancją u Audi i Mercedesie nie ma problemu. BMW niby uznaje ale coś mi pan w ASO mówił, że nie mają oprogramowania do sterowników w ogóle, czyli gwarancja jest dość mocno ograniczona.
Ale i tak się zastanawiam czy by nie zacząć ich ściągać na handel
Ktoś byłby chętny coś zamówić?
Ale i tak się zastanawiam czy by nie zacząć ich ściągać na handel

Ktoś byłby chętny coś zamówić?
-
EterycznyŻołądź
- 6 gwiazdek
Moim zdaniem nie mniej ważne niż gwarancja, jeśli nie ważniejsza, jest kwestia różnicy poszczególnych części. M3 zaczyna się od $56,500. 

te na rynek w usa są robione z tego co wiem w niemczech, więc nie powinno być różnic. Inaczej gwarancja nie miałaby sensu.
-
EterycznyŻołądź
- 6 gwiazdek
Azrael, a orientujesz się może jak to jest z użytkowaniem (czyli różnicą w częściach) EVO X i Legacy GT (w amerykańcach ten silnik 2,5T też jest taki bardziewny?) z usa ?
EterycznyŻołądź, Evo X trudno powiedizec bo na razie EU wersji nie ma. Legacy nie sprawia większych problemów, silnik to jest to co WRX, tak samo badziewny, w cywilnej jeździe nie powinien paść (ale gwarancji nie ma oczywiście).
-
EterycznyŻołądź
- 6 gwiazdek
Azi, jakieś gumki i inne takie części użytkowe nie są problemem w Legacy, można od ręki dostać w PL? Da się taki silnik jakoś zabezpieczyć, jakieś części wymienić?
EVO X ponoć się "ucywilizowało", aż tak, że jest tak wygodne jak WRX 04?
EVO X ponoć się "ucywilizowało", aż tak, że jest tak wygodne jak WRX 04?
Uslyszałem, że bumy maja gwarancję. Sterowniki z reguły daje sie przezbroić, lecz gwarancji nie daja.....
Może bym jakąś bumę na handel wziął....
Może bym jakąś bumę na handel wziął....
Dolce far niente 

wiem tylko że obk'i są składane w stanach i pod wieloma względami się różnią. Nie wiem jak inne subaru, które są w całości robione w japonii.Azrael pisze: minimus, Subaru na rynek USA są robione w dużej części w Japonii i co z tego?
Imprezy pewnych roczników maiły bardzo niewiele wspólnych częsci na rynek USA i EU czy JP a są z tej samej fabryki.
-
EterycznyŻołądź
- 6 gwiazdek
WRC fan pisze: Legacy też.
A te na Europę w Japonii? To z serwisowaniem Legacy GT mogą być trudności?
Tak.EterycznyŻołądź pisze: A te na Europę w Japonii?
Nie sądzę.EterycznyŻołądź pisze: To z serwisowaniem Legacy GT mogą być trudności?
z obsługą takiego samochodu nie ma w Polsce najmniejszych problemów. Inna sprawa, ze w cenie MSRP auta na eksport samodzielnie nie kupisz. BMW w szczególności,EterycznyŻołądź pisze: Moim zdaniem nie mniej ważne niż gwarancja, jeśli nie ważniejsza, jest kwestia różnicy poszczególnych części.
nie mogę zrozumieć logicznego toku tego stwierdzeniaminimus pisze: te na rynek w usa są robione z tego co wiem w niemczech, więc nie powinno być różnic. Inaczej gwarancja nie miałaby sensu.
Legacy to samochód raczej do "cywilnej" jazdyAzrael pisze: silnik to jest to co WRX, tak samo badziewny, w cywilnej jeździe nie powinien paść
różnice w specyfikacjach w najmniejszym stopniu nie utrudniają obsługi takiego auta w PL. Co ciekawe coraz wiecej części od wersji USA /i de facto pochodzących z rynku USA/ jest montowana przez warsztaty do wersji EU. Zaczelo sie od elementow typu szyby /Tribeca EU Spec ASO Subaru 5500 PLN vs. element z USA do US Spec 950 PLN/ a konczy na zwyklych elementach eksploatacyjnychminimus pisze: wiem tylko że obk'i są składane w stanach i pod wieloma względami się różnią. Nie wiem jak inne subaru, które są w całości robione w japonii.
NieEterycznyŻołądź pisze: To z serwisowaniem Legacy GT mogą być trudności?