Ktoś może mi przystępnie wymienić istotniejsze różnice? Poza stylistycznymi i widocznymi gołym okiem, rzecz jasna.
UWAGA: tytuł wątku zmieniony po interwencji fachowców

To wiedziałem. Ale zdaje się, że ta nowsza specyfikacja silnika wymaga benzyny 98, a poprzednia trawiła 95 - prawda-li to?EterycznyŻołądź pisze: "znacznie ponad 220" brzmi o niebo lepiej niż "niecałe 220".
To cieszyEterycznyŻołądź pisze: Trochę lepiej świecące światła w tym drugim.
IMO w obu modelach tylko w kombi - w sedanie te dziwne "wypukłości kanapy" (jak w pierwszej Nubirze, btw.).EterycznyŻołądź pisze: zagłówki na tylnej kanapie
WiS pisze: To wiedziałem. Ale zdaje się, że ta nowsza specyfikacja silnika wymaga benzyny 98, a poprzednia trawiła 95 - prawda-li to?
WiS pisze: IMO w obu modelach tylko w kombi
Przede wszystkim zegary są inne. W 03 obrotomierz był już w centralnym miejscu w przeciwieństwie do bug'a.EterycznyŻołądź pisze: 03 ma ładne czerwone wskazówki zegarów, a bugaj tandetne żółte.
EterycznyŻołądź pisze: Ten mocniejszy ponoć dzięki temu minimalnie mniej pali.
WRC fan pisze: Pewny jesteś ?
Wiedziałem, że te zegary bardzo mi nie leżały, ale żebym zapomniał, że nie mają centralnie obrotomierza...WRC fan pisze: Przede wszystkim zegary są inne. W 03+ obrotomierz był już w centralnym miejscu w przeciwieństwie do bug'a.
WRC fan pisze:
Katalogowo wychodzi o równy litr mniej w cyklu mieszanym.
Tak.BaPee pisze: czy oba wrx'y z tytułu posta WiS'a mają taka samą pojemność silnika ?
Pojechać pojedzie, ale silnik będzie inaczej, nieprzyjemnie chodził, dając do zrozumienia, że do lepszych celów go stworzono.BaPee pisze: i czy ten następny faktycznie nie pojedzie na 95 ?
czyli 98 to podstawa.. trzeba zrobić kalkulację i wyjdzie więcejEterycznyŻołądź pisze:WuRCAle my gapy jesteśmy.
Popatrz na nazwę tematu
![]()
a co jest nie tak z nazwą ?
EterycznyŻołądź pisze: Pojechać pojedzie, ale silnik będzie inaczej, nieprzyjemnie chodził, dając do zrozumienia, że do lepszych celów go stworzono.
niepoprawny optymistaBaPee pisze: zmieści się przy średnio szybkim przemieszczaniu po mieście w 12l ?
i wierzysz w to, że będziesz jeździł WRXem 'średnio wolno'?BaPee pisze: w takim razie musze zmienić pytanie... a przy średnio wolnym zmieszczę się ?
BaPee pisze:zmieści się przy średnio szybkim przemieszczaniu po mieście w 12l ?
EterycznyŻołądź pisze: WiS, z radości, że wreszcie sobie kupi Subaru, aż wyłysiał, tak się cieszył.
WiS pisze: A ta dziewczynka to chyba Ofoc, raz już się z nim zakładałem![]()
BaPee pisze: zmieści się przy średnio szybkim przemieszczaniu po mieście w 12l ?
Takie coś zostawia trwałe ślady w psychice. Dokładając do ceny paliwa ceny odpowiednich leków wychodzi drożej.Godlik pisze: i wierzysz w to, że będziesz jeździł WRXem 'średnio wolno'?
jarmaj pisze: Zmieści. Ale licząc na 50km.
Normalnie miasto 20.
12-13 spokonie jadąc w trasie. Trasa bardziej agresywnie 14-15.