WiS pisze: Puławianie mieli większą, niż natolińczycy...
Witek, to przecież przedszkole. Bądź poważny. Raczej interesuje mnie, dlaczego zgoda drogiego Bronisława była warunkiem ustąpienia Jaruzelskiego z urzędu Prezydenta RP?
WiS pisze: Puławianie mieli większą, niż natolińczycy...
Dzisiaj się dowiedziałem, że w szpitalu boją się go ruszaćKonto usunięte pisze:radekk, duży niefart, współczuję![]()
![]()
Wisku a ja myślę ,że pomysł z MSZ-etem jest ok ponieważ można oficialnie zarządać sprostowania i przeprosinWiS pisze: A poseł DJ powinien po prostu w krótkich słowach dać odpór kłamcom, nie zaś zawracać głowę ministerstwu... Co niby MSZ ma zrobić, wysłać agentów żeby gościowi język wyrwali?
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... wizji.htmlZdarzenie potwierdza szwajcarski dziennikarz Thomas Vogel, który usprawiedliwia się jednak, że zarzuty pod adresem Polski nie pochodziły od redakcji, lecz zaproszonego do programu rozmówcy. - Nie był on pozytywnym bohaterem naszej historii. Nie planowaliśmy tego, że włączy się do rozmowy i nie planowaliśmy później wykorzystania tego materiału - twierdzi Vogel, który kilka dni temu przesłał Jackiewiczowi przeprosiny.
WiS pisze: W świetle tej informacji ponawiam pytanie:
1. Za co ma dalej przepraszać szwajcarska telewizja?
2. Co ma teraz zrobić nasz MSZ, aby uleczyć stres posła PiS - tylko wypowiedzieć wojnę Szwajcarom czy dodatkowo wysłać oficera Agencji Wywiadu w celu natłuczenia temu Niemcowi po ryju?
Nie wiem dlaczego, ale też mi się tak wydaje ...Podejrzewam, że cała aferka po to, żeby teraz Jackiewicz z Kaczyńskim mogli MSZ-owi zarzucać "bezczynność" i sugerować, że Tusk z Sikorskim są na pasku Hupki, Czai i Adenauera
jest całkiem, całkiemwysłać oficera Agencji Wywiadu w celu natłuczenia temu Niemcowi po ryju?
Konto usunięte pisze: wojnę Szwajcarom, jestem zdecydowanie za tym.
Nie planowali ale wykorzystali .WiS pisze: nie planowaliśmy później wykorzystania tego materiału
Ja też absolutnie nie przepadam za nimi to sa dla mnie betony niereformowalnepiotruś pisze: PIS okazał się partią skrajnie nacjonalistyczną, o totalitarnych zapędach. Ja naprawdę bałem sie tych polityków i było mi bardzo wstyd, że świat utożsamia Polskę i Polaków z tymi ludźmi...
Dokładnie to jest najleprze wyjście, brak jest w naszym kraju ,że " tak użyje komercyjnego słowa " lobbingu. Właściwie to nie jest nasz punt widzenia ale jest to prawda historycznaWiS pisze: ale np. państwowy sponsoring dla kręcenia i dystrybucji filmów, przedstawiających innostrancom NASZ punkt widzenia na historię,
WiS pisze: wypowiedzieć wojnę Szwajcarom
Serio? Z cytowanych tekstów to nie wynika...Piter 35 pisze: Nie planowali ale wykorzystali .
Zgodnie z prawem prasowym w Polsce (szwajcarskie się chyba zbytnio nie różni), a także dość uniwersalnymi zasadami etyki zawodowej - nie za bardzo wiem, co i dlaczego miałaby prostować stacja.Piter 35 pisze: Rzetelność dziennikarska nakazywała by oficialne sprostowanie na antenie
Jak tak to zrozumiałem , no może źle interpretuje tekstWiS pisze: Serio? Z cytowanych tekstów to nie wynika...
Może masz rację ,że patrzę na to przez pryzmat emocji i czuję się obrażony i wściekły ,że ktoś śmie mówić żle o Polsce ( zaznaczam ,ż nie jestem narodowcemWiS pisze: Piotrze! Pomyśl bez emocji - jeśli na antenie np. Polsatu jakiś Jan Tomaszewski nagada głupot o taktyce drużyny Benhałera, to Polsat ma to następnie na antenie prostować...? Jeśli Kaczyński na antenie TV Trwam mówi, że Tusk to agent Niemców - zaś Napieralski w TVN-ie, że stan wojenny był patriotycznym czynem generała Jaruzelskiego, to co? Te stacje też powinny za to przepraszać i prostować?
Też tak mam, więc Cię rozumiem. Wkurza mnie i to, że źle o Polsce - i to, że w ogóle ludzie głupoty wygadują.Piter 35 pisze: czuję się obrażony i wściekły ,że ktoś śmie mówić żle o Polsce
Wrażenie, czy wiedzę? Bo z wyjątkowo niejasnych tekstów naszych dziennikarzy - niestety IMHO nie wynika, a na stronach szwajcarskiej telewizorni jakoś mi się nie chce grzebać.Gal pisze: Mam takie wrażenie, że istota sprawy tkwi w tym, że jednak ten bełkot puścili.
Niestety, prawda. Podobnie jak parę innych mitów, szalenie dla nas szkodliwych, a starannie podgrzewanych przez tzw. wrogie nam ośrodki (jakby ktoś przypadkiem nie wiedział, to informuję uprzejmie, że w gmachu na Łubiance był, jest i będzie specjalny departament do takich akcji). Że Polacy to genetyczni antysemici, zoologiczne rusofoby, a w ogóle to pieniacze, brudasy i złodzieje.Gal pisze: przekonanie "Nie bez powodu Hitler umieścił obozy zagłady w Polsce..." (...) jest bardziej niż rozpowszechnione na Zachodzie, a w krajach niemieckojęzycznych jest "wyssane z mlekiem matki", że się klasykiem podeprę...
Konto usunięte pisze: Oglądając talk show Pospieszal
Teraz reszta Polaków wie, jak to jest być z KielcPiter 35 pisze: chodzą z nożami