PROSZE O POMOC W SPRAWIE SPORTOWEGO WYDECHU
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
PROSZE O POMOC W SPRAWIE SPORTOWEGO WYDECHU
Witam mam SUBARU IMPREZE GX 2.0 125km w kombi i chcialbym zeby miala ona sportowy wydech lecz nie znam sie zbyt bardzo na tym. Chcialbym sie dowiedziec co mam kupic, jakiej firmy itd...
Dzwiek chcialbym zeby byl mniej wieciej taki :
PROSZE O SZYBKA POMOC I DZIEKUJE Z GORY
POZDRAWIAM !
Dzwiek chcialbym zeby byl mniej wieciej taki :
PROSZE O SZYBKA POMOC I DZIEKUJE Z GORY
POZDRAWIAM !
- cyqan
- 5 gwiazdek
- Auto: była Impreza, jest Evo, jest ok
- Polubił: 0
- Polubione posty: 4 razy
Re: PROSZE O POMOC W SPRAWIE SPORTOWEGO WYDECHU
Kolektor wydechowy Borla, albo pomodzić coś na wzór. Tłumik końcowy to już tylko wisienka na torcie
Dzieki za odpowiedz, a moglbys mi dac jakies linki gdzie moglbym taki kolektor zakupic ? Czy tylko kolektor mam zmienic zeby bylo takie bulgotanie?
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
Przede wszystkim kolektor. Poczytaj tutaj.elwues pisze: Czy tylko kolektor mam zmienic zeby bylo takie bulgotanie?
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

Nie koniecznie kolektor. Zacznij od końcowego tłumika. Musi być przelotowy, ale jak największa puszka. U mnie to wystarczyło i na razie dałem spokój z kolektorem. Tłumik i tak musisz kupić a na początek wyjdzie taniej niż rzeźbienie kolektora. Ja trafiłem używkę za 200zł i jestem zadowolony z tej puszki. A w temacie to chodzi o bulgot boxera, a nie sportowy wydech ;)

Hej
Myślę podobnie ze łatwiej i taniej zacząć od tłumika końcowego.Ja w moim WRX-e mam przelot od turbo zakończony nie całkiem oryginalnym tłumikiem i powiem że jak dla mnie to jest ciut za głośno , na próbę założyłem końcowy oryginalny WRXowy i jest dość cicho.
Wniosek nasuwa się sam w 80% dzwięk daje nam tylny tłumik.
Jak będziesz zainteresowany to mogę sprzedać tobie mój tłumik bo poluje na Prodrive.
Pozdrawiam
Myślę podobnie ze łatwiej i taniej zacząć od tłumika końcowego.Ja w moim WRX-e mam przelot od turbo zakończony nie całkiem oryginalnym tłumikiem i powiem że jak dla mnie to jest ciut za głośno , na próbę założyłem końcowy oryginalny WRXowy i jest dość cicho.
Wniosek nasuwa się sam w 80% dzwięk daje nam tylny tłumik.
Jak będziesz zainteresowany to mogę sprzedać tobie mój tłumik bo poluje na Prodrive.
Pozdrawiam
If in Doubt just flat out ....
- cyqan
- 5 gwiazdek
- Auto: była Impreza, jest Evo, jest ok
- Polubił: 0
- Polubione posty: 4 razy
Kolega ma wolnego ssaka. Po co dajecie autorowi tematu mylne nadzieje....
Ostatnio zmieniony 30 lis 2013, o 15:05 przez cyqan, łącznie zmieniany 1 raz.
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
jaworek74 pisze:Ja w moim WRX-e
A jakie to ma znaczenie, jak pytanie jest o Imprezę niedoładowaną????
No myślę że ma , maiłem już rożne samochody z turbo jak i bez, i za każdym razem wymiana ostatniego tłumika dawała znaczną zmianę brzmienia bo o to chyba chodziło w tym pytaniu, nie mam nic mowy o przyroście mocy badz momentu.
No ale zapewne jest tu więcej znawców tematu
No ale zapewne jest tu więcej znawców tematu

jaworek74,
W przypadku wolnegossaka po zmianie końcowego, zacznie chodzić jak Golf III po tjuningu
A chyba nie o to chodzi autorowi

jaworek74 pisze: i za każdym razem wymiana ostatniego tłumika dawała znaczną zmianę brzmienia
W przypadku wolnegossaka po zmianie końcowego, zacznie chodzić jak Golf III po tjuningu

A chyba nie o to chodzi autorowi

Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae
Ja pokombinowalem z wydechem w wolnymssaku i wydaje mi sie ze efekt jest dosc dobry. Podkreslam ze na oryginalnym kolektorze i katalizatorze
. Wczoraj nawet jdm dal sie zlapac i myslal ze moje Subaru to turbo 

Bardzo możliwe nie testowałem tego w N/A. Zastanawia mnie jaki bedzie efekt na przelotowym wydechu i duzej puszce ?

Zdaje się że piszemy o tym samymdodo pisze: Zacznij od końcowego tłumika. Musi być przelotowy, ale jak największa puszka. U mnie to wystarczyło i na razie dałem spokój z kolektorem.

Tutaj masz taki pogladowy filmik jak brzmi moj wydech w setupie zimowym
Link: http://www.youtube.com/watch?v=9PPthpo0 ... w71E00Nk7w

Link: http://www.youtube.com/watch?v=9PPthpo0 ... w71E00Nk7w
Ciara, byłem pewien, że Ty właśnie kolektor przerabiałeś własnoręcznie, a nie wydech 
Czyli montaż dużej puszki powinien faktycznie już sporo zrobić dobrego, choć dopiero kolektor zrobi to jak powinien
Od legacy ponoć wkładają.

Czyli montaż dużej puszki powinien faktycznie już sporo zrobić dobrego, choć dopiero kolektor zrobi to jak powinien

Od legacy ponoć wkładają.
Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae
Samo wrzucenie duzej puchy koncowej na standardowej rurze wylotowej zrobi efekt malucha z urwanym tlumikiem. Wiem bo testowalem 

Posłuchajcie na dobrych głośnikach albo słuchawkach tego co wrzuciłem bo efekt na filmie nie oddaje tez do końca tego co jest w rzeczywistości. Kolektor owszem nadaje bulgot zawsze ale końcowa puszka u mnie zrobila robote jak wyżej. Kto z warszawy to moze posluchac na jakims spocie :P