Problem z systemem nawigacji Impreza '08 rozwiązany !!!

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
brysko
Awatar użytkownika
1 gwiazdka
Auto: GH WRX 08
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Problem z systemem nawigacji Impreza '08 rozwiązany !!!

Post 23 gru 2013, o 23:38

Witam Szanowne Grono:

Problem z zablokowaną nawigacją rozwiązany :-d
Sprawa jest dziecinnie prosta. Rozwiązanie znalazłem na jednym z amerykańskich forów dyskusyjnych.
W przypadku odcięcia prądu i pojawienia się komunikatu "No DVD. Please insert maps DVD" a jednocześnie pozostawionej w odtwarzaczu płycie z mapami należy:
1. Nacisnąć "tilt" aby ekran dotykowy przeszedł do poziomu i ukazały się dwa otwory na płyty.
2. Przy spoziomowanym ekranie nacisnąć ekran w prawym górnym rogu i przytrzymać ok. 5 sekund
3. Po tym czasie płytka z mapami wyjeżdża "jak ta lala"
4. Pakujemy do otworu DVD z mapami seryjną płytę Subaru z systemem i ponownie naciskamy "tilt".
5. System się ładuje od nowa i voila. Można na nowo cieszyć się nawigacją seryjną oraz pełnym sterowaniem z panelu centralnego :thumb:

Oczywiście po tej operacji można wymienić już płytę seryjną na bardziej aktualne mapy.

Pozdrawiam
brysko

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Re: Problem z systemem nawigacji Impreza '08 rozwiązany !!!

Post 24 gru 2013, o 16:46

brysko, brawo!! :thumb:
Wytrwałość popłaca jak widać

brysko
Awatar użytkownika
1 gwiazdka
Auto: GH WRX 08
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: Problem z systemem nawigacji Impreza '08 rozwiązany !!!

Post 27 gru 2013, o 00:17

Prawda. Napisałem rozwiązanie w oddzielnym temacie, bo z tego co zdążyłem przestudiować na forum, parę osób miało z tym problem. A po co jechać do ASO i wybulić jakieś 150-200 PLN?

Pozdr
brysko

ODPOWIEDZ