Rajdy 2014

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone
Polubił: 0
Polubione posty: 1 raz

Re: Rajdy 2014

Post 18 sty 2014, o 00:12

Cezary Gutowski pisze na FB:

'Udało mi się złapać RK, który jest w drodze do Monte Carlo. Oto, co wydarzyło się na OS9:
"Wjechaliśmy na bardzo śliski asfalt, który zresztą mieliśmy zaznaczony w opisie, więc wiedziałem o tym. Mimo to okazało się że wjechałem trochę za szybko. Źle oceniłem przyczepność tego asfaltu. Wszystko wyszło by dobrze, gdyby nie błoto, które zostało naniesione na jezdnię przez samochody jadące wcześniej. Wjechałem w zakręt, przód auta wyjechał i uderzyliśmy w mostek..."
"Gdybyśmy dojechali do mety to byłoby sto procent pozytywów, a tak to jest ich teraz mało, ale tak naprawdę razem z Maćkiem jechaliśmy dobry rajd. Ja cały czas myślałem o tym, żeby dojechać do Monako. Nie ryzykowałem, bo zależało mi na tym, żeby przejechać wszystkie OS-y. To się nie udało. Szkoda że tak to się skończyło."
Cała rozmowa będzie w jutrzejszym wydaniu "Przeglądu Sportowego"'

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

booSTi
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Black Devil STi
Polubione posty: 0

Post 18 sty 2014, o 00:23

eMTi pisze: Na prawdę uważasz, że lepiej ogarniasz? Kubek nie ma żadnego problemu z używaniem ręcznego.. i gdzie niby miał nie zdąrzyć sięgnąć? Lagę do ręcznego ma przy kierownicy, więc może nią klepnąć bardzo szybko…
Gdzie napisałem, że lepiej ogarniam? Nikt o zdrowym umyśle nie będzie się porównywał z Kubicą, a ja jeszcze zachowałem część zdrowych komórek umysłowych. Wyrażam tylko swoje obawy (przypuszczenia), że ta ręka nie pozwala mu przejechać czysto rajdu. Ale jeśli ty jesteś pewny, że on jest pełnosprawnym kierowcą, to twoje prawo, ja mam prawo uważać inaczej.

Nabierze chłopak doświadczenia z czytaniem drogi, bo innym przecież się udało i zacznie dojeżdżać. Po prostu boli mnie, że nie dojechał, ale i tak mu będę kibicował :thumb:

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 18 sty 2014, o 00:30

booSTi pisze: Gdzie napisałem, że lepiej ogarniam?
No niestety tak mimowolnie wychodzi z tonu Twoich wypowiedzi, co kilka osób już zauważyło, that's all ;-) Twierdziłeś, że to było do wyciągnięcia, tylko trzeba było to czy tamto zrobić, a to już sugeruje pewne myśli :-)
booSTi pisze: Wyrażam tylko swoje obawy (przypuszczenia), że ta ręka nie pozwala mu przejechać czysto rajdu.
ja nie kumam… a w WRC2 w zeszłym sezonie to co było? Nie ukończył tylko rajdu Portugalii.. JEDNEGO (mówię o cyklu WRC2 za kierownicą RRC) - pozostałe 6 jakoś ukończył, 5 z nich wygrywając.. To raczej daje całkiem konkretną skuteczność… ;-) Wpadki zalicza każdy (patrz Neuville, Ogier)..
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

booSTi
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 18 sty 2014, o 00:33

Nic już nie mówię. Lecę na nocne odcinki :-p

macias
2 gwiazdki

Post 18 sty 2014, o 00:41

eMTi pisze: ja nie kumam… a w WRC2 w zeszłym sezonie to co było? Nie ukończył tylko rajdu Portugalii.. JEDNEGO (mówię o cyklu WRC2 za kierownicą RRC) - pozostałe 6 jakoś ukończył, 5 z nich wygrywając.. To raczej daje całkiem konkretną skuteczność… ;-) Wpadki zalicza każdy (patrz Neuville, Ogier)..
kurcze, a ja myślałem że dwóch nie ukończył...
EVO IX 375/540
M&M's Maciek&Michał Citroen Saxo VTS
Tylko włosy na klacie Chucka Norrisa, mają włosy na klacie ;)

booSTi
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 18 sty 2014, o 14:59

Tu grubo pojechane:
Robert Kubica tradycyjnie wyleciał z trasy kolejnego rajdu – tym razem Monte Carlo. Również tradycyjnie skasował kolejny samochód, który nieopatrzny producent dał mu do prowadzenia. Gdyby zastosować standardy proponowane przez Jacka Kurskiego i Solidarną Polskę do zwalczania niebezpiecznych kierowców - mimo że trzeźwy i startujący w zawodach sportowych – Kubica powinien mieć odebrane prawo jazdy i zabrany samochód. Co prawda zabieranie auta prowadzonego przez Kubicę nie jest najłatwiejszą sprawą, gdyż trzeba mieć lawetę, która zwiezie metalowe truchło z toru kolejnego rajdu, ale zawsze złom jest złom i zgodnie z teoriami prawniczymi ziobrystów Skarb Państwa na tym zarobi.
http://aleksanderpociej.natemat.pl/8899 ... -drogowych

TERZO
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: niebieskie

Post 18 sty 2014, o 15:07

booSTi pisze: która zwiezie metalowe truchło z toru

Myślę, ze więcej na temat pisać nie trzeba..
Marcin

-_-

cyqan
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: była Impreza, jest Evo, jest ok
Polubione posty: 4 razy

Post 18 sty 2014, o 15:08

pawlaswrc
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: "22B" RX Colin

Post 18 sty 2014, o 15:13

Ale mnie gość wkurwił. Normalnie chyba poświęcę te kilka minut żeby go znaleźć i spytać czy mu nie zarezerwować kolejki do psychiatry, niestety kolejki, bo gdyby jako senator zajął się tematem NFZ i wszechogarniającego tam burdelu, wszystkim żyło by się lepiej, a i panu senatorowi wyszło by to na zdrowie.
Skrzypek - oprawa muzyczna uroczystości ślubnych. Kontakt na PW
Obrazek

pawlaswrc
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 18 sty 2014, o 15:20

Jest i kontakt:
http://aleksanderpociej.pl/kontakt
Pisać?
Ostatnio zmieniony 18 sty 2014, o 15:20 przez pawlaswrc, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

TERZO
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 18 sty 2014, o 15:20

pawlaswrc, spokojnie, oni mają osobne kliniki - żeby nie spotkać pospólstwa przypadkiem ;-)
Marcin

-_-

pawlaswrc
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 18 sty 2014, o 15:59

Jestem uczulony na taką ignorancję. Gość za pewnie nie ma zielonego pojęcia o tym co mówi/pisze, ale najważniejsze żeby jednak wsadzić swoje trzy grosze. Jak się nie ma o czymś pojęcia, to się nie wypowiada. Miałbym ochotę zrobić z tego publiczną awanturę, choć znając życie, nikt by się tym specjalnie nie przejął. Najgorsze, że ktoś taki jest senatorem RP, w Senacie powinni zasiadać inteligentni ludzie, czyli tacy, którzy świetnie sobie zdają sprawę kiedy otworzyć gębę, a kiedy jej nie otwierać.
Obrazek

TERZO
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 18 sty 2014, o 16:25

A mi się wydaje, że doskonale wie co robi, bo nieważne co o nas mówią - ważne że mówią... ;-)
Marcin

-_-

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 18 sty 2014, o 16:39

ale po co Wy o tym czytacie? Ja doskonale wiem, jakie artykuły się pojawiają po dzwoanch roberta, jaki komentarze i dyskusje "znafcuf" - pustosłowie, którym w ogóle nie ma co się przejmować, a przede wszystkim czytać, żeby nie podnosić sobie ciśnienia ;-)

leon
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Niepsujące się.
Polubił: 207 razy
Polubione posty: 284 razy

Post 18 sty 2014, o 16:51

TERZO pisze:A mi się wydaje, że doskonale wie co robi, bo nieważne co o nas mówią - ważne że mówią... ;-)
True, pusty dzwon głośno dzwoni. :cofee:
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.

pawlaswrc
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 18 sty 2014, o 16:51

Ogólnie mnie nie ruszają takie komentarze, ale ten koleś mi podniósł ciśnienie dlatego, że jest senatorem. Jeszcze mu mało? Brak słów.
Zresztą inteligentny człowiek nie będzie łączył wypadku na rajdzie z walką z piratami drogowymi. Te sprawy nie mają ze sobą nic wspólnego.
Obrazek

brahu
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 18 sty 2014, o 17:17

Ja tam piszę do m-sportu, żeby przysłali dane telemetryczne z dzwonu Kubka, będziem analizować krok po kroku przebieg zdarzeń :mrgreen:

pawlaswrc
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 18 sty 2014, o 17:25

Mi już ciśnienie zeszło. Szkoda sobie szargać nerwy na tego kolesia, jak i szkoda marnować miejsce na forum dla dyskusji o "czymś" takim, bo raczej nie "kimś" :evilgrin:
Wracając do tematu:
Polska Żaba już chyba nie ma szans na odrobienie strat: 1.01.2 straty do Ogiera na dwa odcinki przed metą. Ogier musiałby coś wywinąć, a Żaba czyściutko do mety, więc..... czekamy ;-)
Obrazek

TERZO
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 18 sty 2014, o 17:28

brahu pisze:Ja tam piszę do m-sportu, żeby przysłali dane telemetryczne z dzwonu Kubka, będziem analizować krok po kroku przebieg zdarzeń :mrgreen:
A jak wykaże, że naciskał na ręczny, ale z zbyt małą siłą?

Obrazek

:mrgreen:
Marcin

-_-

brahu
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 18 sty 2014, o 17:30

To powołamy komisję śledczą i tyle :thumb:

booSTi
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 18 sty 2014, o 18:11

Ten dziad ze zdjęcia to wykaże, że ciągnął ręczny ale lewą ręką... :lol:

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 18 sty 2014, o 20:35

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

Arti
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: GT Rally Car & STI GH

Post 18 sty 2014, o 20:39

burat, dobre :lol: Rozładowałeś atmosferę w tym temacie, bo już się zrobiło gęsto. :giggle:
Obrazek

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 18 sty 2014, o 20:43

Arti, no widzę ,że trzeba właśnie wypuścić trochę powietrza
Obrazek
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

cyqan
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: była Impreza, jest Evo, jest ok
Polubione posty: 4 razy

Post 18 sty 2014, o 20:52

Ale jaja z tym onboardem :-)

ODPOWIEDZ