Rajdy 2014
Re: Rajdy 2014
niezły kanał wyszłedł z Hellerem... bardziej śmierdząca sprawa..
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
- pawlaswrc
- 6 gwiazdek
- Auto: "22B" RX Colin
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Masz jakiegoś linka? Coś czuję niezłą chryję 

Skrzypek - oprawa muzyczna uroczystości ślubnych. Kontakt na PW

Nie powiem, nie zawsze było mi po drodze z decyzjami p. Rogalskiego, ale teraz naprawdę bawi mnie to święte oburzenie, że SPRT zatrudniło Litwina.
co się dziwić, jak popatrzeć na reprezentantów Polski w piłkę kopaną... kolory skóry, nazwiska... Sami Polacy z dziada pradziada 

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
- pawlaswrc
- 6 gwiazdek
- Auto: "22B" RX Colin
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Ja w sumie nie mam nic przeciwko, choć wiadomo, że wolałbym żeby był to ktoś z naszych. Interesuje mnie tylko, co dalej z Wojtkiem, jakie plany, jaki zespół, pilot itp. Nie wiem też co się stało, ale dziwne, że K.Heller został pilotem Butvilasa, skoro z Wojtkiem dobrze im szło. Mam tylko nadzieję, że ta sytuacja nie jest podobna do tej z Kajtkiem w roli głównej sprzed kilku lat, bo nie było to zbyt eleganckie, choć jak później się okazało, wcale nie takie złe dla obydwu kierowców.
Skrzypek - oprawa muzyczna uroczystości ślubnych. Kontakt na PW

WRC fan, mnie bawi pokrętność wypowiedzi przedstawicieli SPRT (i niknące tematy, dyskusje na fejsie m.innymi u koordynatora zespołu). Dużo odwracania kota ogonem, zwłaszcza gdy ktoś ma mocną rękę i mówi sprawdzam i konfrontuje... Aczkolwiek to jest taka burza w szklance wody o pewne zasady bycia fair i profesjonalizm...
A to, że zatrudnili Litwina zupełnie mi nie przeszkadza... I też mnie dziwi to jakieś ujadanie piesków o tym, że powinien być to kierowca z Polski. Pytanie tylko czy szczekający pamiętają o budżecie, który na zabawę jest potrzebny ;)
Aczkolwiek (z innej beczki) to dziwię się SIP'owi, że chce im się jeszcze ciągnąć ten rajdowy program... Bo marketingowo jest to słaba propozycja (moim zdaniem):
a) stary model wozu (już nie produkowany) ma promować markę w Polsce
b) FHI idzie w wyścigi
c) nie sądzę, aby identyfikowanie sukcesów rajdowych miało wpływ na sprzedaż modeli jak XV, Legacy czy nowy Foreser
d) mało kibiców przy rajdowych trasach
Chyba, że:
a) sentyment
b) nie ma chętnych na kupno sprzętu (całego zespołu), więc jakoś trzeba go zagospodarować (i niech zarobi na siebie)
c) generator kosztów??
A to, że zatrudnili Litwina zupełnie mi nie przeszkadza... I też mnie dziwi to jakieś ujadanie piesków o tym, że powinien być to kierowca z Polski. Pytanie tylko czy szczekający pamiętają o budżecie, który na zabawę jest potrzebny ;)
Aczkolwiek (z innej beczki) to dziwię się SIP'owi, że chce im się jeszcze ciągnąć ten rajdowy program... Bo marketingowo jest to słaba propozycja (moim zdaniem):
a) stary model wozu (już nie produkowany) ma promować markę w Polsce
b) FHI idzie w wyścigi
c) nie sądzę, aby identyfikowanie sukcesów rajdowych miało wpływ na sprzedaż modeli jak XV, Legacy czy nowy Foreser
d) mało kibiców przy rajdowych trasach
Chyba, że:
a) sentyment
b) nie ma chętnych na kupno sprzętu (całego zespołu), więc jakoś trzeba go zagospodarować (i niech zarobi na siebie)
c) generator kosztów??
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"
Otóż to.Barthol pisze: I też mnie dziwi to jakieś ujadanie piesków o tym, że powinien być to kierowca z Polski. Pytanie tylko czy szczekający pamiętają o budżecie, który na zabawę jest potrzebny ;)
A to już taki stajl SPRT i SIPu w ogóle. Zresztą nawet w rajdach to nie pierwszy raz, to nie powinno dziwić - bo jak było z Kajtkiem ?Barthol pisze: mnie bawi pokrętność wypowiedzi przedstawicieli SPRT (i niknące tematy, dyskusje na fejsie m.innymi u koordynatora zespołu). Dużo odwracania kota ogonem, zwłaszcza gdy ktoś ma mocną rękę i mówi sprawdzam i konfrontuje...
WRC fan pisze: A to już taki stajl SPRT i SIPu w ogóle.
mnie to mierzi, zwłaszcza gdy napotykam na wypowiedzi o lojalności, uczciwości, duchu fairplay i jasnych zasadach i jk to nie lubią kanciarstwa... A potem niby przypadkiem wychodzą takie śmierdzące bąki. I mówiąc szczerze nie wiem, czy z kimś takim chciałbym robić interesy (np. kupić samochód, gdyby mnie było stać

WRC fan pisze: bo jak było z Kajtkiem ?
no ja pamiętam wersję, że Ola z Doskoczem(??) robiła nielegalne zapoznanie. I, że zostali złapani, to Kajto też stracił licencje. Chyba, że celem było przejęcie sponsora (Novol), a nie uwalenie za złamanie regulaminu
świeży wywiad z Michałem Kościuszko (o powrocie do zdrowia, nowym sezonie, szukaniu pilota, o rozstaniu ze Szczepaniakiem itd.):
Link: http://www.youtube.com/watch?v=8hosG1D6 ... e=youtu.be
Link: http://www.youtube.com/watch?v=8hosG1D6 ... e=youtu.be
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Barthol pisze:z fb: best of rally
![]()
Czy typy w rodzaju 2 pierwszych komentujacych tu to jacyś niedorozwinięci umysłowo?
SIP i SPRT to prywatna firma i może sobie zatrudniać kogo chce i według jakiego klucza chce. ICH sprawa.
Jak się komuś to nie podoba, nich wyciąga swoje prywatne miliony ze skarbonki i pędzi promować najlepszych Polaków, zamiast wydalać z siebie takie pierdy w necie. Oj, boroczki nie mają milionów? Jaka szkoda. Za to jak łatwo dyrygować im cudzymi.
Lem miał rację...
jednak teraz gadki o tym ,że "subaru promuje młodych kierowców którzy by nie byli w stanie zebrać takiego budżetu na starty i naukę w takim zespole" można między bajki włożyć ,a przecież przez okres Siemanki tak się często mówiło
Wniosek z tego taki ,że nie warto pieprzyć pustych frazesów dobrych PR`owo bo prędzej czy później to się czkawką odbije 

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

burat, a co powiesz na to, że SPRT wystawia drugie auto w RPP, w którym będzie jeździł młody Wiśnia?
A co do Hellera, to może Siemanko nie ma "planów'' na ten sezon więc jak miał chłopak ofertę na prawy, to skorzystał

A co do Hellera, to może Siemanko nie ma "planów'' na ten sezon więc jak miał chłopak ofertę na prawy, to skorzystał

brahu, no on akurat nie spełnia wymagań "brak budżetu"
poza tym czy on taki wielki talent to ja nie wiem
Do tego akcja z licencją narobiła sporo smrodu i chłopakowi czarnego PR`u na starcie

ee coś to grubymi nićmi szyte ,skoro by tak było to lepiej było go zostawić na kolejny sezon niż kombinacje z Litwinem albo z tym młodym skoro i tak wiadomo ,że chodzi tylko o kasę ,a tak to jest zmiana dla zmiany moim zdaniembrahu pisze:
A co do Hellera, to może Siemanko nie ma "planów'' na ten sezon więc jak miał chłopak ofertę na prawy, to skorzystał![]()

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

no mi się obiło gdzieś o uszy, że niby ma coś tam dozbierać do tego "budżetu", a jak wyszło z Heller/Chuchała, to się pewnie kiedyś okaże, ciekawi mnie tylko to, że Siemanko nabrał wody w usta?burat pisze: no on akurat nie spełnia wymagań "brak budżetu

-
jarmaj
- 6 gwiazdek
burat, czepianie się tu o cokolwiek Rogalskiego przypomina gości, którzy się ostatnio na Ciebie rzucili (co linkowałeś).
Powtórzę jeszcze raz co napisałem powyżej: nie nasz interes co robi właściciel ze swoim zespołem, może sobie tam nawet pawiana zatrudnić, płacić mu miliony mówiąc że promuje tak młode talenty i dalej NIKOMU nic do tego.
Jak ktoś chce dyrygować obsadą prywatnego zespołu, to nich go sobie założy, opłaci, a potem może dyrygować już do woli. Inaczej to zwyczajne wsadzanie nosa w nieswoje sprawy.
Powtórzę jeszcze raz co napisałem powyżej: nie nasz interes co robi właściciel ze swoim zespołem, może sobie tam nawet pawiana zatrudnić, płacić mu miliony mówiąc że promuje tak młode talenty i dalej NIKOMU nic do tego.
Jak ktoś chce dyrygować obsadą prywatnego zespołu, to nich go sobie założy, opłaci, a potem może dyrygować już do woli. Inaczej to zwyczajne wsadzanie nosa w nieswoje sprawy.
jarmaj, wydaje mi się, że nikt z nas nie ma pretensji o to kogo zatrudnia Ojciec Dyrektor... Jego kram i może zrobić co mu się podoba (nawet jak będzie miał ochotę na wielkie ognisko)...
Tutaj problemem stała się kwestia komunikacji z kibicami... A potem jakieś kluczenie, odwracanie kota ogonem, że kasting to nie kasting tylko testy (bardziej jak SJS dla "młodych rajdowców", niż sprawdzanie zdolności potencjalnego klienta). A jak ktoś odważył się zapytać o jakieś kwestie (np. na jakiej zasadzie ktoś dostaje licencję), to zaraz był pacyfikowany, że hejter, zazdrośnik i zagląda ludziom do portfela...
Tutaj problemem stała się kwestia komunikacji z kibicami... A potem jakieś kluczenie, odwracanie kota ogonem, że kasting to nie kasting tylko testy (bardziej jak SJS dla "młodych rajdowców", niż sprawdzanie zdolności potencjalnego klienta). A jak ktoś odważył się zapytać o jakieś kwestie (np. na jakiej zasadzie ktoś dostaje licencję), to zaraz był pacyfikowany, że hejter, zazdrośnik i zagląda ludziom do portfela...
jarmaj, jeśli chodzi o Siemankę to przeszkadza mi cała otoczka zakończenia współpracy. Skończyła się umowa , szukamy nowego kierowcy który wniesie odpowiedni budżet do zespołu to tak to mówimy. Nie lubię tylko głupiego PR`u który wcześniej czy później wyłazi na wierzch i zostają tylko głupie sytuacje. "Kasting na młodego utalentowanego kierowcę który nie ma budżetu na start w takim zespole" Młodemu Wiśniowskiemu już to idzie w pięty jak widać po forach wszelakich tylko przez to ,że stare wygi zaczęły swoje kombinacje. Teraz chłopakowi będzie ciężko pozbyć się tej łatki o ile kiedykolwiek mu sie to uda
Co do zamiany Chuchały na Butvilasa mam swoje zdanie na ten temat jako kibic i nie wiem czemu nie mam tego powiedzieć tu na forum

Co do zamiany Chuchały na Butvilasa mam swoje zdanie na ten temat jako kibic i nie wiem czemu nie mam tego powiedzieć tu na forum

-
jarmaj
- 6 gwiazdek
Barthol pisze: A jak ktoś odważył się zapytać o jakieś kwestie (np. na jakiej zasadzie ktoś dostaje licencję), to zaraz był pacyfikowany, że hejter, zazdrośnik i zagląda ludziom do portfela...
Jeżeli forma "pytań" była jak z wklejonego printscrina, to taka reakcja wcale mnie nie dziwi.
Oczywiście możesz. Tak samo jak możesz wyrazić swoje zdanie na temat tego, czy zamierzam wydać swoją kasę na wakacje na Pernambuko, czy wspieranie radia ma-ryja. Jednak licz się z tym, że w każdym z tych przypadków ryzykujesz w pełni zasłużoną odpowiedzią: wal się, nie Twój zas....ny interes.burat pisze: Co do zamiany Chuchały na Butvilasa mam swoje zdanie na ten temat jako kibic i nie wiem czemu nie mam tego powiedzieć tu na forum

jarmaj pisze: Jeżeli forma "pytań" była jak z wklejonego printscrina, to taka reakcja wcale mnie nie dziwi.
na takie zaczepki to się nie dziwię, że odpowiedzi były na podobnym bazarowym poziomie (choć w sumie nie powinno ich być, czyli tzw. zlewka). Ale była ciekawa dyskusja o wyborze zawodnika z Nowego Sącza do SPRT na fb (publiczny, dostęp nie był ograniczony dla przyjaciół i/lub obserwujących) koordynatora zespołu, niestety została usunięta (albo ja nie mam dostępu). Kila wybranych fragmentów nawet cytowałem na naszym forum... A użyte argumenty były na takim poziomie:
Grzegorz Dachowski Piter moze postaram sie podsumowac o co chodzi wszystkim, tak na spokojnie. Po pierwsze nikt nic nie ma do samej postaci Bartka. Skoro ma na to fundusze to niech sobie jezdzi czym chce, gdzie chce itd. Wiadoma sprawa jest ze SPRT to nie fundacja charytatywna i sporo osob myli ja chyba z tym czego powinno sie wymagac od PZM, czyli programu dla mlodych talentow. A tutaj sprawa jest jasna, przychodzi klient, placi, jedzie. To ze przez lata SPRT mialo dobrych kierowcow do ktorych pewnie sporo dolozylo pieniedzy to tylko i wylacznie dobra wola zarzadu zespolu i nikt nie moze wymagac zeby takie cos trwalo wiecznie. To ze zostal zorganizowany casting to jedynie blad w zlym nazewnictwie tego co sie wydarzylo. Powinno sie to nazywac "zaproszenie do prezentacje oferty". Przyjechalo kilku zawodnikow, zoabczyc, pojezdzili, pogadali. Jednego z nich na to stac, reszty nie, sprawa prosta. Za to elementami razacymi w tym wszystkim osoby znajace sie na temacie (nie chodzi o krzykaczy-kibicow) to to ze 1. PR zespolu robi z Bartka mega talent czym w obecnym stanie sam sie osmiesza oraz robi krzywde zawodnikowi ktory w konsekwencji bedzie nielubianym zawodnikiem bez wlasnej winy. Na razie zostal czlonkiem zespolu, bedzie pracowal, uczyl sie itd. I tyle. Przeblysku talentu do tej pory nie bylo. Czekamy. 2. Specjalnie pod to przedsiewziecie zostaly zmienione zapisy w regulaminie 3. Wiele osob denerwuje sie o droge zdobycia licencji bo wie z autopsji ze walki z PZM o wydanie takiej dla innych zawodnikow, duzo bardziej utytulowanych okazalo sie niemozliwe. Osoby te ostaly odpowiedz negatywna i zaproszenie do RD3L. Zeby to nie byly puste slowa to podam przyklad chociazby Janusza Kolodzieja, Tomasza Nagorskiego, Lukasz Kotarba czy Lukasza Kabacinskiego. Faktem jest ze kazda z tych osob ma duzo wiecej doswiadczenia w motosporcie, duzo wiecej znaczacych sukcesow a jednak nie zostali potraktowani tak jak wydawaloby sie ze powinni.
A czy takie odpowiedzi , które padały na "reżimowym" forum tylko ,że w innych kwestiach (dotyczących prowadzenia prywatnego skądinąd biznesu) nie stanęły u podwalin tego forumjarmaj pisze: ryzykujesz w pełni zasłużoną odpowiedzią: wal się, nie Twój zas....ny interes.![]()

a zmieniając temat ,przygotowania do Łotwy

Link: http://www.youtube.com/watch?v=ybN_RXAedVw

Testujo i się szykujo chłopy
Jest zabawa na tym kolcu
Nawet Gronholm chciał się karnąć z Kubkiem

Jest zabawa na tym kolcu

Nawet Gronholm chciał się karnąć z Kubkiem

Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae
no to jutro startują w takiej kolejności