Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
-
eMTi
- 6 gwiazdek
- Auto: zaturbione, wymarzone
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
1 raz
ryjeks pisze:
Jest zabawa na tym kolcu
je..any..

Ten filmik idealnie obrazuje, dlaczego nie latamy na kolcu bez klatki

Nie wiedziałem, jak kubek na kolcu będzie sobie radził na śniegu, jak tak patrzłem na filmiki innych ze Szwecji, ale kurde.... teraz to nie wiem, jak sobie inni poradzą
A Gronholm 5 razy wygrywał Szwecję, więc ma się od kogo Roberto uczyć

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
eMTi
-
burat
- 6 gwiazdek
- Auto: Łosiarrii , Baśka
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
Jakoś dziwnie spokojny jestem o tą Szwecję i o to jak sobie Kubek poradzi , jak nie będzie jakichś niespodziewanych kombinacji z oponami i nawierzchnią , tylko czysty szwedzki długi kolec , będzie dobrze
Zastanawiam mnie jak tam sobie poradzi Kajtek jutro

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają"

burat
-
brahu
- 5 gwiazdek
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
Oglądnąłem filmik i

brahu
-
Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
-
Polubił:
130 razy
-
Polubione posty:
365 razy
jarmaj pisze:
Powtórzę jeszcze raz co napisałem powyżej: nie nasz interes co robi właściciel ze swoim zespołem, może sobie tam nawet pawiana zatrudnić, płacić mu miliony mówiąc że promuje tak młode talenty i dalej NIKOMU nic do tego.
+1
a jeszcze patrzę w komciach, niektórzy ciągle nie mogą się pogodzić, że sporty motorowe nie są dla biednych.
nigdy nie były, nie są i nie będą.
a jak nawet nadejdzie taki dzień, to nikt się nimi nie będzie interesować oprócz paru dresików.
Alan, Alan, Alan!
-
eMTi
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
1 raz
kajto na razie spokojnie... Na ss2 przyczepność zmienna jak na monte i od razu widać, czym się różnic kierowca skandynawski od reszty:
Breen: "I have never seen anything like that. It's so hard, so deep snow, really difficult."
Kajto: "Difficult like hell. I don't know, how the tyres work, because the grip is changing all the time."
Lappi: "It's getting better all the time. You just need to keep the car in the line."

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
eMTi
-
burat
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
3ci i awans Kajtka o jedną pozycję ale Norweg Fiestą R2 zrobił 3ci czas odcinka

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają"

burat
-
FUX
- 6 gwiazdek
- Auto: jeżdżące
-
Polubił:
236 razy
-
Polubione posty:
350 razy
FUX
-
burat
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
było

burat
-
TERZO
- 5 gwiazdek
- Auto: niebieskie
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
Kajto 4 na koniec 1go dnia, ale jeszcze są szanse na pudło :)
Marcin
-_-
TERZO
-
TERZO
- 5 gwiazdek
- Auto: niebieskie
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
Ta, a w wiadomościach Kowalczyk piąta Stoch pierwszy, a o Kajto nic...

Marcin
-_-
TERZO
-
burat
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
TERZO, ale jak Kubek walnie to odrazu jest news
Nić trzeba dziś oglądać Ewroszport i relację z pierwszego dnia , mam nadzieję ,że jutro Kajtek wskoczy na pudło

burat
-
pawlaswrc
- 6 gwiazdek
- Auto: "22B" RX Colin
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
Jak będziecie gdzieś meli relację, to podrzućcie linka.
Skrzypek - oprawa muzyczna uroczystości ślubnych. Kontakt na PW

pawlaswrc
-
burat
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0

burat
-
pawlaswrc
- 6 gwiazdek
- Auto: "22B" RX Colin
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
Na jedynce był tradycyjny 3 minutowy ochłap

Skrzypek - oprawa muzyczna uroczystości ślubnych. Kontakt na PW

pawlaswrc
-
eMTi
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
1 raz
no i 4 na koniec. Gratki, bo to w końcu pierwszy raz na szwedzkim kolcu

Najważniejsze, że czerpał duzo funu z jazdy, fura tym razem spisywała się bez zarzutów

Będą z niego ludzie

A w swoim entuzjaźmie i radości z jazdy przypomina Hołka i Soblerga. Rośnie nam polski Mr Hollywood

eMTi
-
booSTi
- 5 gwiazdek
- Auto: Black Devil STi
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
No bo polskiego loeba to już mamy

booSTi
-
burat
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
no dokładnie ,jest meta i są punkty

Jak na taki start bez doświadczenia w takim rajdzie ,zarówno jeśli chodzi o opony ,jak i nawierzchnię i co by nie mówić auto wciąż nowe to przegrać z Finem który wychował się na takich warunkach nie jest wstydem

Trochę mnie zaskoczył Breen ,no ale na te ochy i achy nad nim to więc musiał w końcu coś pokazać

burat
-
eMTi
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
1 raz
ryjeks, a Ty myślisz, że kto kręcił te filmiki

Te słowa z pierwszego to Carfit we własnej osobie

W tym roku nie będzie go na rajdzie, ponieważ postanowił wpaść tylko na testy.
eMTi
-
ryjeks
- 6 gwiazdek
- Auto: mat
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
Dzień drugi:
Musi być niezła sraka na prawym
Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae
ryjeks
-
eMTi
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
1 raz
właśnie miałem wrzucać

eMTi
-
brahu
- 5 gwiazdek
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
Oo fak!

Strach pomyśleć co się bedzie działo za tydz. w Szwecji

brahu
-
brahu
- 5 gwiazdek
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
ryjeks pisze:
Kiedy tam pojedziemy się pytam poważnie ?
bandy są więc możemy śmigać
Na pewno są jakieś szkółki typu SJS, ciekawe jaki price za takie szkolenie po zamarzniętym jeziorku albo po takim lesie jak ten?
brahu
-
leinad
- 3 gwiazdki
- Auto: impreza wrx,legacy diesel
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
Jak możecie to wrzućcie do tego wątku drugi dzień bo nie wszyscy mają facebook'a a ja dotego klikam z iPada gdzie nie ma flesha playera, będę bardzo wdzięczny.
leinad
-
eMTi
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
1 raz
kilka słów Gronholma o Robercie:
Marcus pisze:Jest najbardziej utalentowanym kierowcą, z jakim jechałem. (...) Może jego szybkość trochę mnie martwiła, niektóre partie były bardzo szybkie i na nich myślałem sobie 'oh, shit...' Ale nie było żadnych momentów, żadnych problemów. Wow, ten facet umie jeździć – bez wątpienia. Od razu wie, gdzie musi dodawać gazu, gdzie hamować. Nie ma żadnego pyr-pyr-pyr, wożenia się. Bang, od razu jedzie i dobrze mu to wychodzi. Nie obija się... (...) Musi się nauczyć rajdów. To jego jedyny problem: nie ma doświadczenia. Może mógłby trochę odpuścić, to by mu ułatwiło zdobycie doświadczenia. Na pewno potrafi wygrywać odcinki, ale na razie to niemożliwe, żeby walczył w samym czubie bez doświadczenia jeśli chodzi o warunki i rajdy. (...) Na pewno ma jednak wielki talent, to niesamowity facet. Powiedział mi, że jeździł trochę po śniegu w Polsce, ale w Mitsubishi grupy N czy w czymś takim. Jego szybkość i wyczucie samochodu są niesamowite, ale ten weekend będzie dla niego ciężki. Wciąż musi się wiele nauczyć. Musi wiedzieć, jak utrzymać kolce w oponach na zmieniającej się nawierzchni i przy różnej przyczepności i oczywiście musi opisać rajd, w którym startuje po raz pierwszy. Wszyscy kierowcy mają większe doświadczenie od Roberta i tak będzie przez cały ten rok. Może w tym sezonie zwycięstwo nie będzie jeszcze możliwe, ale kiedy zdobędzie więcej doświadczenia, to wszystko przed nim...
eMTi