AWD - czyli napęd na 2 koła ...
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
- TomekSliwa
- 4 gwiazdki
- Auto: Subaru "Masakrathor" STi, Outback H6
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Re: AWD - czyli napęd na 2 koła ...
Przenosząc temat szperunkowy z "Treningu dla Ali" booSTi mega sobie utrudnił robotę na tej beczce jadąc na średnim slicku. Przy takiej przyczepności (nawet jeśli nie rozgrzany) dużo ciężej zrobić to poprawnie (a jak nie ma płytki z tyłu to jeszcze trudniej). Większosć była na zwykłej oponie i dużo łatwiej było się podciąć i utrzymać dupoślizg :)
- cyqan
- 5 gwiazdek
- Auto: była Impreza, jest Evo, jest ok
- Polubione posty: 4 razy
Odnośnie:
Wg. mnie wszystko jest ok.
Jest Suretrac z przodu, czyli wewnętrzne ma prawo się tak ślizgać.
Może po prostu nie daje rady wiskoza...?
Z tyłu co tam nasz? Serię STi New Age?
Wg. mnie wszystko jest ok.
Jest Suretrac z przodu, czyli wewnętrzne ma prawo się tak ślizgać.
Może po prostu nie daje rady wiskoza...?
Z tyłu co tam nasz? Serię STi New Age?
TERZO ooooooooooooo gdzie jesteś ? 

Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae
Długo kazałeś na siebie czekać
Po co jest wiskoza w centralnym w skrzyni ?

Po co jest wiskoza w centralnym w skrzyni ?
Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae
Wiskoza? hmmm może po to żeby się psuć ?
Wiskoza jak każde rozwiązanie tego typu pomaga przenieść trochę momentu na oś mającą lepszą przyczepność
A co się dzieje jak DCCD jest rozpięte?

Wiskoza jak każde rozwiązanie tego typu pomaga przenieść trochę momentu na oś mającą lepszą przyczepność

A co się dzieje jak DCCD jest rozpięte?
Marcin
-_-
-_-
Ja to miałem jaja ze sprzęgłem więc to co widać na filmie to palenie slicka + sprzęgła. Zwróćcie uwagę na akcję z drugim dymem. Obroty silnika skaczą na maxa auto się prostuje i stoi w miejscu.
najpierw zrobię sprzęgło,a potem pogadamy...
najpierw zrobię sprzęgło,a potem pogadamy...
TERZO pisze: Wiskoza? hmmm może po to żeby się psuć ?
To jej główne zadanie

TERZO pisze: A co się dzieje jak DCCD jest rozpięte?
To jest w sumie dobre pytanie.
Nie wiem bo nie miałem, a też nigdzie konkretnie na ten temat nie przeczytałem.
Także będę zmyślał

Opcje są 2:
1. zachowuje się jak zupełnie wolny mechanizm, "czyli raz tu, raz tam", ale jeśli 4 koła na stole to 35/65.
2. na "zero" jest jakieś małe spięcie rzędu kilkunastu/dziesięciu Nm tak jak ma wiskoza.
Czyli taki preload ustawiony - spięcie wstępne, a podkręcając spięcie wzrasta.
Jak ktoś wie, to niech się wypowie

ale co podejrzewasz? Bo to jest na maksa dziwne, miało byc super hiper, a nie wytrzymało 2 pojeżdżawek.. Może docisk za słaby na tą moc? Docisk jest seryjny? Kiedy był ostatni raz wymieniany?booSTi pisze: najpierw zrobię sprzęgło,a potem pogadamy...
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
hmm..eMTi pisze: Może docisk za słaby na tą moc? Docisk jest seryjny? Kiedy był ostatni raz wymieniany?

eMTi, myślę że robienie grilla w lutym, to był zły pomysł

eMTi pisze: miało byc super hiper, a nie wytrzymało 2 pojeżdżawek..
z tego co rozmawiałem z p.Markiem, to mówił, że się dwoili i troili ale szału i tak nie będzie za bardzo, bo te sprzęgło się regeneruje ale na oryginalnych częściach.
Niestety ale przed booSTim ważna, męska decyzja, czyli zainwestowanie w Czarnucha paru dukatów i założenie tego, co sam mu polecałeś

jedno słowo na fejsie i poszła plotka

a jakie to ma znaczenie? Mi chodzi o fakt regeneracji, czyli de facto odnowienia tarczy sprzęgła. Radzik miał mu regenerować na spieku (chyba?)? Wychodzi na to, że kasa totalnie w błoto wyrzucona, niepotrzebne nerwy i kupa straconego czasubrahu pisze: wymieniane nie było ani razu od nowości

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
Pytałeś sie, czy był wymieniany, to napisałem, że nie był

no ogólnie, to kicha...eMTi pisze: Wychodzi na to, że kasa totalnie w błoto wyrzucona, niepotrzebne nerwy i kupa straconego czasu

no właśnie, a odpowiedziałeś, żebrahu pisze: Pytałeś sie, czy był wymieniany
no to wnioskując z tego, co pamiętam ze szkoły z języka polskiego, to rodzaj nijaki dotyczy sprzęgła, a nie dociskubrahu pisze: wymieniane nie było ani razu od nowości

Proszę wypowiadać się na temat
eMTi, co z tymi stejkami ?

eMTi, co z tymi stejkami ?

eMTi, przepraszam
Czasami człowiek nie rozumie tego co pisze, ale gorzej jest jak nie rozumie tego co myśli
ryjeks, my jak będziemy robić grilla, to też go nie zaprosimy

Czasami człowiek nie rozumie tego co pisze, ale gorzej jest jak nie rozumie tego co myśli

ryjeks, my jak będziemy robić grilla, to też go nie zaprosimy

pocieszę Was, nie było żadnego grilla
I mówię serio, a wypowiedź dotyczyła spraw rodzinych
booSTi, mi się wydaje, że patent radzika się pewnie sprawdza, jak wpakowuje te przegrubaśne okładziny, a jak zrobił na wymiar, to wyszło, że jest lipa i jego rozwiązanie tego nie wytrzymuje.. Słabą mu to laurkę wystawia

booSTi, mi się wydaje, że patent radzika się pewnie sprawdza, jak wpakowuje te przegrubaśne okładziny, a jak zrobił na wymiar, to wyszło, że jest lipa i jego rozwiązanie tego nie wytrzymuje.. Słabą mu to laurkę wystawia

No zaufałem mu jako expertowi i nie wyszło za dobrze, a ja nie będę "uczył ojca jak się dzieci robi" - zwłaszcza w klimacie jaki mamy...
Czyli znowu sciagasz skrzynke ? Mocowanie na rzepy trzeba przerobic.
Pozdrawiam - wszystkich z mijanych po drodze su
Poszukuję - ciekawych pomysłów na iOS /Android
Poszukuję - ciekawych pomysłów na iOS /Android
hati pisze: Mocowanie na rzepy trzeba przerobic.

jasne, normalna sprawa, dlatego właśnie aż dziw, że taki kanał wyszedłbooSTi pisze: a ja nie będę "uczył ojca jak się dzieci robi"

- rafik555
- 2 gwiazdki
- Auto: Subaru STI my05, Subaru SVX, bugeye 2.0gx, forester 2011, OBK 2008, Impreza 08
- Polubione posty: 0
na pierwszym filmiku widać że wrx ale ma skrzynie 6mt z STI :)
Proste są dla szybkich samochodów, a zakręty dla szybkich kierowców

Stay tuned

Zgadujemy co to ?

O cholera

kursor pokazuje, że LSDfront i dodatkowo widać, że 1way więc chyba się zgadza, grubo

kursor pokazuje, że LSDfront i dodatkowo widać, że 1way więc chyba się zgadza, grubo