Rajdy 2014
Re: Rajdy 2014

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
a tymczasem w SPRT .....

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

j33mbo, spaliłeś mi dowcipa , bo jeszcze nie wszyscy znają dokładnie z twarzy nowego zawodnika SPRT z Litwy a bluza "lotosu" to chciałem wkrętke zrobić

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

Barthol pisze: Swoją drogą to po oklejeniu widać jaka jest mizeria ze sponsorami w rajdach...
Jest fatalnie.
Inni jeszcze są w ciemnej d00pie

Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae
Kubica z przygodami....

"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
Barthol, dobrze, że Volvo. To bezpieczne samochody 

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Robert Kubica pisze:Jeśli chodzi o zapoznanie, to we wtorek było wszystko OK, za to w środę przeżyliśmy dzień smoka. Mieliśmy małą stłuczkę z autem, które jechało z naprzeciwka. Na dosyć wąskiej drodze, na zakręcie przez szczyt nie udało się zmieścić. Próbowałem uciec, ale droga była tak wąska, że nie było za bardzo miejsca. Później – bo to nie koniec naszych przygód – wsiedliśmy w inne auto, które miało zepsuty napęd. Został tylko na przód, nie działały dyfry. Pojechaliśmy więc następnym samochodem – cywilnym – i najpierw mieliśmy małe problemy z zawieszeniem, a potem na ostatnim, długim odcinku przez ok. 40 kilometrów jechaliśmy bez wspomagania kierownicy. Także było dużo przygód.
Odcinki są bardzo trudne. Jak każdy rajd mistrzostw świata, tak i ten jest wymagający. Z tego, co wiem, jest dużo OS-ów z poprzednich lat. Są to odcinki charakterystyczne i uważam, że jeśli się tu przyjeżdża po raz kolejny, to te odcinki może nie tyle są łatwe, co mają wiele charakterystycznych miejsc, dzięki którym dosyć łatwo się zorientować, gdzie się jest. Ale jeśli się jedzie pierwszy raz, to już tak łatwo nie jest. Te odcinki mają praktycznie wszystko – i bardzo szybkie partie, i wolne techniczne, śliskie, przyczepne, przez szczyty... – wymagające, ciężkie, techniczne OS-y.
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
i w sumie twarde z nich sztuki, bo to jeszcze chyba wozy z czasów gdy Ford był właścicielem Volvo. Innymi słowy maks. 2010rok lub starsze...Chloru pisze:Barthol, dobrze, że Volvo. To bezpieczne samochody
Ciężko jest powiedzieć jak jest pod władzami Chińczyków , za krótki okres . Co do udziałów forda , to moim zdaniem nie był to super okres , auta miały sporo wpadek , psujące się dpf ( chmm wiele firm je miało ) , problemy z silnikami i zawieszeniami .Barthol pisze: Innymi słowy maks. 2010rok lub starsze

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Piter 35 pisze: Ciężko jest powiedzieć jak jest pod władzami Chińczyków , za krótki okres .
pytanie tylko czy to faktycznie Chińczycy, czy może np. Szwedzi, którzy optymalizowali się podatkowo ;) Ale ja nie o tym (dalszy wywód niżej

Ale ja nie w tym kontekście pisałem... Bardziej mi chodziło o fakt, że treningówkami, choć bardziej pasuje określenie auta do zapoznania były właśnie Volvo (duże sedany z fabrycznym napędem na 4koła), które to było (wtedy)firmą we władaniu Forda. A M-Sport był zespołem fabrycznym. I dlatego pisałem: twarde bo już tyle lat te volviaki są w eksploatacji, a nikt się z nimi nie pieści. W sumie to są pełnoprawne rajdówki (klatki, zawieszenia) Ciekawe czy był to wynik jakiejś przemyślanej strategii (nie będziemy promować innych producentów jak np. Citroen, który do zapoznania używał Lancerów różnych ewolucji)Piter 35 pisze: Co do udziałów forda
Edit: A Volvo s60 w tym wydaniu (nadwozie) było produkowane między 2000-2009r (za wikipedią)

Link: http://www.youtube.com/watch?v=MR5RWNZpo1w
Ostatnio zmieniony 6 mar 2014, o 21:00 przez barton, łącznie zmieniany 3 razy.
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Dużo starsze.Barthol pisze: Innymi słowy maks. 2010rok lub starsze...
Poniżej 2005r też pamiętam z WRC na których byłem, że Ford do zapoznania i dla szpiegów używał Volvo.
Barthol pisze: Innymi słowy maks. 2010rok lub starsze...
Akurat te na zdjęciu z lawetą to, kolejno:
- druga połowa 2006
- druga połowa 2001
- pierwsza połowa 2007
- na ostatnim nie widać tablicy więc nie da się rozszyfrować :)
Tak wynika z rejestracji. W UK auto ma jedną rejestrację przez całe życie pojazdu (poza indywidualnymi tablicami). Na tablicy jest prezentowany rocznik pojazdu, z dokładnością do połowy roku (marzec/sierpień - wrzesień/luty).
- pawlaswrc
- 6 gwiazdek
- Auto: "22B" RX Colin
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
No proszę, nie wiedziałem. Dobre info!!!!
A jak tam Kubek w Meksyku?
A jak tam Kubek w Meksyku?
Skrzypek - oprawa muzyczna uroczystości ślubnych. Kontakt na PW

taka tam fotka z RSMP... Komasacja:

źródło: fp Dominik Kalamus
Fakt, że pierwsza eliminacja w kalendarzu, ale to wygląda dość komicznie
, zwłaszcza iż jest to cykl o nazwie RSMP (czasem pod jakimś hotelem jest więcej taksówek
)

źródło: fp Dominik Kalamus
Fakt, że pierwsza eliminacja w kalendarzu, ale to wygląda dość komicznie

eeee.... chcesz mi powiedzieć, że to są WSZYSCY startujący??
A tymczasem Roberto cały czas na 6tkę

A tymczasem Roberto cały czas na 6tkę

- pawlaswrc
- 6 gwiazdek
- Auto: "22B" RX Colin
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Nie no, bez jaj.... choć stawka mocnych aut się trochę rozrosła.
Skrzypek - oprawa muzyczna uroczystości ślubnych. Kontakt na PW

eMTi pisze: eeee.... chcesz mi powiedzieć, że to są WSZYSCY startujący??
prawie

a Roberto pięknie... 4ty w generalce, 3ci na SS9 

No i ten tego, eMTi radość Twoja była przedwczesna...eMTi pisze:a Roberto pięknie... 4ty w generalce, 3ci na SS9

źródło: http://rajdy.autoklub.pl/news/kubica-da ... esie,53985autoklub: Uszkodzenia Fiesty nie są poważne. Po postawieniu samochodu na koła Kubica wrócił za kierownicę, ukończył oes ze stratą 3 minut i chciał rozpocząć OS11, ale załoga nie została dopuszczona do startu. Jutro Robert i Maciek powinni skorzystać z Rally 2 - z doliczoną karą 10 minut.
ale kurde żeby na super oesie, to bym w życiu nie powiedział
No ale w Mikołajkach u nas też się działo
Ale są jakieś jaja, gdzieś był ponoć olej wylany i idą jakieś protesty.. Zobaczymy, co z tego będzie..