Fotele z Anglika
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Fotele z Anglika
Cześć witam wszystkich, parę dni temu kupiłem poliftowe Legacy pierwszej generacji w kombi. Mam pewien pomysł na to auto który obejmuje lekkie zmiany we wnętrzu tego całkiem sympatycznego samochodu. W planie są między innymi fotele z WRX z 2003 roku bądź z Legacy 2004. Znalazłem bardzo ładny komplet foteli z tych lat i to w super cenie - niestety są z anglika a co za tym idzie maja pasy i mechanizmy do ustawiania nie po tej stronie. Czy ktoś z was przekładał ( przerabiał ) takie fotele? Dużo z tym roboty?
Re: Fotele z Anglika
Mają wszystko po dobrej stronie, tylko pasażer będzie miał regulacje wysokości, a kierowca nie. Odwrotnie nie założysz, mocowania do podłogi są różne i nie będzie pasowało. Ktoś gdzieś kiedyś opisywał, że złożył jeden fotel z 2 (RHD+LHD), poszukaj, albo zapytaj jakiegoś tapicera czy Ci to poskłada.Wisni@ pisze: niestety są z anglika a co za tym idzie maja pasy i mechanizmy do ustawiania nie po tej stronie
Mam kumpla tapicera, widziałem opcje w której obydwa miały regulację wysokości, a właśnie o nią się rozchodzi, co prawda generalnie jeżdżę na opuszczonym fotelu, ale drażniłoby mnie gdyby była taka niedoróbka z mojej strony.
to sprawdź czy da się przełożyć regulacje z Twoich foteli, albo szukaj od razu foteli z LHD, na fotelu pasażera z anglika, (tym bez regulacji) będziesz siedział za wysoko ...Wisni@ pisze:generalnie jeżdżę na opuszczonym fotelu
- darecki1981
- 5 gwiazdek
- Auto: EVO 6 500 KM
- Polubił: 0
- Polubione posty: 1 raz
mnie teżMam kumpla tapicera, widziałem opcje w której obydwa miały regulację wysokości, a właśnie o nią się rozchodzi, co prawda generalnie jeżdżę na opuszczonym fotelu, ale drażniłoby mnie gdyby była taka niedoróbka z mojej strony.

Hehe, widzę że mamy podobne wyczucie estetyki :), Nic tak nie wpienia jak chamskie druciarstwo
- darecki1981
- 5 gwiazdek
- Auto: EVO 6 500 KM
- Polubione posty: 1 raz
ja wychodzę z założenia że jeżeli ma się coś zrobić to raz a dobrze, nie lubie półśrodków. Jeżeli miałoby tak być to lepiej dać sobie z tym spokój 

- rafik555
- 2 gwiazdki
- Auto: Subaru STI my05, Subaru SVX, bugeye 2.0gx, forester 2011, OBK 2008, Impreza 08
- Polubione posty: 0
Ja dziś robiłem właśnie przeróbkę fotela z dwóch złożyłem 1.
Dawcą był fotel z WRXa 2005 i wykorzystałem stelaż do przeróbki fotela z STI 2005. Wszystko P&P pod warunkiem że kupi się ten sam typ fotela (tzn w imprezie do były 2 rodzaje mocowania oparcia do siedziska, trzeba wiedzieć jakie się ma)
A jeżdżenie na fotelu angielskiego pasażera bez regulacji wys. jest mega uciążliwe. Człowiek czuje się jakby siedział na drewnianym kołku....
A na fotele czekałem ponad rok.... a nie kupie całego wnętrza sti lhd tylko dla fotela kierowcy...
Dawcą był fotel z WRXa 2005 i wykorzystałem stelaż do przeróbki fotela z STI 2005. Wszystko P&P pod warunkiem że kupi się ten sam typ fotela (tzn w imprezie do były 2 rodzaje mocowania oparcia do siedziska, trzeba wiedzieć jakie się ma)
A jeżdżenie na fotelu angielskiego pasażera bez regulacji wys. jest mega uciążliwe. Człowiek czuje się jakby siedział na drewnianym kołku....
A na fotele czekałem ponad rok.... a nie kupie całego wnętrza sti lhd tylko dla fotela kierowcy...
Proste są dla szybkich samochodów, a zakręty dla szybkich kierowców
No proste. Postanowiłem spróbować swych sił przy tapicerowaniu
. A teraz mam pytanko czy komuś nie zalegają może ładne boczki do Legacy 1992 w kombiaku oczywiście. Rzecz jasna chodzi o boczki pod elektryczne szyby, moje niestety są tragiczne tak jak cała podsufitka.

- rafik555
- 2 gwiazdki
- Auto: Subaru STI my05, Subaru SVX, bugeye 2.0gx, forester 2011, OBK 2008, Impreza 08
Re:
fot nie mam, ale szczerze powiem cała operacja nie trwa więcej niż godzinka i nie potrzeba żadnego tapicera. Fotel wygląda jak z fabryki.wicher pisze:rafik555 jakieś foty jak to uczyniłeś...?
jak będzie duże zainteresowanie zrobię w wolnej chwili jakąs instrukcję :)
Proste są dla szybkich samochodów, a zakręty dla szybkich kierowców
- zinc
- 4 gwiazdki
- Auto: Forester NA MY 99 rally car i Legacy IV 2.0 138hp
- Polubił: 1 raz
Ja w forku mam dramat i szukam sposobu jak zmienić obicie i pianki fotela kierowcy w przystępnej cenie. Używany fotel jest na alledrogo.pl itd ale jak ktoś pokaże co i jak chętnie sam sobie ogarnę, w końcu lubię grzebanine.
Proste sa dla szybkich samochodow, zakrety-dla szybkich kierowcow
Dołączę do fotelowych maniaków mam do wymiany fotele w moim forku 2005 rok. Mam pytanie czy fotele z modelu poliftowego będą pasowały do przedliftu?
- zinc
- 4 gwiazdki
- Auto: Forester NA MY 99 rally car i Legacy IV 2.0 138hp
- Polubił: 1 raz
Punkty mocowania na 99.99% są identyczne. Jedyny problem jaki mi chodzi po głowie to airbag boczny i podgrzewanie tyłka. Wątpię by były "różne" ale sprawdź wtyczki czy te same i tyle. Ps tapicerka chyba też inny wzór ma?
Proste sa dla szybkich samochodow, zakrety-dla szybkich kierowcow