Skakales kiedys lub zdarzylo sie, ze dobiles zawias? Masz podwyzszone zawieszenie? Mozesz wyslac jakas fotke?
W/g moich obliczen - zalozenia - oryginal - 17x7 et55 (chyba takie mam bo to byl standard w WRX '04) vs 17x8 et35 bedzie 33mm roznicy w kierunku blotnika (zakladam te same opony - 215x45). Z tego co sprawdzilem u siebie obecnie (w plaszczyznie) do tego plastiku w nadkolu mam z tylu ok 15mm zapasu a z przodu ok 10mm zapasu. Czyli z teoretycznych wyliczen brakuje mi 2 do 3cm.
Jesli felga choc zrowna sie (z perspektywy skoku amora) z blotnikiem przy dobiciu (niemozliwe?) bo moim zdaniem do poziomu felgi nie wlezie, to i tak moze byc problem... Wiec jesli poprawnie rozumuje i opona wchodzi choc troche w blotnik to bez wywalenia plastikow i wygiecia blachy zabraknie 7-10mm (oczywiscie opona oponie nie rowna - a widzialem juz spore roznice).
Pozostaje pytanie - czy faktycznie opona wlazi w nadkole? Na jakich oponach WRX byl stawiany? I czy mial standardowa konstrukcje nadkoli i katy zawieszenia?
Niestety chyba (jak zwykle

) jarmaj ma racje - dzieki za rezerwacje - ale odpadam chociaz bardzo zaluje, bo mialem kiedys te felgi i byly rewelacyjne

Bede szukal czegos zblizonego w rozmiarze do STI newage. BTW - w ogole 17x8 da sie w seryjne nadkola wepchnac bez wyzyka obtarc?? Jakim cudem opona 225 w ogole sie miesci?
Pzw,
MCC