Gdzie znaleźć dobry motosklep online?

kupię / sprzedam / zamienię / wymienię /dam / nie dam
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
ODPOWIEDZ
SzefRobert96
0 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Gdzie znaleźć dobry motosklep online?

Post 30 paź 2014, o 12:12

Witajcie,
od jakiegoś czasu poszukuję sklepu online z częściami samochodowymi. W mojej okolicy pozostał jeden sklep motoryzacyjny no i ceny są już tak wygórowane, że stwierdziłem, ze lepiej kupować części online. Będzie taniej, szybciej no i wygodniej. No i pytanie: czy ktoś z Was zna jakiś sprawdzony sklep? Chodzi mi oczywiście o nowe części, nie używane. Trochę boję się kupować w niesprawdzonych sklepach więc liczę na waszą pomoc i porady. Z góry dziękuje

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 310 razy
Polubione posty: 60 razy

Re: Gdzie znaleźć dobry motosklep online?

Post 30 paź 2014, o 12:19

Mucha&mucha
1 gwiazdka

Post 31 paź 2014, o 13:24

Na kropce odezwij sie do uzytkownika Komancz. Nie wiem czt jest na tym forum. Ale ma wszystko i da sie z nin dogadac :)

WILLENAWRO2219
0 gwiazdek

Post 31 paź 2014, o 13:27

Pomysł kupowania części samochodowych przez internet jest z pewnością dobrym pomysłem, choć niestety czasami bardzo ryzykowanym, ponieważ niejednokrotnie kupujemy kota w worku, ale z drugiej strony kto nie ryzykuje ten nie pije szampana. Ja sklepów z częściami Ci nie polecę, jednak ze swojej strony mogę polecić serwis allegro, ponieważ tam wielokrotnie kupowałem bądź licytowałem atrakcyjne cenowo oferty części. Jednak zanim podejmiemy decyzję o kupnie należy sprawdzić opinie o sprzedawcy, by nie trafić na oszusta.

piter
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: Legacy

Post 31 paź 2014, o 15:15

WILLENAWRO2219 pisze: Ja sklepów z częściami Ci nie polecę, jednak ze swojej strony mogę polecić serwis allegro
Właśnie na alledrogo jest większe ryzyko "wpadki", mimo że ogłasza się tam wielu "profesjonalistów", to nadal spora grupa handlarzy nie wie co to dokładnie jest co ma w swojej ofercie ... więc lepiej wybrać, sklep/warsztat, który ma pojecie co sprzedać/zamontować klientowi .... nawet jak raz na jakiś czas przepłacisz 5zł

melina26
2 gwiazdki
Auto: Legacy antyk ej18t megasquirted

Post 3 lis 2014, o 20:50

Ja korzystam z iparts.pl Do tej pory byla tylko jedna wpadka z ich strony.

Slawskip
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: Subaru Legacy MY07
Polubił: 12 razy
Polubione posty: 4 razy

Post 6 lis 2014, o 12:22

a ja kupowałem w sklepach internetowych sporo części motoryzacyjnych i praktycznie zawsze było taniej niż w stacjonarnym (nie ważne czy trzeba było dodatkowo płacić za wysyłkę czy nie).

Kupowałem w Motoneo.pl - mam ich newsleter i średnio raz na kwartał mają dzień darmowej dostawy, dodatkowo za newsleter jest rabat 6%, a za każde zakupy dostaje się motopunkty które również dodatkowo obniżają koszt zamówienia.

Często korzystam z Motointegrator.pl i odbieram w intercarsie u siebie w mieście, zazwyczaj na następny dzień mam już część, a jak jest na stanie w Jeleniej Górze, to jeszcze tego samego dnia mogę sobie odebrać.

jeśli chodzi o opony to polecam oponeo.pl - darmowy transport od 1 sztuki, nigdy nie było problemu, a ceny mają całkiem przystępne.

pewnie jeszcze kilka sklepów się znajdzie w których robiłem zakupy i jeszcze mi się nie zdarzyło żeby przyszło nie to co trzeba.

Eclay1128
0 gwiazdek

Post 6 lis 2014, o 21:14

Allyson1513 pisze:Nigdy nie kupowałem części do samochodu przez internet, mimo iż z zakupów internetowych korzystam bardzo często. Zawsze wydaje mi się, ze jednak lepiej kupić w sklepie stacjonarnym i wiedzieć ze są na pewno nowe
Jestem podobnego zdania. Jeśli chodzi o części samochodowe, to zazwyczaj wybieram sklepy stacjonarne lub zlecam mechanikowi zamówienie odpowiednich części. Do tej pory prawie zawsze było taniej niż w internecie. Poza tym jeśli chodzi o takie zakupy przez internet, to niestety nie mam zaufania do sklepów internetowych. W końcu tu chodzi o bezpieczeństwo moje i mojej rodziny. Nie mogę ryzykować, że wcisną mi online jakąś tanią podróbkę. Wolę autoryzowane sklepy, gdzie na 100% wiem co kupuję.

ODPOWIEDZ