Coś niedobrego
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Re: Coś niedobrego
Całe szczęście, że bez strat na zdrowiu, bo wygląda mocno... Zdrowia dla siostry, a forek... no cóż, spełnił swoje zadanie, chwała mu za to.
gregski, zdrowia dla siostry. Forek....... grubo było, dobrze że przyjął to na siebie.
Golona , dobrze ,że nic się nikomu nie stało 

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Dzis decydujacy check, MRT calosci. Jesli ok to bedzie powod do swietowania i chwalenia forka za bezpieczenstwo.
Na razie bez uszczerbku poza bolem wszystkiego. Szok. Poogladalem testy zdezen bocznych na yt tego modelu, szacun subaru.
gregski, no to pijemy. I za dobry wynik, i za tę podłą i diabelską energię jądrową, która dała nam rezonans magnetyczny.
O, tak!Bergen pisze:gregski i za tę podłą i diabelską energię jądrową, która dała nam rezonans magnetyczny.

Gregu, pozdrowienia dla siostry.
Death ain't nothin' but a heartbeat away...
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
Jak z 2 albo 3 lata temu narzekałem, że musiałem dopłacić do podatku to chyba mi mówiłeś, żebym się cieszył bo mam powód do dopłaty 

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Hehe Chloru, dzięki za przypomnienie. Od razu mi lepiej. W sumie,m to obiektywnie teraz żyje mi się o wiele stabilniej niż 2 lata temu. Skromniej, ale stabilniej... A pamiętasz naszą rozmowę sprzed jakichś 5-8 lat? 

- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Konto usunięte, mówisz o tej jak to zajebiście jest być freelancerem i pracować na swoim ;) ?
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Chloru, hehe nieee... nadal twierdzę, że jest zajebiście być freelancerem, pod warunkiem, że nagle nie pierdolną wszystkie Twoje kontrakty
Wtedy jest ciepło...
Ale pamiętam inną rozmowę, nt tego co się tam w życiu osiągnęło itd...

Ale pamiętam inną rozmowę, nt tego co się tam w życiu osiągnęło itd...

- Chloru
- 6 gwiazdek
Konto usunięte, oj tam oj tam... odczep się. Dopiero co studia skończyłem
Weź sobie zarezerwuj pokoik w chatce na Chlejadach to napijemy się piwa i powtórzysz to co mówiłeś do mnie 8 lat temu

Weź sobie zarezerwuj pokoik w chatce na Chlejadach to napijemy się piwa i powtórzysz to co mówiłeś do mnie 8 lat temu

Fido_, ciesz się, że nie mieszkasz w Norwegii.Albo w SzwecjiKonto usunięte pisze:No i poszły w pizdu pieniądze na daninę 2014 do US...![]()
Co więcej, im więcej człowiek zarabia tym więcej płaci. Zawsze można świadomie zarabiać mniej, skoro podatki tak straszliwie drażnią. 30 parę procent to nie jest jeszcze kryminał.
A prywatna działalność to 19%.
Ja na przykład ostatnio rok powiedziałem że się sam opodatkowuję i mi ściągnęli wszystko, teraz rozliczyłem wspólnie z żoną i dopłaciłem 386pln.
Co prawda duże dopłaty mogą być, jak ludność jest na uzysku, każda umowa jedynie podstawa wymiaru kary... A potem się okazuje... NO ALE NIE BĄDźMY NAIWNI. Przecież wiadomo, że to tak jest i będzie.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 4 razy
- Polubione posty: 7 razy
A sprawdzaliście może od jakiego dochodu się tam zaczyna płacic podatki i wpada w kolejne progi? Ostatnio wpałda mi w ręce informacja o UK - podatek zaczyna się płacić od ponad 10 tys. funtów dochodu...Arno pisze:Fido_, ciesz się, że nie mieszkasz w Norwegii.Albo w SzwecjiKonto usunięte pisze:No i poszły w pizdu pieniądze na daninę 2014 do US...![]()
Dochód miesięczny ?Konto usunięte pisze: podatek zaczyna się płacić od ponad 10 tys. funtów dochodu...
https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
No dokładnie...Arno pisze:Co więcej, im więcej człowiek zarabia tym więcej płaci.
Jak sobie pomyślę, ile oni: Ci bankierzy muszą podatków płacić, to aż mnie głowa boli.

czarne jest piękne...
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Aż tak dobrze to nie jestPiter 35 pisze:Dochód miesięczny ?Konto usunięte pisze: podatek zaczyna się płacić od ponad 10 tys. funtów dochodu...

- Chloru
- 6 gwiazdek
Konto usunięte a widziałeś ile tam piwo kosztuje ;)?
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Chloru
- 6 gwiazdek
Upraszczasz. Są miejsca na ziemi gdzie piwo jest 10 razy droższe a podatku dochodowego nie ma. ;)