Jestem tu nowy i potrzebuję porady. Niedawno zakupiłem moją wymarzoną od wielu lat Subaru Imprezę. Mój model to GL 2.0 115KM z 1997 roku. Mam problem z obrotami silnika. Otóż w czasie jazdy, gdy trzymam stałe obroty przez dłuższy czas, nagle zaczynają one spadać w taki sposób, że samochód tak przyhamowuje jakbym sam nagle nacisnął hamulec. Wystarczy wcisnąć mocniej gaz i po sekundzie obroty wracają do normy. Dodatkowo już kilka razy silnik zgasł mi podczas wysprzęglania, obroty spadły, aż do zera (raz po takim zgaśnięciu nie chciał mi zapalić). 2 razy pokazał mi się "check engine", ale tak szybko jak się pojawił tak też zniknął. Byłem na diagnostyce, ECU nie zapamiętał żadnego błędu więc niczego się nie dowiedziałem. Wymieniłem ostatnio wszystkie filtry, gdyż poprzedni właściciel trochę to zaniedbał. Podejrzewałem zapchany filtr paliwa, ale zmiana też nic nie dała. Gadałem z wieloma mechanikami, ale nie są w stanie powiedzieć co mogło zawinić przy takich objawach. Nie mam pojęcia co może być walnięte