Żaróweczki w desce, przyciskach itd.
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
- freediver
- 4 gwiazdki
- Auto: WRX 01' pogromca owadów :)
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Re: Żaróweczki w desce, przyciskach itd.
To na pewno nie jest żarówka R3, ktoś wie jak to cholerstwo się nazywa? 

- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
Ja kupowałem na Allegro.
Z wątków na forum wynikało, że są 2 rodzaje. Ale wciąż nie mogę się zabrać za wymianę, więc nie potwierdzę.
A owe wątki są tu:
http://www.forum.subaru.pl/index.php?/t ... ntry857744
http://www.forum.subaru.pl/index.php?/t ... ntry861677
Z wątków na forum wynikało, że są 2 rodzaje. Ale wciąż nie mogę się zabrać za wymianę, więc nie potwierdzę.
A owe wątki są tu:
http://www.forum.subaru.pl/index.php?/t ... ntry857744
http://www.forum.subaru.pl/index.php?/t ... ntry861677
- zinc
- 4 gwiazdki
- Auto: Forester NA MY 99 rally car i Legacy IV 2.0 138hp
- Polubił: 1 raz
wpisz w google "sklep elektroniczny" i szukaj u siebiew miescie... my we wro mamy taki na ul. teczowej, zanosisz i zawsze mowisz "takie cus, z osobowki wyjalem..." a starsza pani mowi "to zarowka r3hgjajhdsajwbjewrhwhfjsdsb made in poland mamy po 30gr ile dac???"
Proste sa dla szybkich samochodow, zakrety-dla szybkich kierowcow
- freediver
- 4 gwiazdki
zinc, to nie jest takie proste. W sklepach elektro nie ma takich żarówek, pytałem już w kilku.
Dostałem propozycję podobnej tyle że LED ale gwarancji że będzie pasować nie mam. 5,50 za sztukę.
Dostałem propozycję podobnej tyle że LED ale gwarancji że będzie pasować nie mam. 5,50 za sztukę.
- Załączniki
-
- 250-2.jpg (11.63 KiB) Przejrzano 3893 razy
żarówki w przyciskach ? ... ja ostatnio montowałem takie: http://www.tme.eu/pl/details/lamp-t1_14 ... niaturowe/#
- freediver
- 4 gwiazdki
Nie, z tymi nie ma problemu. Chodzi o żarówki pod tarczami zegarów.piter pisze:żarówki w przyciskach ? ... ja ostatnio montowałem takie: http://www.tme.eu/pl/details/lamp-t1_14 ... niaturowe/#
- zinc
- 4 gwiazdki
kurde dawaj priv namiar ja kupie Ci ze sto takich wyśle i po problemie... powiem Ci tak, weź wyjmij radio, wypchnij z zatrzasków przycisk od np reg wys lamp, albo dowolny inny przycisk (podgrzewanie foteli tez łatwo wyjąc) weź ja pod "pachę" i dawaj po sklepach elektro. moje maja 8mm wysokości 3mm średnicy i wąsy długości ok 27mm
- zinc
- 4 gwiazdki
aaa pod zegary?? ech to sory... nie jestem pewien czy te ledowe Ci wejda.. u mnie zegary byly ok, swieca nie za mocno ale ja rzadko spogladam na zegary w forku no a czerwone pole obrotomierza dobrze swieci:P
- freediver
- 4 gwiazdki
Zamówiłem te LEDy, mam nadzieję że jednak podpasują. Ja nie to pozostanie ASO i pewnie ze 30zł za żarówkę 

- zinc
- 4 gwiazdki
Żarówka zarowką... Ja nie mogę dorwać 3 pinowego czujnika temperatury wody... Aso. 150 zł...
- freediver
- 4 gwiazdki
A więc LEDy które zamówiłem pasują tyle że świecą inną barwą niż oryginalne żarówki i na zegarach mam aktualnie choinkę
Niestety w prędkościomierzu mam też przepaloną obudowę tej diody, taki łącznik więc dalej nie świeci. Tak więc nie mam już chyba wyboru jak kupić komplet na wszystkie zegary w ASO

Niestety w prędkościomierzu mam też przepaloną obudowę tej diody, taki łącznik więc dalej nie świeci. Tak więc nie mam już chyba wyboru jak kupić komplet na wszystkie zegary w ASO

-
ozarek
- 2 gwiazdki
- Auto: Lancia Delta HPE GT/ Subaru Forester MY02 N/A
obstawiam, że będzie tam pasowało w1,2w albo w2,3wfreediver pisze: To na pewno nie jest żarówka R3, ktoś wie jak to cholerstwo się nazywa?![]()
Think.Feel.Drive.
- freediver
- 4 gwiazdki
http://www.motointegrator.pl/produkty/4 ... osram-2840 Tu jest coś podobnego ale też cena 20zł za sztukę i to bez oprawek a ja potrzebuję z oprawkami. Jest cały zestaw w 4T i chyba nie mam wyboru.
http://sklep.4turbo.pl/product-pol-8228 ... -kpl-.html
http://sklep.4turbo.pl/product-pol-8228 ... -kpl-.html
-
ozarek
- 2 gwiazdki
a co się stało ze starymi oprawkami, że nie możesz ich użyć?
Think.Feel.Drive.
- freediver
- 4 gwiazdki
Część się przepaliła więc postanowiłem że wymienię cały zestaw od razu. Odbieram w poniedziałek, nareszcie będę widział ile mam na licznikuozarek pisze:a co się stało ze starymi oprawkami, że nie możesz ich użyć?

-
ozarek
- 2 gwiazdki
no ale wymiana żarówek /= wymianie oprawek
Think.Feel.Drive.
- zinc
- 4 gwiazdki
zabijasz mnie... za te pieniadze... wyjmij te zarowki idz do sklepu elektronicznego i kup poprostu na sztuki... za 160pln to wolalbym zatankowac i wyjezdzic to :D 

- zinc
- 4 gwiazdki
oglądam i widzę ze to są zwykłe żarówki jak wcześniej foto dałem... bierzesz wymieniasz w oprawce fabrycznej, czyli odginasz wąsy starej, wkładasz nowa zawijasz wąsy...
- freediver
- 4 gwiazdki
Rozumieją że oprawy się też przepaliły a w sklepach nie ma z oprawami czy nie rozumieją?
Są same żarówki, poza tym są podobne ale nie identyczne.

-
Panter
- 2 gwiazdki
- Auto: OBK III H6 2007. ex. Outback 2,0 +ICOM, '02 manual
- Polubił: 2 razy
Witam,
padło mi podświetlenie wszystkich przycisków, proszę o link do shcematu bezpieczników, bo tu http://opposedforces.com/parts/legacy/e ... /fuse_box/
chyba że to coś innego ?
10A w "Ilumi" nie jest spalony.
padło mi podświetlenie wszystkich przycisków, proszę o link do shcematu bezpieczników, bo tu http://opposedforces.com/parts/legacy/e ... /fuse_box/
chyba że to coś innego ?
10A w "Ilumi" nie jest spalony.
Szukałem dobrego silnika EJ251 lub tani do remontu, bo jeździłem na 2,0. Teraz podwoiłem moc - H6.
-
Panter
- 2 gwiazdki
- Auto: OBK III H6 2007. ex. Outback 2,0 +ICOM, '02 manual
- Polubił: 2 razy
Jak dokonać niemożliwego (naprawić sprawną rzecz)? - obrócić pokrętło natężenia podświetlenia ;/
Ale jest coś pożytecznego: przyciski halogenów i zespół pokrętła nachylenia świateł wyjmuje łatwiej, gdy wyjmiemy cały panel imitujący drewno i podważymy zatrzaski od spodu. Po wyjęciu przyciski mają z boku na płaski śrubokręt odkręcane o kilkadziesiąt stopni 2 oprawki diód R3. W zespole pokrętła trzeba zdjąć zewnętrzną pokrywkę z symbolem regulowania świateł. Przyciski podgrzewania foteli też łatwiej wyjąć gdy najpierw wyjmiemy oprawkę trzymającą razem oba przyciski. Potem nie zdejmujemy kołysanego klawisza (bo na pewno zgubimy metalową kuleczkę lub sprężynkę) tylko od strony wtyczki na bokach podważamy 2 zaczepy i wysuwamy wszystko z 2 diodami.
Zespół przycisków szyb i lusterek podważamy na podłokietniku i wyjmujemy cały panel. Wg. mnie jest tam tylko 1 dioda (z pomarańczowym kapturkiem) w guziku do grzania lusterek. Reszta nie świeci u mnie.
Za diody w motoryzacyjnym płaciłem 2 zł, w elektronicznym 0,80 zł.
Ale jest coś pożytecznego: przyciski halogenów i zespół pokrętła nachylenia świateł wyjmuje łatwiej, gdy wyjmiemy cały panel imitujący drewno i podważymy zatrzaski od spodu. Po wyjęciu przyciski mają z boku na płaski śrubokręt odkręcane o kilkadziesiąt stopni 2 oprawki diód R3. W zespole pokrętła trzeba zdjąć zewnętrzną pokrywkę z symbolem regulowania świateł. Przyciski podgrzewania foteli też łatwiej wyjąć gdy najpierw wyjmiemy oprawkę trzymającą razem oba przyciski. Potem nie zdejmujemy kołysanego klawisza (bo na pewno zgubimy metalową kuleczkę lub sprężynkę) tylko od strony wtyczki na bokach podważamy 2 zaczepy i wysuwamy wszystko z 2 diodami.
Zespół przycisków szyb i lusterek podważamy na podłokietniku i wyjmujemy cały panel. Wg. mnie jest tam tylko 1 dioda (z pomarańczowym kapturkiem) w guziku do grzania lusterek. Reszta nie świeci u mnie.
Za diody w motoryzacyjnym płaciłem 2 zł, w elektronicznym 0,80 zł.
Szukałem dobrego silnika EJ251 lub tani do remontu, bo jeździłem na 2,0. Teraz podwoiłem moc - H6.
pozwole sie wtrącić w temat
czy przyciski od halogenów oraz przeciwmgielnych spryski reflektorów oraz "bright" powinny byc podswietlone ??
auto to forester 2001
dzieki za info
czy przyciski od halogenów oraz przeciwmgielnych spryski reflektorów oraz "bright" powinny byc podswietlone ??
auto to forester 2001
dzieki za info