Wymiana skrzyni

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
krzywy
0 gwiazdek
Auto: subaru forester
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Wymiana skrzyni

Post 9 gru 2015, o 09:43

Witam wszystkich forowiczy mam takie pytanie właśnie w moim forku 2.0 z 99 roku padła skrzynia i muszę ją wymienić na inną i tu nagle problem bo moja skrzynia ma oznaczenie ty755XS1AA znalazłem już skrzynię też z forka tylko 98 i w tamtej oznaczenie jest ty753XR1AA I czy ktoś mi powie czy mogę tę skrzynię wkładać bez problemu niby sprawdziłem przełożenia jest różnica na 1 i 2 biegu ale dyfer centralny ma to samo przełożenie i już zgłupiałem proszę o pomoc.Piszę jeszcze raz chyba pomyliłem działy

ptk22
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Subaru Impreza 2.0 GX blobeye LPG
Polubił: 2268 razy
Polubione posty: 137 razy

Re: Wymiana skrzyni

Post 9 gru 2015, o 09:52

Po co zaśmiecasz forum ogólne? Skoro zadałeś już to samo pytanie w technicznym? :!:
Jest ryzyko, musi być wybór.

krzywy
0 gwiazdek

Post 9 gru 2015, o 18:59

Bo się pomyliłem a tobie jak nie pasuje to nie czytaj ja prosiłem o pomoc w doborze skrzyni ale widzę że pomocy nie mam tylko uszczypliwość

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 9 gru 2015, o 19:10

krzywy pisze: Bo się pomyliłem a tobie jak nie pasuje to nie czytaj ja prosiłem o pomoc w doborze skrzyni ale widzę że pomocy nie mam tylko uszczypliwość
Oj, już tak się nie denerwuj , bo żyłka Ci pęknie :mrgreen: Kolega Ci tylko zwrócił uwagę :idea:

krzywy
0 gwiazdek

Post 10 gru 2015, o 11:35

Kurcze wiem że zwrócił uwagę ale tylko chcę żeby mi ktoś podpowiedział czy mogę takie coś zrobić czy nie

ptk22
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Subaru Impreza 2.0 GX blobeye LPG
Polubił: 2268 razy
Polubione posty: 137 razy

Post 10 gru 2015, o 20:47

krzywy, cybel udzielił Tobie odpowiedzi na kropce:
http://forum.subaru.pl/index.php?/topic/84682-skrzynia/

Nie byłeś z niej zadowolony, więc zdałeś pytanie u nas w technicznym, pewnie nikt nie miał nic więcej do dodania, więc nikt nic nie odpisał.

A potem ch..j wie po co i na co założyłeś ten sam temat na ogólnym :!: :?:

To, że tu nie ma banowania, nie oznacza, że takie łamanie ogólnie przyjętych zasad jest mile widziane. Jeśli chcesz uzyskać informację techniczną masz dział techniczny. Pisząc swoje pytanie mogłeś, trochę się wysilić i np. przytoczyć to co udało się ustalić na kropce.
Jest ryzyko, musi być wybór.

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 4 razy
Polubione posty: 7 razy

Post 10 gru 2015, o 23:21

Jak Cybel napisał, to to jest bardziej pewne niż jak w banku i nie ma co drążyć. Trzeba zrobić, jak Cybel pisze i nie ma co więcej dopytywać.

Bilex
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubił: 16 razy
Polubione posty: 273 razy

Post 11 gru 2015, o 10:45

Ja mogę jeszcze ewentualnie ją kupić i przyjechać zamontować.
Nie wiem tylko czy będziesz zadowolony. Ale pasować będzie na pewno. Gwarantuję. :wall:
Death ain't nothin' but a heartbeat away...

krzywy
0 gwiazdek

Post 11 gru 2015, o 19:38

I dalej podpowiedzi brak ale widzę że niektóre osoby są LEPSZE JAK RUTKOWSKI proponuję RAPACHOLIN na kolanka wmasować może przyniesie ulgę POZDRAWIAM

dzixd
Awatar użytkownika
Moderator działu
Auto: Legacy IV "prawie spec b h6", legacy II 2.2, 2xLegacy III 2.5 MY99, Impuls - Legacy IV H6 5EAT LPG
Polubił: 9 razy
Polubione posty: 307 razy

Post 11 gru 2015, o 20:21

krzywy pisze:I dalej podpowiedzi brak ale widzę że niektóre osoby są LEPSZE JAK RUTKOWSKI proponuję RAPACHOLIN na kolanka wmasować może przyniesie ulgę POZDRAWIAM
:lol:
Przecież już została udzielona odpowiedź na innym forum
Jeździć nie umiem, ale się staram :mrgreen:
Naprawiać też nie umiem, ale się staram.
Konto usunięte pisze:
29 gru 2018, o 17:15
masz dobre serducho i ostrego pierdolca :lol: :thumb:
Obrazek

krzywy
0 gwiazdek

Post 12 gru 2015, o 10:00

Tak macie racie dzięki