Subaru Forester
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
-
tomany22
- 0 gwiazdek
- Auto: Był Forek Wolnossak Jest Forek xt AT
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Re: Subaru Forester
I jeszcze jedno pytanko czy S Turbo daje sobie radę w terenie tak samo jak 125 konny Forester ?
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
tomany22 pisze: Czemu Forester jest uterenowiony Poza Czarnym o co tu chodzi ?
Większość SUV-ów nie nadaje się do zjazdu z asfaltu. Pratycznie tylko Forester i GV potrafią co nieco w terenie.
tomany22 pisze: czy S Turbo daje sobie radę w terenie tak samo jak 125 konny Forester
W terenie turbina nie ma znaczenia.
A tak w ogóle: Dzień dobry
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Jest uterenowiony w ogóle, nie tylko poza czarnym, ale na czarnym też. A nawet przede wszystkimtomany22 pisze: Czemu Forester jest uterenowiony Poza Czarnym o co tu chodzi ?
Prawietomany22 pisze: czy S Turbo daje sobie radę w terenie tak samo jak 125 konny Forester ?
Tu IMHO jest wszystko napisane (cytat z pierwszego postu w wątku):
Ale różnice są niewielkie, i tak najważniejsze są:Forester, zwłaszcza wolnossący, cieszy się opinią jednego z „najbardziej terenowych” SUV-ów („poza czarnym” w tej samej lidze gra chyba tylko Suzuki Vitara).
- opony,
- wkładka mięsna.
PS. Też witam
Bardziej reduktor. Ostatnio na jakas gore wjezdzalem na 1-ce (obroty 4-6krpm), a za mna ppmarian na trojce z reduktoremKonto usunięte pisze:W terenie turbina nie ma znaczenia.
Największą przyjemność w życiu sprawia robienie tego, co zdaniem innych jest niewykonalne.
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 300 razy
- Polubione posty: 57 razy
Olleo, F-K ma jakiś model dla emerytów. Znaczy się, że biegów nie trzeba zmieniać, czy jakoś tak. I nie ma reduktora
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Olleo, a to w S-Turbo nie ma reduktora? A to przepraszam.
So What!, w moim emeryckim modelu mam automatyczny reduktor
So What!, w moim emeryckim modelu mam automatyczny reduktor
Konto usunięte pisze: w moim emeryckim modelu mam automatyczny reduktor
no tak wersja bez turbo jest jakby...... automatycznie zredukowana
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
- WiS
- 6 gwiazdek
OBK nie ma. Forek więc pewnie też nie będzie miał. Za to dają skrzynię szóstkę...Konto usunięte pisze:A diesle? Diesle mają reduktor?
- So What!
- 6 gwiazdek
O dłuższych przełożeniachKonto usunięte pisze: So What!, w moim emeryckim modelu mam automatyczny reduktor
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
So What!, he he, no tak. Po prostu w automatycznej skrzyni nie ma reduktora, ale jej właściwości kompensują ten niedobór.
- So What!
- 6 gwiazdek
Konto usunięte, mówią, że czasem nawet automat nie pomożeKonto usunięte pisze: Po prostu w automatycznej skrzyni nie ma reduktora, ale jej właściwości kompensują ten niedobór.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
A kysz, maro przebrzydła
Cóż... teraz to wiem, ile popełniłem błędów w tej kałuży
Zresztą widać, że wcale nie siedział głęboko i dwóch chłopa by go spokojnie wypchnęło. Gdybym jechał równo na 1 albo 2 to bym przejechał, a pchałem się na D
No i Geolandary sux
Tu masz film z tej samej kałuży pół metra wcześniej. Taka wredota była.
Cóż... teraz to wiem, ile popełniłem błędów w tej kałuży
Zresztą widać, że wcale nie siedział głęboko i dwóch chłopa by go spokojnie wypchnęło. Gdybym jechał równo na 1 albo 2 to bym przejechał, a pchałem się na D
No i Geolandary sux
Tu masz film z tej samej kałuży pół metra wcześniej. Taka wredota była.
- So What!
- 6 gwiazdek
WiemKonto usunięte pisze: Tu ... re=related masz film z tej samej kałuży pół metra wcześniej. Taka wredota była.
No tych filmików to nie widzialem....
Musieliście po tych kałużach jechać...
Musieliście po tych kałużach jechać...
Dolce far niente
esilon -> PW
Największą przyjemność w życiu sprawia robienie tego, co zdaniem innych jest niewykonalne.
-
tomany22
- 0 gwiazdek
- Auto: Był Forek Wolnossak Jest Forek xt AT
PYTANIE czemu czarny forester dał radę a nowszy nie ? I czy wszystkie s turbo mają te blokady ?
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
tomany22, nowszy nie dał bo drajwer był dupa, a wiem o tym stąd że ten drajwer to ja
Ale coming out mi wyszedł
Ale coming out mi wyszedł
- WiS
- 6 gwiazdek
Obserwowałem dziś dłuższą chwilę nowego Forestera - i powiem Wam w zaufaniu, z pewną zresztą wciąż nieśmiałością, że zaczynam przywykać. Było zresztą do przewidzenia...
A że się buja? Może to i dobrze, przynajmniej jakieś emocje będą w czasie jazdy, a nie tak prosto i jak po szynach wszystkie zakręty
A że się buja? Może to i dobrze, przynajmniej jakieś emocje będą w czasie jazdy, a nie tak prosto i jak po szynach wszystkie zakręty
Ja chyba nie przywyknę. Jeden z najbrzydszych samochodów jaki widziałem. Co - jak się zastanowić - to w przypadku subaru nie jest niczym, tak naprawdę, nowym.
http://wwojnar.com/
– Это водка? – слабо спросила Маргарита. Кот подпрырнул на стуле от обиды.
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!
- WiS
- 6 gwiazdek
Mój szef kupił właśnie Ssangyonga Kyrona.devlin pisze: Jeden z najbrzydszych samochodów jaki widziałem.
No, fakt, poprzeczkę ustawił wysoko. Ale chłopaki w FHI pracują, nie ma obaw. Nie takie numery.
http://wwojnar.com/
A zdradził powody? Zawsze mnie zastanawia, co ludźmi kieruje, że kupują takie coś. Żeby być oryginalnym?WiS pisze:Mój szef kupił właśnie Ssangyonga Kyrona.
czarne jest piękne...
- WiS
- 6 gwiazdek
Nie.
1. Dostał naprawdę baaardzo korzystną zniżkę u zaprzyjaźnionego dealera. Za taki kawał auta, z tym wyposażeniem - wziął go niemal półdarmo.
2. Przyjął do wiadomości, że kupuje Mercedesa (no, w jakimś stopniu, prawda...).
3. No i uznał też, że z zewnątrz rzadko się patrzy na auto (można mrużyć oczy, podchodząc). A od środka, to faktycznie nie jest toto wcale takie obrzydliwe...
Przy okazji namówię go na badanie terenowe (bo na szosie to już wiem, że jeździ paskudnie, ale temu właścicielowi skrajna wołowatość akurat absolutnie nie przeszkadza, chłop ceni zaś dostojeństwo, komfort i bezpieczenstwo bierne, które auto faktycznie zapewnia).
Jakość montażu, o dziwo, wydaje się póki co niezła. Więc...
1. Dostał naprawdę baaardzo korzystną zniżkę u zaprzyjaźnionego dealera. Za taki kawał auta, z tym wyposażeniem - wziął go niemal półdarmo.
2. Przyjął do wiadomości, że kupuje Mercedesa (no, w jakimś stopniu, prawda...).
3. No i uznał też, że z zewnątrz rzadko się patrzy na auto (można mrużyć oczy, podchodząc). A od środka, to faktycznie nie jest toto wcale takie obrzydliwe...
Przy okazji namówię go na badanie terenowe (bo na szosie to już wiem, że jeździ paskudnie, ale temu właścicielowi skrajna wołowatość akurat absolutnie nie przeszkadza, chłop ceni zaś dostojeństwo, komfort i bezpieczenstwo bierne, które auto faktycznie zapewnia).
Jakość montażu, o dziwo, wydaje się póki co niezła. Więc...