Witam,
zastanawiam się nad 'upiększeniem' i odświeżeniem trochę komory silnika.
Czy do Forestera XT są jakieś zestawy węży silikonowych? Ewentualnie czy podejdą węże np z Imprezy GT lub WRX?
Pozdrawiam
Qba
Węże silikonowe do Forestera 2.0XT (EJ20)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
-
sredniaq
- 2 gwiazdki
- Auto: Turboforek i turbodziad
- Polubił: 0
- Polubione posty: 1 raz
Re: Węże silikonowe do Forestera 2.0XT (EJ20)
Pisałem kiedyś w tej sprawie do Mishimoto i Samco. Dostałem odpowiedź, że prawdopodobnie pasują, ale nie ma 100% pewności, być może są jakieś drobne różnice i trzeba sprawdzać każdy po kolei.
Posiedzialem na jakichś forach w UK i tam goście wymienili, co trzeba.
Niestety nie ma jednego zestawu. Trzeba kompletować z chyba 2 modeli Imprezy. Jak to podliczyłem to stwierdziłem, ze dopóki seryjne węże sie nie rozpadną, to nie ma sensu.
Sa jeszcze tańsze weze na allegro ale muszę dokładnie posprawdzać czy bedą pasowały. No i na Allegro nie ma węży airbox-turbo, tylko chłodzenie i turbo-IC-przepustnica.
Niestety nie ma jednego zestawu. Trzeba kompletować z chyba 2 modeli Imprezy. Jak to podliczyłem to stwierdziłem, ze dopóki seryjne węże sie nie rozpadną, to nie ma sensu.
Sa jeszcze tańsze weze na allegro ale muszę dokładnie posprawdzać czy bedą pasowały. No i na Allegro nie ma węży airbox-turbo, tylko chłodzenie i turbo-IC-przepustnica.
Uwazaj na te weze z allegro jesli silikonowe topo pierwsze musza byc naprawde dobrze wykonane a po drugie dowiedz sie jakie opaski do tych wezy zeby nie spadly ,osobiscie mysle ze ori oem sa duzo lepsze.zebys prez to upiekasznie nie zagotowal subaryny.Pozdrawiam
Wiadomo, wszystko w granicach rozsądku. Czy ktoś wogóle ma jakieś doświadczenia z tymi wężami z Allegro?