Legacy IV pare pytan
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
- zinc
- 4 gwiazdki
- Auto: Forester NA MY 99 rally car i Legacy IV 2.0 138hp
- Polubił: 1 raz
- Polubione posty: 0
Legacy IV pare pytan
1. Czy wszystkie Legasie maja tyle rudego na podwoziu?? (nie podloga ale wachacze, kolyski itd)
2. Przewody hamulcowe, przewody od wspomagania-to musi takie pordzewiale byc??
3. Brak jakich kolwiek luzow na zawiasie przednim a jednak stuka-przy skreconych kolach na nawierzchni typu kostka itd.
4. Czy jest jaka opcja zrobienia w fabrycznym radiu mp3?? tzw transmiter to znam ale guzik "ch" na kolku do wyboru trybu radia chyba jest od zmieniarki-jak co gdzie ??
5. Czy moj jest zmulony(2.0 138hp) jakis czy co bo ledwo 10s do sety mi wychodzi i vmax 190... to juz forek idzie lepiej...
2. Przewody hamulcowe, przewody od wspomagania-to musi takie pordzewiale byc??
3. Brak jakich kolwiek luzow na zawiasie przednim a jednak stuka-przy skreconych kolach na nawierzchni typu kostka itd.
4. Czy jest jaka opcja zrobienia w fabrycznym radiu mp3?? tzw transmiter to znam ale guzik "ch" na kolku do wyboru trybu radia chyba jest od zmieniarki-jak co gdzie ??
5. Czy moj jest zmulony(2.0 138hp) jakis czy co bo ledwo 10s do sety mi wychodzi i vmax 190... to juz forek idzie lepiej...
Proste sa dla szybkich samochodow, zakrety-dla szybkich kierowcow
- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
Re: Legacy IV pare pytan
Na to wygląda, bo mój też tak miał. I to w wieku 7-8 lat.zinc pisze: 1. Czy wszystkie Legasie maja tyle rudego na podwoziu?? (nie podloga ale wachacze, kolyski itd)
Przekładnia kierownicza, TTTM. Zrób głośniej radiozinc pisze: 3. Brak jakich kolwiek luzow na zawiasie przednim a jednak stuka-przy skreconych kolach na nawierzchni typu kostka itd.

A ile byś chciał od wielkiej krowy z napędem 4x4? Vmax chyba nie sprawdzałem, ale pamiętam że do 160 jeszcze jakoś szedł, a potem był już dramat.zinc pisze: 5. Czy moj jest zmulony(2.0 138hp) jakis czy co bo ledwo 10s do sety mi wychodzi i vmax 190... to juz forek idzie lepiej...
- zinc
- 4 gwiazdki
Ad1. oki sie zrobi ale forek z 99 duzo ladniej wygladal fabrycznie.
ad3. no na heblah wszystko oki a stukanie jest tylko powoli i na skreconych... jakis help ?? czy tylko radio :D
ad5. forester my99 2.0na, obecnie bez modow leci 200kmh i ma 9 do sety choc to czolg i lodowka itd...
ad3. no na heblah wszystko oki a stukanie jest tylko powoli i na skreconych... jakis help ?? czy tylko radio :D
ad5. forester my99 2.0na, obecnie bez modow leci 200kmh i ma 9 do sety choc to czolg i lodowka itd...
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
zinc pisze: a stukanie jest tylko powoli i na skreconych... jakis help ??
Jak napisał Godlik TTTM, ale swojego czasu grzebali coś przy przewodach wspomagania i pomagało.
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

- zinc
- 4 gwiazdki
u mnie wlasnie pekl przewod przy maglu jeden z dwoch metalowych wiec i tak pojda nowe-ile moga w aso krzyknac ?? no i czy da sie takie zakuc jak cos bo w sumie do subaru ciezko dosc cos zakuc-przynajmniej tak wierdza inni ,ja jeszcze nie musialem nic wymieniac w subarynkach z przewodow takich...
- dzixd
- Moderator działu
- Auto: Legacy IV "prawie spec b h6", legacy II 2.2, 2xLegacy III 2.5 MY99, Impuls - Legacy IV H6 5EAT LPG
- Polubił: 9 razy
- Polubione posty: 307 razy
a te przewody są podobne jak hamulcowe stalowe czy są stalowo- gumowe?
Jeśli takie jak hamulcowe to normalnie idzie dorobić miedziane (większość średnic zakuwają) teoretycznie każdy zakład zajmujący się naprawą przewodów hydraulicznych powinien ogarnąć temat
Tylko radzę końcówki zabrać żeby dokładnie ogarnęli jakie dać.
Ja wymieniałem wszystkie stalowe hamulcowe i wyszło mnie to jakieś 200 zł
Jeśli takie jak hamulcowe to normalnie idzie dorobić miedziane (większość średnic zakuwają) teoretycznie każdy zakład zajmujący się naprawą przewodów hydraulicznych powinien ogarnąć temat

Tylko radzę końcówki zabrać żeby dokładnie ogarnęli jakie dać.
Ja wymieniałem wszystkie stalowe hamulcowe i wyszło mnie to jakieś 200 zł

Jeździć nie umiem, ale się staram 
Naprawiać też nie umiem, ale się staram.

- zinc
- 4 gwiazdki
Nie no miedz to mam na warsztacie od groma... Te sa metalowo gumowe... Inaczej wibracji silnika by je pozrywaly... W koncu ida od pompy do magla... takie o cos http://allegro.pl/przewod-rura-wspomaga ... 53671.html
- dzixd
- Moderator działu
- Auto: Legacy IV "prawie spec b h6", legacy II 2.2, 2xLegacy III 2.5 MY99, Impuls - Legacy IV H6 5EAT LPG
- Polubił: 9 razy
- Polubione posty: 307 razy
jeśli końcówki masz całe to powinni ci dorobić w zakładach zajmujących się przewodami hydraulicznymi.
Jeździć nie umiem, ale się staram 

- zinc
- 4 gwiazdki
wlasnie koncowka poszla sie kochac... Ech... uzywka i ogien
Mój Forek też tak ma.zinc pisze: Brak jakich kolwiek luzow na zawiasie przednim a jednak stuka-przy skreconych kolach na nawierzchni typu kostka itd. (…) a stukanie jest tylko powoli i na skreconych...
Mój chyba nie. :) W sumie to vmax nie sprawdzałem, ale jazda 150-160 to już wrażenia jak na motocyklu bez kasku. Czas do setki w sumie wypadałoby sprawdzić, hm…zinc pisze: vmax 190... to juz forek idzie lepiej...
- zinc
- 4 gwiazdki
ja jesli wierzyc pomiarom mam 9sek do setki i vmax osiagnal 205kmh... katalog sie konczy na 178 :P ale to moze kwestia pewnych zabiegow kolo silnika :P