Regeneracja tulei klejem do szyb?

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
luki_man
4 gwiazdki
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 2 razy

Regeneracja tulei klejem do szyb?

Post 12 gru 2016, o 17:56

Podzielcie się ze mną swoimi doświadczeniami w zwiazku z taką formą "naprawy" tulei.
Tu jest filmik:

Robił ktoś z Was coś w tym stylu?

BiP
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: outback, starex, crosstrek
Polubił: 187 razy
Polubione posty: 204 razy

Re: Regeneracja tulei klejem do szyb?

Post 12 gru 2016, o 19:44

Nasze doświadczenia? No oczywiście wszyscy tak robimy! Tylko że ja jestem amatorem, więc czekam z niecierpliwością na film instruktażowy "sworzeń wahacza wylata - regeneracja bez kosztów", "odtworzenie progów cementem bez szalunku, naprawa dziurawej podłogi bitexem i gazetą".

Ile te gumki muszą kosztować w usa, że autor musiał się do takiego druciarstwa posunąć??? A może na ostatnią drogę go szykuje, bo skorodowany przeraźliwie.

Polecam lekturę:
http://www.cytrynigumiak.pl
inspiracje można czerpać garściami. Na każdą przypadłość.

NADZIOS
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: Impreza wrx. Legacy 2.5 my99
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 12 gru 2016, o 19:52

Pierwszy raz widzę cos takiego . Ale jesli ktos nie ma dostępu do części to i cos takiego pojeździ , klej do szyb ma bardzo dobre właściwości klejące i jest elastyczny ale nie wiadomo jak się zachowuje przy dłuższym użytkowaniu może się okazać ze zacznie się rwać grzej niż guma .

siewcu
5 gwiazdek
Polubione posty: 1 raz

Post 12 gru 2016, o 20:31

temat stary jak świat, aczkolwiek w ten sposób to się utwardzało raczej poduszki silnika czy skrzyni, a nie tuleje zawieszenia...
Biuro pomocy poszkodowanym w wypadkach drogowych RES - http://www.odszkodowania-res.pl

luki_man
4 gwiazdki
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 2 razy

Post 12 gru 2016, o 21:52

No tu jest właśnie przykład poduszek/tulei tylnego mostu. Byłbym się pchać toś takiego w zawieszenie. Ale wygląda to ciekawie i baaaardzo mnie zdziwiło. Mam właśnie do wymiany te tuleje ale chyba pokusze się i zrobię coś takiego w ramach testu. Jakieś fotki o relacje postaram się na bieżąco opisać.

Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka

arturj
2 gwiazdki
Auto: Forester SF - był, była impreza gd 2.0 n/a, była na szczęście już nie ma e61, jest Forek sh 2,5
Polubione posty: 0

Post 13 gru 2016, o 06:30

Po co utrudniać sobie życie, jak takie tuleje w sklepie leżą tuż "obok cebuli".
Sprzedam bandita 1200

gregski
6 gwiazdek
Auto: Mammut
Polubione posty: 5 razy

Post 13 gru 2016, o 12:13

Jak to po co? Sprzedawca kleju dostal nieralizowalny target sprzedazowy i kombinuje jak tu podniesc sprzedaz kleju o 100% ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk

lutek34
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: '05 Outback 2.5 SOHC + LPG, '17 WRX 6MT
Polubił: 4 razy
Polubione posty: 9 razy

Post 13 gru 2016, o 20:21

Ja w PT Cruiserze zregenerowałem tak poduszki silnika, bo w PL są stanowczo za drogie. Zregenerowałem poduszki a nowe zamówiłem w USA, a że zregenerowane po przeszło pół roku mają się dobrze, to ich jeszcze nie wymieniłem ;-)

ODPOWIEDZ