kolektor roznoodleglosciowy/bulgot w Subaru Outback 2,5 NA

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
Rommel
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: Outback 2006 2,5 , byl Forester 2010 2,5X
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 27 wrz 2017, o 07:43

Jak w temacie, przerabial ktos cos takiego? Rozgladam sie za kompletnym ukladem wydechowym, od kolektorow az po sam koniec, nie najglosniejszy, ale tez nie najcichszy, z bulgotem ;) Fajnie jakby sobie pobulgotal.

Ew. ktos kto ma doswiadczenie w tym temacie i bylby w stanie calosc od poczatku az do koncowego podwojnego zrobic? I jak rozpietosc cenowa? Jak mam wydac 3000-3500 zl w UK, to wole rodzimemu rynkowi dac zarobic :thumb:

Oczywiscie montaz na miejscu nie wchodzi w gre tylko wysylka, gdyz niestety nie planuje wizyty w Polsce autem :)

"Non homo sed vero mentula magna minax."

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Re: kolektor roznoodleglosciowy/bulgot w Subaru Outback 2,5 NA

Post 27 wrz 2017, o 08:45

Jeżeli pamięć mnie nie myli, a może, to chyba kiedyś Arti o tym pisał. Ale to było dawno.

paku
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: OBK H6
Polubił: 44 razy
Polubione posty: 98 razy

Post 27 wrz 2017, o 23:37

Ja mam z firmy El-Tec (jeśli dobrze pamiętam). Sam wydech od katalizatorów. Sprawka poprzedniego właściciela. Lekko mruczy. Auto jeździ ok.
"Każdy dobry uczynek będzie słusznie ukarany"
"Kto miał się wystraszyć, to się wystraszył. Kto miał się ześwinić, to się ześwinił"

Wąski
0 gwiazdek
Auto: Forester SG ssak / Impreza GT

Post 27 wrz 2017, o 23:45

Rommel pisze:Jak w temacie, przerabial ktos cos takiego? Rozgladam sie za kompletnym ukladem wydechowym, od kolektorow az po sam koniec, nie najglosniejszy, ale tez nie najcichszy, z bulgotem Obrazek Fajnie jakby sobie pobulgotal.

Ew. ktos kto ma doswiadczenie w tym temacie i bylby w stanie calosc od poczatku az do koncowego podwojnego zrobic? I jak rozpietosc cenowa? Jak mam wydac 3000-3500 zl w UK, to wole rodzimemu rynkowi dac zarobic :thumb:

Oczywiscie montaz na miejscu nie wchodzi w gre tylko wysylka, gdyz niestety nie planuje wizyty w Polsce autem :)
przepraszam ale napisze prosto z mostu. Układ wydechowy w turbo to sporo problemów z blachami i rura przy chłodnicy a bulgot to wynik ułomności a nie wyjątkowości. To ze ludzie bez nogi mogą parkować blisko wejść do supermarketu nie znaczy ze my tez sobie powinnismy dać obciąć nogę. N/a to bardzo fajne auta i przynajmniej nie narazisz się na chichot gówniarza w wagi 1,8t gdy cię zrobi a ty nawet biegu nie zdążysz zmienić. Pozdrawiam i polecam szanować ciszę która maszObrazek

A tak merytorycznie to bratka przelot w imprezie 2 n/a z końcowym prodrive i to nie to samo co w mojej turbo imprezie a mam jeszcze porównanie z moim forkiem n/a i powiem ci ze brat co kilka miesięcy zastanawia się nad przywróceniem serii ale dzieciakom się podoba pierdzioszek to zostało. Tragedi nie ma ale nie polecam do jedynego auta - w chu.. hałasu a auto jak by w miejscu stało.

Rommel
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 28 wrz 2017, o 00:08

mysle nad kompletnym Powerflowem tez tutaj na miejscu, z normalnym glosniejszym ukladem(za cicho dla mnie), a jak lece 70 mph po autostradzie, to i tak ma 2900 obrotów, wiec jest cicho. Wiecej nie pojade, do tego wyspy raczej nie bede opuszczal.

Jak ktos lubi sie scigac na kazdych swiatlach to niech sie sciga, ja juz troszke z tego wyroslem.

Nie chce jak napisalem, zeby moje auto darlo ryja na calego, po prostu chce osiagnac charakterystyczny bulgot. Jakbym chcial osiagi, to wzialbym 3,0, których jest wiecej i sa tansze z reguly. Albo 2 razy tyle, i wzial Legacy twinscrolla :)

Mialem ci ja Vstroma 1000. Lubilem cisze, zaloylem przeloty, i nie sadzilem ze da to tyle radosci w dziadowozie :lol: :lol:

STomasz
0 gwiazdek
Auto: Forester

Post 28 wrz 2017, o 19:54

Też chciałbym przerobić lub wymienić kolektor wydechowy na bulgota, ale nie wiem jak to ugryźć aby nie narobić biedy, u nas jest ten kolektor który trudno przerobić i nie wiem czy nie lepiej kupić od poprzedniej wersji i go przerobić, ale co wtedy z katalizatorem... Troche zabawy jest

Rommel
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 29 wrz 2017, o 00:24

U mnie akurat decat by wlecial. Najwiekszym problemem jest tutaj brak czasu na zabawe ;)

STomasz
0 gwiazdek

Post 1 paź 2017, o 00:27

Jak się za to zabierzesz to zdaj relacje ;) Bo znając życie będziesz pierwszy :)

Rommel
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 1 paź 2017, o 01:53

EE - wlasnie mi sie grube tysiace do wydania w skrzyni chyba szykują, wiec pewnie nie.

STomasz
0 gwiazdek

Post 1 paź 2017, o 01:55

Automat? A co się dzieje ?

Rommel
Awatar użytkownika
4 gwiazdki