Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa

-
BorowskiM
- 0 gwiazdek
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
Witam :)
Panowie pytanko czy jest jakis schemat regulacji zaworów w legacy 2005 rok 2.0 benzyna ? W autodacie nic nie znalazłem tylko parametry szczelin, ale od ktorego zacząć ? Pomocy !! :)

BorowskiM
-
ewemarkam
- 4 gwiazdki
- Auto: Forester '98 2.0 N/A AT
-
Polubił:
1 raz
-
Polubione posty:
38 razy
Zacznij od tych które są zamknięte. To bez znaczenia od którego zaczynasz. Np kręć wałem tak aby pierwszy cylinder (strona pasażera, bliżej chłodnicy) był w górnym położeniu, ale w tym gdy wszystkie zawory (danego cylindra) będą zamknięte. Później 3 cylinder. Następnie druga strona czyli 2 i 4. Ale czy to tak zrobisz nie ma znaczenia. Zawór musi być nie naciśnięty przez krzywkę czy dźwigienkę.
Kolejności pomiarów nie ma bo jest kompletnie dowolna, czy to w tym czy innym silniku.
ewemarkam
-
dzixd
- Moderator działu
- Auto: Legacy IV "prawie spec b h6", legacy II 2.2, 2xLegacy III 2.5 MY99, Impuls - Legacy IV H6 5EAT LPG
-
Polubił:
9 razy
-
Polubione posty:
307 razy
BorowskiM pisze:Witam :)
Panowie pytanko czy jest jakis schemat regulacji zaworów w legacy 2005 rok 2.0 benzyna ? W autodacie nic nie znalazłem tylko parametry szczelin, ale od ktorego zacząć ? Pomocy !! :)

Jakbyś podał kod silnika to łatwiej byłoby pomóc
Wysłane z mojego mądrego telefonu
Jeździć nie umiem, ale się staram

Naprawiać też nie umiem, ale się staram.
Konto usunięte pisze: ↑29 gru 2018, o 17:15
masz dobre serducho i ostrego pierdolca

dzixd
-
BorowskiM
- 0 gwiazdek
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0