Integra nie jest mała ale za to kolana mi się mieszczą :)
Ale raczej nie, myślę że wrócę do moto, a skuter to zastawię dla wypożyczalni na wakacje.
Szukam czegoś na miasto + drobne wypady. Duży jestem, takie 500/600 nakedy wchodzą mi między nogi jak skuter ...
Właśnie wypatrzyłem, że jest takie coś jak 500X. Ma silnik motocyklowy a nie z Jazza jest lekki i koło 19" na przodzie, da radę po chodnikach.
Małe lekkie i tanie, jak skuter ..
A to bardziej mój klimacik, a moto to samo. Tylko nie trzeba bać się stanąć :)
Po wyjeżdżeniu 3-4 zbiorników w minionych dwóch tygodniach na Mahe doszedłem do wniosku, że kupowanie skutera na moją okolicę, mija się z celem.
Brak fajnych dróg w odległości mniejszej, niż 100 km.
Odpuszczam.
Jeździłem yamahą 125.
Po płaskim solo szła 80 km/h, we dwójkę ciut ponad 60.
Na górkach i zakrętach już tak dobrze nie było.
20-30 km/h
Hamulce nadspodziewanie skuteczne.
Mój colt cabrio praktycznie ma tylko 2 miejsca, te z tyłu to żart albo niemowlaki. Już nie mogę się doczekać choć plus 15 żeby złożyć dach. Lubię swój skuter ale nauczony doświadczeniem ubieram się długo bo to i spodnie z ochraniaczami , kurtka, kamizelka klubowa podobna do policyjnej, kask, kominiarka. rękawiczki, pas biodrowy. Pod spód odzież oddychająca. Do kufra p\deszczówki. z 10 minut minimum zejdzie na ubiór.
Całe szczęście nie kupiłem bo gość nie zdążył wysłać faktury .... o mały włos ... przelew miał być w piątek.
Teraz się nie odzywa ale mogą mieć inne sprawy na głowie ...
Taka "piękna niebieska" miała być ... prawie jak Subaru ...
"Każdy dobry uczynek będzie słusznie ukarany"
"Kto miał się wystraszyć, to się wystraszył. Kto miał się ześwinić, to się ześwinił"
Ukraińska mnie skroiła kiedyś na 400 hrywien, kolegów osetyjska grubo ale może dlatego, że powiedzieli że do Gruzji jadą.
Jako ciekawostkę mogę dodać, że siedziałem w tej milicyjnej ładzie i nawet im trochę współczułem - ten ich kogut na dachu miał napęd elektryczny chyba na jakiś pasek. Wyło to jednostajnie tak wkurwiająco, że chyba po jednym dniu jazdy takim radiowozem bym zwariował.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!