Przepisy i przypisy

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
ptk22
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: JG
Auto: Subaru Impreza 2.0 GX blobeye LPG
Polubił: 2268 razy
Polubione posty: 137 razy

Przepisy i przypisy

Post 30 gru 2020, o 19:45

Gal pisze:
29 gru 2020, o 22:58
Więc Chris Rea nie dojechał. ;-)
Naliczyłem w tym teledysku 3 białe pickupy :thumb:


Jest ryzyko, musi być wybór.

danikl
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: niby mazowsze, ale mentalnie podlasie
Auto: Muł, truposz i czerwone włoskie półwytrawne
Polubił: 91 razy
Polubione posty: 157 razy

Przepisy i przypisy

Post 30 gru 2020, o 22:26

Gal pisze:
7 gru 2020, o 18:08
Kruszyn pisze:
6 gru 2020, o 13:37
Tak szczerze to nawet nie pamiętam czy jadłem półgęsek... Ale faktycznie cena odstrasza.
Bardzo dobra wędlina i bardzo łatwa do zrobienia w domu.
Narobiliście mi ochoty, więc spróbowałem. Wprawdzie nie wędzona, a parzona, ale i tak mi smakowało.
Załączniki
IMG_1605.jpg
Użytkownicy, którzy polubili ten post (razem 2):
Kruszyn (31 gru 2020, o 06:41) • Gal (31 gru 2020, o 22:26)

dzixd
Awatar użytkownika
Moderator działu
Lokalizacja: Dziki Zachód
Auto: Legacy IV "prawie spec b h6", legacy II 2.2, 2xLegacy III 2.5 MY99, Impuls - Legacy IV H6 5EAT LPG
Polubił: 9 razy
Polubione posty: 307 razy

Przepisy i przypisy

Post 31 gru 2020, o 00:25

bojar pisze:Boże, ale ty masz silną wolę. Ew. miałeś w hurtowych ilościach i jakieś końcówki zostały. :giggle:
To przed wyjazdem robiłem próby smakowe
Produkuję w 5 i 10 litrowych baniakach. Część rozdaję i wymieniam na inne smaki :mrgreen:

Wysłane z mojego mądrzejszego telefonu

Jeździć nie umiem, ale się staram :mrgreen:
Naprawiać też nie umiem, ale się staram.
Konto usunięte pisze:
29 gru 2018, o 17:15
masz dobre serducho i ostrego pierdolca :lol: :thumb:
Obrazek

Gal
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: wieś mazowiecka
Auto: XC 70
Polubił: 85 razy
Polubione posty: 316 razy

Przepisy i przypisy

Post 31 gru 2020, o 22:28

danikl pisze:
30 gru 2020, o 22:26
Gal pisze:
7 gru 2020, o 18:08
Kruszyn pisze:
6 gru 2020, o 13:37
Tak szczerze to nawet nie pamiętam czy jadłem półgęsek... Ale faktycznie cena odstrasza.
Bardzo dobra wędlina i bardzo łatwa do zrobienia w domu.
Narobiliście mi ochoty, więc spróbowałem. Wprawdzie nie wędzona, a parzona, ale i tak mi smakowało.
Ja z kolei nie jadłem parzonej, ale powinna być dobra, bo to dobre mięso.
Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: Czeczenia
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Przepisy i przypisy

Post 17 sty 2021, o 14:54

Słonko wyszło to można szybki obiadek na dworze zjeść .... :giggle:
Tagliatelle z tuńczykiem, kaparami,oliwkami na otro 😁
Załączniki
tagl.jpg
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

stach22
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Impreza, Beema i jeszcze Suzuki
Polubił: 203 razy
Polubione posty: 479 razy

Przepisy i przypisy

Post 18 sty 2021, o 10:11

Kruszyn pisze:Słonko wyszło to można szybki obiadek na dworze zjeść .... :giggle:
Tagliatelle z tuńczykiem, kaparami,oliwkami na otro Obrazek
Ładniutkie, ale nie wystygło?Obrazek
:drunk: KONIEC PISLANDU :thumb:

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: Czeczenia
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Przepisy i przypisy

Post 22 sty 2021, o 17:14

Coś innego mi się zachciało ...i wyszły żołądki :lol: Jeszce jakby był świeży chleb własnej roboty było super. Czas na boczek :mrgreen:
Załączniki
zoładki.jpg
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: ze sofy.
Auto: jeżdżące
Polubił: 222 razy
Polubione posty: 345 razy

Przepisy i przypisy

Post 22 sty 2021, o 18:01

Zrobiłem krupnik. Jedliśmy 3 dni. Im dalej tym bardziej przegryziony. Wyszedł zajebiście.
Dolce far niente ;-)

Doxa
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Lokalizacja: z krzesła
Polubił: 151 razy
Polubione posty: 121 razy

Przepisy i przypisy

Post 22 sty 2021, o 18:03

Kruszyn pisze:
22 sty 2021, o 17:14
Jeszce jakby był świeży chleb własnej roboty było super
Dzwon do Chlora, moze jest opcja dowozu :mrgreen:
Użytkownicy, którzy polubili ten post :
FUX (22 sty 2021, o 18:03)
Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce,
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
:)

Gal
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: wieś mazowiecka
Auto: XC 70
Polubił: 85 razy
Polubione posty: 316 razy

Przepisy i przypisy

Post 22 sty 2021, o 22:41

Kruszyn pisze:
22 sty 2021, o 17:14
Czas na boczek
Taki?
20210122_212550.jpg
Szlag człowieka trafia, jak nawet surowe mięso jest już napompowane.
Użytkownicy, którzy polubili ten post :
ptk22 (23 sty 2021, o 21:16)
Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: Czeczenia
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Przepisy i przypisy

Post 22 sty 2021, o 23:38

Gal, a u mnie boczek cieniutki , wręcz skwarka ;)
Załączniki
boc.jpg
bocz.jpg
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

Gal
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: wieś mazowiecka
Auto: XC 70
Polubił: 85 razy
Polubione posty: 316 razy

Przepisy i przypisy

Post 23 sty 2021, o 00:13

Zazdraszczam.
Gdzie kupujesz?
Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: pojazd wolnobieżny
Polubił: 406 razy
Polubione posty: 361 razy

Przepisy i przypisy

Post 23 sty 2021, o 00:36

Gal pisze:
22 sty 2021, o 22:41
Szlag człowieka trafia, jak nawet surowe mięso jest już napompowane.
Niestety już od dawna. Bezpiecznie jeszcze to można kupować półtusze, ale trzeba mieć gdzie magazynować i komu jeść taką ilość.
Myśliwych trzeba mieć blisko, odkup po cenie którą płacą w kole + jakiś płynny załącznik opłaca się.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: DC
Auto: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED ;-)
Polubił: 213 razy
Polubione posty: 491 razy

Przepisy i przypisy

Post 23 sty 2021, o 09:19

Kruszyn pisze:Coś innego mi się zachciało ...i wyszły żołądki Obrazek Jeszce jakby był świeży chleb własnej roboty było super. Czas na boczek :mrgreen:
Taki? Obrazek
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

jarmaj
6 gwiazdek
Lokalizacja: Gliwice
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 74 razy
Polubione posty: 425 razy

Przepisy i przypisy

Post 23 sty 2021, o 10:11

inquiz pisze:
23 sty 2021, o 00:36
Myśliwych trzeba mieć blisko, odkup po cenie którą płacą w kole + jakiś płynny załącznik opłaca się.
Trzeba po okolicy poszukać, czasami zdarzają się fajne sklepy. Ja tu mam taki w miejscowości Rudy (ok 20 km od Gliwic), raz na 2-3 miesiące jadę, przywożę kilka kg różnej dziczyzny i do zamrażalnika.
Rudy.jpg

Gal
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: wieś mazowiecka
Auto: XC 70
Polubił: 85 razy
Polubione posty: 316 razy

Przepisy i przypisy

Post 23 sty 2021, o 11:23

jarmaj pisze:
23 sty 2021, o 10:11
inquiz pisze:
23 sty 2021, o 00:36
Myśliwych trzeba mieć blisko, odkup po cenie którą płacą w kole + jakiś płynny załącznik opłaca się.
Trzeba po okolicy poszukać, czasami zdarzają się fajne sklepy. Ja tu mam taki w miejscowości Rudy (ok 20 km od Gliwic), raz na 2-3 miesiące jadę, przywożę kilka kg różnej dziczyzny i do zamrażalnika.

Rudy.jpg
Sklep z dziczyzną mam na miejscu, jedynie cen tamtejszych nie lubię ;-)
Rozwiązanie inquiza jest pod tym względem dużo lepsze - wystarczy spojrzeć na ceny skupu:
https://zmlenarcik.pl/cennik-i-klasyfikacja-dziczyzny/
Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: Czeczenia
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Przepisy i przypisy

Post 23 sty 2021, o 12:04

Gal pisze:
23 sty 2021, o 00:13
Zazdraszczam.
Gdzie kupujesz?
Ten akurat kupiłem w Lidlu w promocji i jestem totalnie zaskoczony jakością. Co prawda cienki wyszedł ale w jedzeniu ma " proporcje ,chudego do tłustego.." Na pewno nie kupię już karkówki w marketach, trzy ostanie zakupy i każda miała mało przyjemny zapach po obróbce. Więc ogólnie robi się problem z dobrym mięsem,bo albo badziewie albo cena wysoka. Pomysł z myśliwymi fajny tylko trzeba mieć znajomych....
Chloru, no przyznam ,że wychodzą Ci fajne bochenki. Co prawda nie wiem jak smakują ale wyglądają świetnie więc pewnie też są smaczne.
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: DC
Auto: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED ;-)
Polubił: 213 razy
Polubione posty: 491 razy

Przepisy i przypisy

Post 23 sty 2021, o 12:14

Jak nie zapomnę posolić to smakują ok. ;)
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: Czeczenia
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Przepisy i przypisy

Post 23 sty 2021, o 12:17

Chloru pisze:
23 sty 2021, o 12:14
Jak nie zapomnę posolić to smakują ok. ;)
chleb niesłony to już może być problem :mrgreen:
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

leon
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Kąąbi 3 i Niepsujące się.
Polubił: 206 razy
Polubione posty: 282 razy

Przepisy i przypisy

Post 23 sty 2021, o 14:20

Kruszyn pisze:
23 sty 2021, o 12:17
Chloru pisze:
23 sty 2021, o 12:14
Jak nie zapomnę posolić to smakują ok. ;)
chleb niesłony to już może być problem :mrgreen:
Trzeba solonym masłem smarować. :giggle:
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: DC
Auto: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED ;-)
Polubił: 213 razy
Polubione posty: 491 razy

Przepisy i przypisy

Post 23 sty 2021, o 15:07

Bogacz pieprzony, solone masło, herbata z cukrem i może jeszcze Coca cola? ;)
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: Czeczenia
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Przepisy i przypisy

Post 23 sty 2021, o 18:14

Kiedyś na wagę sprzedawali masło solone... :-)
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: pojazd wolnobieżny
Polubił: 406 razy
Polubione posty: 361 razy

Przepisy i przypisy

Post 23 sty 2021, o 19:31

Ceny zależą od koła i popytu. Teraz jest mniejszy bo knajpy dziczyzny nie biorą. Za sarninę płaciłem ostatnio jakieś 10-12 zł.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: ze sofy.
Auto: jeżdżące
Polubił: 222 razy
Polubione posty: 345 razy

Przepisy i przypisy

Post 23 sty 2021, o 19:39

Sarnina to badziew.
Dolce far niente ;-)

Gal
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: wieś mazowiecka
Auto: XC 70
Polubił: 85 razy
Polubione posty: 316 razy

Przepisy i przypisy

Post 23 sty 2021, o 19:43

inquiz pisze:
23 sty 2021, o 19:31
Ceny zależą od koła i popytu. Teraz jest mniejszy bo knajpy dziczyzny nie biorą. Za sarninę płaciłem ostatnio jakieś 10-12 zł.
A w moim lokalnym sklepie comber sarni PLN 160,- , udziec PLN 100,-; łopatka 60,- a gulaszowe 50,-
Można kupić taniej wysyłkowo mrożone mięso (mnie to nie sprawia różnicy), ale nadal to lata świetlne od PLN 12,- średnio za kg.
FUX pisze:
23 sty 2021, o 19:39
Sarnina to badziew.
Pozwolę sobie być innego zdania - comber z sarny to najdelikatniejsze mięso jakie znam.
Chyba, że ktoś je wysmaży na szaro. 8-)
Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.

ODPOWIEDZ