Yanosik na 100%. Plus jakiś bliżej niezidentyfikowany uchwyt na szybę. Najwidoczniej niektórzy nie widzą różnicy między adaptacyjnym tempomatem a systemami jazdy (pół)autonomicznej oraz między Yanosikiem a antyradarem.
Auto dla dziada
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 276 razy
- Polubione posty: 546 razy
Auto dla dziada
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
-
lukass
- 5 gwiazdek
- Auto: To dziwne, ale mam Subaru, nawet dwa
- Polubił: 8 razy
- Polubione posty: 159 razy
Auto dla dziada
Mam wrazenie że producenci ścigają sie obecnie na zrobienie najbardziej paskudnego wnętrza za które klienci zapłacą i jeszcze beda się kłócić na forach jakie to jest wspaniała. Ta tabletoza mnie rozwala - pomijając fakt ze fajne klasyczne zegary po prostu mają duszę i takie osobiście lubię, to chociaż mogliby ten tablet ładnie wpasować w deskę zeby to spójne było. A to wyglada jak rubin na komodzie
był WRX powered by Jako & PB98 i STi MY'05 EU DCCD
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński
- Polubił: 89 razy
- Polubione posty: 443 razy
Auto dla dziada
Kasa, kasa.
Ekrany są banalnie tanie. Przyciski znacznie droższe. O zegarach to już nawet nie wspominam. Reszta to sprawny marketing. Wcisnąć coś, na czym sprzedający zarobi więcej i zrobić to w otoczce klienci tego oczekują.
Przyznaję, że takiego koszmarku jak na tym zdjęciu jeszcze nie widziałem. Ale to może dlatego, że współczesne coś, co zostało z motoryzacji, mało mnie interesuje.
Jestem jedynie zniesmaczony, że to BMW które kojarzy(ło) mi się z nadzwyczaj intersującymi autami i bardzo funkcjonalnymi i atrakcyjnymi kokpitami.
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
Auto dla dziada
Tak, bardzo na pewno.
A jak idzie o samo sterowanie, to w skomputeryzowanym aucie, klik to i tak tylko sygnał dla komputera, a ten dopiero daje polecenie do mechanizmów wykonawczych.
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Auto dla dziada
A klik przyciskiem to już nie musi? ;)
- Użytkownicy, którzy polubili ten post :
- FUX (28 mar 2026, o 20:54)
-
lukass
- 5 gwiazdek
Auto dla dziada
Wiem, że to poważny booster zysku dla producentów. Prosty, niemalże darmowy w produkcji tablet zamaist skomplikowanej konstrukcji zegarów tradycyjnych.jarmaj pisze: ↑28 mar 2026, o 18:20Kasa, kasa.
Ekrany są banalnie tanie. Przyciski znacznie droższe. O zegarach to już nawet nie wspominam. Reszta to sprawny marketing. Wcisnąć coś, na czym sprzedający zarobi więcej i zrobić to w otoczce klienci tego oczekują.
Przyznaję, że takiego koszmarku jak na tym zdjęciu jeszcze nie widziałem. Ale to może dlatego, że współczesne coś, co zostało z motoryzacji, mało mnie interesuje.
Jestem jedynie zniesmaczony, że to BMW które kojarzy(ło) mi się z nadzwyczaj intersującymi autami i bardzo funkcjonalnymi i atrakcyjnymi kokpitami.
Ale poznęcam się jeszcze nad BMW - nie dość, że ten środek wygląda słabo to na zewnątrz te nowe BMW są dramatyczne. Nigdy nie podobała mi się linia BMW, ale jak zobaczyłem te zęby bobra w najnowszej 3 to mnie zemdliło
- FUX (29 mar 2026, o 08:22)
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
Auto dla dziada
Mocno powiedziane, więc nie zgodzę się w całej rozciągłości
E30 M3 - obowiązkowa pozycja każdego garażu marzeń, ósemka E31 najlepiej v12 (tak, wiem że v8 był lepszy, ale dwunastka to dwunastka) - jedno z piękniejszych i ponadczasowych aut jakie powstały, no i 635 CSI, top of the top, do tego cudny roadster 507...
I wiele, wiele innych.
Marka ma się czy chwalić z historii, więc tym większy smutek, że jak inni przeszła na robienie takiego szajsu teraz...
Ostatnio zmieniony 29 mar 2026, o 09:17 przez jarmaj, łącznie zmieniany 1 raz.
-
lukass
- 5 gwiazdek
Auto dla dziada
Nie twierdzę że robili tylko złe auta, po prostu nie porywał mnie żaden stylistycznie. Poza jedynym, niezgrabnym ale z takim urokiem brzydala jak bugeye STI, i w sumie na takiego mógłbym zachorować - Z3 M coupe
- stach22
- 6 gwiazdek
- Auto: Impreza, Beema i jeszcze Suzuki
- Polubił: 203 razy
- Polubione posty: 489 razy
Auto dla dziada
Że 3,0LR6 w dyszlu made by BMW to „fuj”? Bardzo śmiała teza 
Mi tam się świetnie tym podróżuje (jako pasażer), bardzo wygodnie, cicho i szybko. Jakość wykończenia bez zarzutu. Fotele bardzo wygodne, hi-fi świetne. Linia auta nowatorska, ale IMO ciekawa. To ma być „auto prezesa” i takie warunki spełnia.
A że tablety i ledy, no cóż, tak to już będzie. Zdjęcie bardzo spłaszcza, tablety w BMW są ładnie wyprofilowane.
Jak dla mnie to mogłoby być trochę fizycznych przycisków, szczególnie do elektrycznej klamki nie mogę się jakoś przyzwyczaić.
Macie tu jeszcze nocne ujęcie, będzie temat do utyskiwań

Mi tam się świetnie tym podróżuje (jako pasażer), bardzo wygodnie, cicho i szybko. Jakość wykończenia bez zarzutu. Fotele bardzo wygodne, hi-fi świetne. Linia auta nowatorska, ale IMO ciekawa. To ma być „auto prezesa” i takie warunki spełnia.
A że tablety i ledy, no cóż, tak to już będzie. Zdjęcie bardzo spłaszcza, tablety w BMW są ładnie wyprofilowane.
Jak dla mnie to mogłoby być trochę fizycznych przycisków, szczególnie do elektrycznej klamki nie mogę się jakoś przyzwyczaić.
Macie tu jeszcze nocne ujęcie, będzie temat do utyskiwań

- Chloru
- 6 gwiazdek
Auto dla dziada
@stach22 dobrze, że nie jesteś osamotniony w tej ocenie... A nie czekaj... ;)
To zdjęcie z środka BMW to tylko przykład choroby która już jakiś czas temu dopadła też Mercedesa.
To zdjęcie z środka BMW to tylko przykład choroby która już jakiś czas temu dopadła też Mercedesa.
- stach22
- 6 gwiazdek
Auto dla dziada
Globalna pozycja sprzedażowa 7 wskazuje, że dzierży tytuł lidera wraz z Sklasa, tak więc z tym osamotnieniem to może raczej tylko w Twoich imaginacjachChloru pisze:@stach22 dobrze, że nie jesteś osamotniony w tej ocenie... A nie czekaj... ;)
- Chloru
- 6 gwiazdek
Auto dla dziada
Miliony much nie mogą się mylić. 
Gdybyś jednak nie zauważył to pisałem o dyskusji na forum.

- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 139 razy
- Polubione posty: 206 razy
Auto dla dziada
stach22, "fuj" odnosi się ogólnie do diesla, jako silnika zasilanego paliwem rolniczym umieszczonego we flagowym modelu.
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.
- stach22
- 6 gwiazdek
Auto dla dziada
No wiem, ale „fuj” trochę mi się kłóci z jego jakością, no ale to tylko moje zdanie
- stach22
- 6 gwiazdek
Auto dla dziada
Pisałeś o dyskusji na forum i na jej podstawie w domyśle z niepohamowaną satysfakcją sformułowałeś własną konkluzję (jak zwykle z resztą) a ja zapragnąłem rozszerzyć Twój światopogląd na resztę świataChloru pisze:Miliony much nie mogą się mylić.
- Chloru
- 6 gwiazdek
Auto dla dziada
Właśnie tym się różnimy. Ja formułuje własne konkluzje, Ty próbujesz formułować konkluzje innych.stach22 pisze:Pisałeś o dyskusji na forum i na jej podstawie w domyśle z niepohamowaną satysfakcją sformułowałeś własną konkluzję (jak zwykle z resztą) a ja zapragnąłem rozszerzyć Twój światopogląd na resztę świataChloru pisze:Miliony much nie mogą się mylić.
- stach22
- 6 gwiazdek
Auto dla dziada
Dokładnie odwrotnie. Ty formułujesz konkluzje zgodne z linią środowiska w którym się aktualnie znajdujesz, kiedyś się mówiło „szukać kumpli”.Chloru pisze:Właśnie tym się różnimy. Ja formułuje własne konkluzje, Ty próbujesz formułować konkluzje innych.stach22 pisze:Pisałeś o dyskusji na forum i na jej podstawie w domyśle z niepohamowaną satysfakcją sformułowałeś własną konkluzję (jak zwykle z resztą) a ja zapragnąłem rozszerzyć Twój światopogląd na resztę świataChloru pisze:Miliony much nie mogą się mylić.
To nie jest łatwa postawa, ale nie koniunkturalna
- Chloru
- 6 gwiazdek
Auto dla dziada
stach22, jesteś ostatnią osobą na tym forum która może formułować niezależne opinie o BMW. 
P.S. To urocze jak sam sobie zaprzeczasz z posta na post.
P.S. To urocze jak sam sobie zaprzeczasz z posta na post.
Auto dla dziada
Ma jeszcze jedną bardzo fajną cechę podobno: latem, w słońcu zaczyna działać jak ekran... grzewczy i oddaje ciepło. Bardzo pożyteczne rozwiązanie...
A, że też tak mam teraz u siebie, to nie mogę się doczekać...
Death ain't nothin' but a heartbeat away...
- Chloru
- 6 gwiazdek
Auto dla dziada
Może w kolejnej odsłonie M5 zrobią z tego fotowoltaikę. Będzie samoładujący się plug-in z V8 
- rrosiak (wczoraj, o 15:19)
-
lukass
- 5 gwiazdek
Auto dla dziada
A da się zgrabnie połaczyć nowoczesnośc z klasyką i to jeszcze klasycznej desce z "daszkiem" - i to w wszystko w badziewnym aucie dla ludu
- danikl
- 6 gwiazdek
- Auto: Muł, truposz i czerwone włoskie półwytrawne
- Polubił: 111 razy
- Polubione posty: 176 razy
Auto dla dziada
Dla mnie zegary z Alfy są takim fajnym połączeniem tradycji z nowoczesnością. Można sobie wyświetlić zegary z klasycznych samochodów Alfy z lat 60. Oczywiście wyświetlacz środkowy nie jest zbyt duży, ale ja nie potrzebuję telewizora w aucie
- Chloru
- 6 gwiazdek
Auto dla dziada
O po drugim lifcie masz już w tubie wyświetlacze. Środkowy zmienili w stosunku do tego co było wcześniej? Pytam bo ten pierwszy był dramatycznie słaby. Tak czy inaczej wkomponowanie ekranu w Alfie to jeden z najładniejszych projektów moim zdaniem.