Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
-
Gal
- 6 gwiazdek
- Auto: XC 70
-
Polubił:
85 razy
-
Polubione posty:
316 razy
devlin pisze:Dawniej jeszcze widywało się akwaria zbudowane z wyprutych Classiców. Mi szkoda mojego Classica, bo jest całkiem sprawny. Mac Plus natomiast mi nie wyświetla obrazu - ale i tak nie mam do niego klawiatury, a ta była podpinana kablem RJ11 - 1986 rok!
Devlin!
A ja mam jeszcze 386DX40...
Sam nie wiem po co to trzymam w piwnicy. Powinienem już dawno wypirzyć go na złom.
Też mógłbym go uruchomić, ale nie ma po co...

Gal
-
Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
-
Polubił:
249 razy
-
Polubione posty:
531 razy
Gal pisze:devlin pisze:Dawniej jeszcze widywało się akwaria zbudowane z wyprutych Classiców. Mi szkoda mojego Classica, bo jest całkiem sprawny. Mac Plus natomiast mi nie wyświetla obrazu - ale i tak nie mam do niego klawiatury, a ta była podpinana kablem RJ11 - 1986 rok!
Devlin!
Sam nie wiem po co to trzymam w piwnicy. Powinienem już dawno wypirzyć go na złom.
Też mógłbym go uruchomić, ale nie ma po co...

386DX20 (?), 12 MiB RAM, 100 MiB HDD w postaci przenośnej walizki, bez własnej baterii afair - made by Toshiba.
Kto da wiecej

?
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Chloru
-
devlin
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
Gal pisze:Devlin!
I tu jest clue programu - 386DX łotewer to raz, że sprzęt dużo nowszy od moich, a dwa - że to faktycznie złom. A te dwa moje - to jużÂ zabytki
Plus nie posiada w ogóle dysku twardego - sama dyskieta 3.5". Tutaj go widać:
http://en.wikipedia.org/wiki/Macintosh_Plus
http://wwojnar.com/
– Это водка? – слабо спросила Маргарита. Кот подпрырнул на стуле от обиды.
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!
devlin
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
zagatka, taki ekran jak u Ciebie na dole to też raz zobaczyłem. I to w jakiejś zupełnie niegroźnej sytuacji - chyba wybudzałem kompa po tygodniowym śnie...
devlin, ja mam Macintosha II z 1989 roku i śmiga

cały MS Office mogę otworzyć na 1
MB pamięci :-D
Konto usunięte
-
devlin
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
Pysznie!
Jak przywiozę sobie klawiaturę do Classica z KRK, to będziemy mogli się powymieniać dwudziestoletnimi programami, drżyj zbowidzie, zaiksie czy też jak Ci tam!

– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!
devlin
-
Intak_i_nie
- 1 gwiazdka
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
Ja mam Spectrum +, Commodore C64 - obudowa typ "skarpeta" Amigę 500. i cały strych 286,386,486,pentium 1-2-3,AMD K5-K7,C686, Powoli dołączają Pentium 4 :P
Intak_i_nie
-
devlin
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
Intak_i_nie pisze:Ja mam Spectrum +, Commodore C64 - obudowa typ "skarpeta" Amigę 500. i cały strych 286,386,486,pentium 1-2-3,AMD K5-K7,C686, Powoli dołączają Pentium 4 :P
Ślicznie - butelki też gromadzisz? Puszki? Makulaturę? Inne materiały odzyskiwalne?

devlin
-
Gal
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
85 razy
-
Polubione posty:
316 razy
devlin pisze:
Ślicznie - butelki też gromadzisz? Puszki? Makulaturę? Inne materiały odzyskiwalne?

Czepiasz się już

.
Nadal można odpalić jakiekolwiek z tych urządzeń, uruchomić program czy grę i będzie działało, tylko zazwyczaj nie ma to najmniejszego sensu; na nowych komputerach zwykle da się uruchomić cokolwiek byś chciał korzystając z jakiegoś emulatora ewentualnie, tyle tylko, że łatwiej, szybciej, wygodniej...
Stare Mac'i są takim samym złomem obecnie, jak stara Amiga, Commodore czy 386...

Gal
-
devlin
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
No jasne, że tak, ale posprzeczać się można trochę, nie? Przecież nie mam nic do Intaka, ale skoro zrobił ze mnie dziwoląga na początku wątku, to dlaczego nie mam z niego wariata zrobić, prawda? Intak, zgodzisz się ze mną?

devlin
-
Gal
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
85 razy
-
Polubione posty:
316 razy
devlin pisze:No jasne, że tak, ale posprzeczać się można trochę, nie? Przecież nie mam nic do Intaka, ale skoro zrobił ze mnie dziwoląga na początku wątku, to dlaczego nie mam z niego wariata zrobić, prawda? Intak, zgodzisz się ze mną?

Jak to "zrobił"?!!
To Ty nie jesteś dziwolągiem? :shock:
Jeździsz na co dzień
maszyną rolniczą, po domu... wróć,
legowisku, zarzuconym
nadgryzionymi jabłkami, biegają
sarenki i szkodniki, a jeszcze ostatnio postanowiłeś z
dobrym rekinem pofruwać...
I w tym cały Twój urok...

Ostatnio zmieniony 28 sty 2008, o 13:46 przez
Gal, łącznie zmieniany 1 raz.
Gal
-
Intak_i_nie
- 1 gwiazdka
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
devlin pisze:No jasne, że tak, ale posprzeczać się można trochę, nie? Przecież nie mam nic do Intaka, ale skoro zrobił ze mnie dziwoląga na początku wątku, to dlaczego nie mam z niego wariata zrobić, prawda? Intak, zgodzisz się ze mną?

No kurna nie mam siły czytać do początku wątku :-P Chyba Ty pisałeś ze używasz Maca od 1994 raku wiec jesteś już zdeformowany i nie dziwie się Ci że PCty ci nie podchodzą, Ja do dziś nie pozbyłem sie obrzydzenia do PC po tym jak sie przesiadłem z Amigi bo musiałem

często jak pojawia się jakaś rewolucyjna nowość w PCtach to się łapie na tym że mowie: O w Amidze to było już dawno :P
Oficjalne moje zdanie o PC !
To śmierdząca przestarzała technologia z 1975 roku, a system operacyjny Windows biorąc pod uwagę potencjał intelektualny i finansowy twórcy to niedorobiony chłam.
No ale co z tego skoro mają 90 % runku...
Jak nie możesz z kimś wygrać, przyłącz się do niego !
Ostatnio zmieniony 28 sty 2008, o 13:50 przez
Intak_i_nie, łącznie zmieniany 1 raz.
Intak_i_nie
-
michal
- 5 gwiazdek
-
Polubił:
61 razy
-
Polubione posty:
13 razy
Gal pisze:devlin pisze:No jasne, że tak, ale posprzeczać się można trochę, nie? Przecież nie mam nic do Intaka, ale skoro zrobił ze mnie dziwoląga na początku wątku, to dlaczego nie mam z niego wariata zrobić, prawda? Intak, zgodzisz się ze mną?

Jak to "zrobił"?!!
Jeździsz na co dzień
maszyną rolniczą, po domu... wróć,
legowisku, zarzuconym
nadgryzionymi jabłkami, biegają
sarenki i szkodniki, a jeszcze ostatnio postanowiłeś z
dobrym rekinem pofruwać...
eeee... więcej tu nas - znam jednego co pracuje w hauptkwaterze, a dokładniej w małym kącie wielkich naużyć, ma żonę Zofię, która ma na imie Magdalena, jeździ szafką albo ambulansem (nie mylić z łódzkim pogotowiem) a na nosie miewa "hochintelligenz simulator"...

michal
-
devlin
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
Jeździsz na co dzień maszyną rolniczą, po domu... wróć, legowisku, zarzuconym nadgryzionymi jabłkami, biegają sarenki i szkodniki, a jeszcze ostatnio postanowiłeś z dobrym rekinem pofruwać...

Galu, Sarenka to przejęzyczenie od Syrenki - ale słowo daję - to wszystko jest zbieg okoliczności i ja jestem niewinny!

devlin
-
Filip Cz
- 2 gwiazdki
- Auto: Legacy dizel H6
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
Intak_i_nie pisze:Chyba Ty pisałeś ze używasz Maca od 1994 raku wiec jesteś już zdeformowany i nie dziwie się Ci że PCty ci nie podchodzą
Zreformowany

Filip Cz
-
michal
- 5 gwiazdek
-
Polubił:
61 razy
-
Polubione posty:
13 razy
Szanowni,
To jest temat jabłkowców - sens pisania w tym temacie, że ogryzek jest be jest zerowy :)
Jeżeli chodzi o wybór platformy, na której się pracuje to musi być on poprzedzony zastanowieniem się co do potrzeb i wymagań. Mnie sie podoba ogryzkowy laptop pro - ale do moich zastosowań fabrycznych pasuje jak świni siodło.
michal
-
Intak_i_nie
- 1 gwiazdka
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
Filip Cz pisze:Intak_i_nie pisze:Chyba Ty pisałeś ze używasz Maca od 1994 raku wiec jesteś już zdeformowany i nie dziwie się Ci że PCty ci nie podchodzą
Zreformowany

Miało być
zboczony ale zmieniłem w ostatniej chwili :-P
Intak_i_nie
-
devlin
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
Intak_i_nie pisze:Miało być zboczony ale zmieniłem w ostatniej chwili :-P
Cóż za dobrze wychowany młody człowiek!

devlin
-
Intak_i_nie
- 1 gwiazdka
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
No znalazłem przeznaczenie w obecnych czasach dla Maców :)

Intak_i_nie
-
devlin
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
Intak_i_nie pisze:No znalazłem przeznaczenie w obecnych czasach dla Maców :)
To jest właśnie Classic - mam takiego, sprawnego
Prócz doniczek sprawdzająÂ się jako akwaria

devlin
-
Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
-
Polubił:
249 razy
-
Polubione posty:
531 razy
Chloru
-
FUX
- 6 gwiazdek
- Auto: jeżdżące
-
Polubił:
236 razy
-
Polubione posty:
350 razy
Dzieki wszystkim za podpowiedzi!!!!!
Daliście mi do myslenia z zakupem

.
Dolce far niente

FUX
-
devlin
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
Chloru pisze:No to zeby bylo na temat http://gospodarka.gazeta....876139.html?i=7
Artykuł pisany przez jakiegoś dyletanta, pełen idiotyzmów takich jak ten:
"Apple dalej eksperymentował z małymi pecetami, o czym świadczą G4 Cube i iMac, który odniósł pewien sukces w 1998 roku. "
Pewien sukces? iMac narzucił nowy standard we wzornictwie przemysłowym, był gigantycznym sukcesem, który w pewnym stopniu uratował Apple przed bankructwem.
devlin
-
Chloru
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
249 razy
-
Polubione posty:
531 razy
Wojtek,
100% racji tylko ja raczej obrazki chciałem

Niestety na wszelakich portalach z bólem czyta sie artykuły tworzone przez osoby nie mające odpowiedniej wiedzy w danym temacie.
Chloru
-
gimof
- 3 gwiazdki
- Auto: Nienajgorsza asterka
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
devlin pisze:Pewien sukces? iMac narzucił nowy standard we wzornictwie przemysłowym, był gigantycznym sukcesem, który w pewnym stopniu uratował Apple przed bankructwem.
O to to, apple od czasu "eksperymentu" wybiło się, od samego początku było raczej małą firmą

"...Z dużymi rozmiarami kół jest jak z condomami w rozmiarze XL- Krótka chwila dobrej autoprezentacji nie jest warta późniejszych kłopotów."-Krzysztof Hołowczyc
Dłubię to, dłubię tam to. :)
gimof
-
devlin
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
Chloru pisze:100% racji tylko ja raczej obrazki chciałem

Niestety na wszelakich portalach z bólem czyta sie artykuły tworzone przez osoby nie mające odpowiedniej wiedzy w danym temacie.
Było linkować obrazki - na gazecie.pl, po namnożeniu się tego ścierwa wszelakiego typu "plotek" czy "kotek" to można jużÂ tylko przepisy kulinarne czytać.
Ale owszem - obrazki warto pooglądać.
[ Dodano: 2008-01-31, 18:48 ]
gimof pisze:O to to, apple od czasu "eksperymentu" wybiło się, od samego początku było raczej małą firmą
Od samego początku to wszystkie firmy sąÂ małe
Przed imakiem Apple już długo było ogromnąÂ firmą. Potem decyzje imć Spindlera, byłego szefa Pepsi omalże ją położyły. Na szczęście do tego nie doszło.
devlin