Poprzedni Forek jest gitKonto usunięte pisze: Ja spokojnie pojechałem Forkiem z rodziną na wakacje.

Poprzedni Forek jest gitKonto usunięte pisze: Ja spokojnie pojechałem Forkiem z rodziną na wakacje.
So What! pisze: Bagażnik dla rodziny 2+2 spokojnie wystarczy.
No i do tego ma bardzo "ustawny" bagażnik.Konto usunięte pisze:wszyscy patrzą na dane katalogowe, a Forek ma nisko poprowadzoną linię okienniska roleta
mała pojemność bagażnika katalogowo. Ale pod dach ładujesz opór.
Konto usunięte pisze: Bilex, znaczy uważasz, że więcej władujesz do GL-a niż do Forka? Eeee.
Po pierwsze: GV z silnikiem 3.2 jest oferowana tylko z automatem.Konto usunięte pisze:gootek, GV jest bardzo dobrym samochodem, ale jesteś pewien, że 3,2 z automatem ma blokadę dyfra i reduktor? Coś mi sie obiło o uszy, że tylko manual, ale nie jestem pewien.
Prawdę mówiąc, dokładnych liczb w litrach nie znam. Na oko te przestrzenie bagażowe wydają się podobne. GV ma koło zapasowe wywalone na drzwi, więc nie zajmuje ono miejsca w środku. Inaczej też składa się kanapa. Z tego co pamiętam, to w nowym Foresterze składa się oparcie, ale nie zupełnie płasko i uzyskuje się pochyłą podłogę. W GV cała kanapa tylna jest dzielona i każda z jej 2 części, razem z siedziskiem, składa się i ustawia w pionie za przednimi fotelami. Wtedy uzyskuje sie idealnie płaską podłogę powiększonej przestrzeni bagażowej.Konto usunięte pisze:Yyyy, bagażnik?gootek pisze: że nie ma niczego w czym nowy Forester 2.5XT miałby jakąkolwiek przewagę![]()
S-Max też jest wielkości połowy GLaKonto usunięte pisze:A, Mercedes GL. Łeeee.
Taniej kupisz S-Maxa.
Cztery worki... leków.Konto usunięte pisze:Bilex, co Ty bierzesz ze sobą na takie wakacje? Cztery worki kartofli z upraw ekologicznych ekstra?
2 dzieci i żona, bagaże na dwa tygodnie (nie chcecie wiedzieć jak wygląda moja torba na trzy-czterodniowy wyjazdKonto usunięte pisze:Bilex, co Ty bierzesz ze sobą na takie wakacje? Cztery worki kartofli z upraw ekologicznych ekstra?
Też...vibowit pisze:Cztery worki... leków.Konto usunięte pisze:Bilex, co Ty bierzesz ze sobą na takie wakacje? Cztery worki kartofli z upraw ekologicznych ekstra?
O, to warto się zainteresować...gootek pisze: testowałem zarówno blokadę dyfra jak i reduktor - więc wiem na pewno, że tam są.
Mam wrażenie, że w Mercedesie podają wartość dla wersji z trzema rzędami siedzeń... jak złożysz ostatni to robi się pewnie coś koło pojemności w Foresterze ze złożonym drugim rzędem...Konto usunięte pisze:Bilex, ale bagażnik ma 775 l![]()
Największym autem Subaru, jesli chodzi o kubaturę jest Tribeca. W komisach można spotkać prawie nowe lub zupełnie nowe egzemplarze sprowadzone z USA. Cen dokładnie nie pamiętam, ale chyba coś koło 120-130 tys. zł. W polskich salonach Tribeca jest oczywiście znacznie droższa.Driv3r pisze:to jest ta wersja bez tego wszystkiego :(Bilex pisze: 125k to i tak jest dobra cena. Jeżeli to jest oczywiście full opcja ze skórą, niedziałającym navi i szyber dachem...
generalnie z tego co piszecie to forek nie jest dla mnie :(
jedyny aspekt in plus tego auta to naped 4x4 i duzy przeswit
a bagaznik tez jest wazny :)
docelowo ma sie tam zmiescic wózek + bagaze zestawu 2+1
Mercedes to byłby jakiś akt desperacji...Bilex pisze:Mercedes:
wymiary:
5088 x 1920 x 1840 mm
Pojemność bagażnika (min./maks.):
620–2300 litrów
Forester
wymiary:
4485/1735/1585 mm
Pojemność bagażnika:
387/1592
No, i wreszcie do rzeczy mówisz!Bilex pisze:Tak serio to pewnie pożyczę od znajomego Land Cruisera V8...
gootek pisze: nowy, bardzo rodzinny samochód, ix55:
gootek pisze: Hyundai wypuszcza na rynek europejski nowy, bardzo rodzinny samochód, ix55:
Nie...Konto usunięte pisze: Gorgany?![]()