legacy 2.5GT z us
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
legacy 2.5GT z us
Cześć wszystkim. Mam prośbę. upatrzyłem sobie legacy w komisie w Piasecznie. W raporcie z Carfaxu znalazlem tylko,że sprowadzona do Polski w 2007r, uszkodzeń poza błotnikiem nie było.Może ktoś z użytkowników forum miał styczność z tym samochodem. Link do ogłoszenia z otomoto:http://otomoto.pl/subaru-legacy-gt-C4799357.html
Bapol
Re: legacy 2.5GT z us
Interesowałem się tym autem i dzwoniłem do nich .
Auto jest zabrane właścicielowi który nie płacił rat za samochód , nie ma książki serwisowej .
W każdym razie tak twierdzi sprzedawca
.
Musisz zabrac go do serwisu i sprawdzić na wszystkie możliwości . Zaufać fachowcom to jedyna opcja
by się nie wpakować na minę
.
Długo już dość stoi , więc może będą chętni do negocjacji ceny.
Powodzenia
Auto jest zabrane właścicielowi który nie płacił rat za samochód , nie ma książki serwisowej .
W każdym razie tak twierdzi sprzedawca

Musisz zabrac go do serwisu i sprawdzić na wszystkie możliwości . Zaufać fachowcom to jedyna opcja

Długo już dość stoi , więc może będą chętni do negocjacji ceny.

Powodzenia

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
To auto stoi OIDP od początku 2008 - zaczynało od ceny z szóstką. Tylne lampy lekko podtłuczone, przednie też z jakimiś odpryskami.
Dzięki za podpowiedzi,jeśli skuszę sie na zakup jaki serwis polecacie w okolicy celem doglebnego zweryfikowania stanu technicznego?
Bapol
Bapol pisze: Dzięki za podpowiedzi,jeśli skuszę sie na zakup jaki serwis polecacie w okolicy celem doglebnego zweryfikowania stanu technicznego?
ASO Koper, serio
a wogóle to sam kupiłbym to auto za taki kesz gdyby było OK (chociaz szkoda, że to nie EU ale cóż nie było takiej specyfikacji na EU)
Cena aż nie realna . Kolega kiedyś miał od nich kupić auto( hondę accord ) ale po wizycie w ASO ...nie kupił 

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
nierealna piszemy razem. Masz świstek na dysgrafię?Kruszyn pisze:Cena aż nie realna.

czarne jest piękne...
vibowit pisze: nierealna piszemy razem.
realna jest ale w porównaniu do porównywalnych niska
http://otomoto.pl/subaru-legacy-gt-turbo-C7636895.html
Nie - ma świstak na ortografięvibowit pisze: nierealna piszemy razem. Masz świstek na dysgrafię?![]()

http://wwojnar.com/
– Это водка? – слабо спросила Маргарита. Кот подпрырнул на стуле от обиды.
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!
– Это водка? – слабо спросила Маргарита. Кот подпрырнул на стуле от обиды.
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!
Dzięki za informacje
Jeśli kupię ot pochwale się na forum.Pozdrawiam 

Bapol
Bapol, czy zorientowałeś sie jak jest z ubezpieczeniem (AC) Legacy GT? Z tego co ja wiem jest to prawie niemozliwe. Ten model nie występuje w bazie danych Eurotaxu która jest podstawą do obliczania składki w większości firm ubezpieczenowych. Jeżeli cos wiesz to napisz.
Dodatkowo czy orientowałeś się czy jest szansa kupić części zamienne do tego samochodu w polsce? Też nie ma nic w sklepach internetowych. Zostaje tylko ASO?
Czy masz jakieś źródło informacji na co zwrócic uwagę kupując legacy GT? Ciężko coś wygooglać.
Dzięki za info.
Dodatkowo czy orientowałeś się czy jest szansa kupić części zamienne do tego samochodu w polsce? Też nie ma nic w sklepach internetowych. Zostaje tylko ASO?
Czy masz jakieś źródło informacji na co zwrócic uwagę kupując legacy GT? Ciężko coś wygooglać.
Dzięki za info.
Alu przecież to zwykły subarak tylko wersja US , silnik to ej255 czyli imprezowy, czesci to np: Xbike .
Więc nie ma co robić problemu , nie żyjemy w III świecie , gdzie nie ma dostępu do niczego .
Amerykańców to jeździ w PL multum i części tez jest full .
Spoko luz

Więc nie ma co robić problemu , nie żyjemy w III świecie , gdzie nie ma dostępu do niczego .
Amerykańców to jeździ w PL multum i części tez jest full .
Spoko luz

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
OK, Części są. A co z tym ubezpieczeniem? W żadnym kalkulatorze ubezpieczenia online nie ma tego modelu! 

-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
To tak jak wiśni sti. I trudno. Trzeba z tym żyć.alu pisze:W żadnym kalkulatorze ubezpieczenia online nie ma tego modelu!
Ale jak cena dobra, a stan techniczny też OK, to tylko brać takiego Legaca.
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Mam AC, ale wyliczone od wartości WRX. Czyli od tego samochodu, z którego w obecnym została tylko karoseria.
vibowit, pewnie , że mam a co na takie forum bez świstaka ????? 

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
Alu mam znajomego brokera więc zapytam go jak jest faktycznie z ac/oc dla legacy gt, ale dopiero w poniedziałek lub wtorek.
Bapol
oc/ac będzie liczone w oparciu o podobny model wyposażenia wersji europejskiej, czyli np:legacy w wersji 2.5 bez doładowania ale z podobnym wyposażeniem. Firmy ubezpieczeniowe zastrzegają sobie również w umowie, że w razie likwidacji szkody pokryją koszty części jakby kolizji ulegl samochód w wersji europejskiej. Zdziwilo mnie , że Warta i Hestia oceniają markę Subaru za szczególnie łakomą dla złodzieji i zamiast upustów trzeba dopłacać od 10 do 25% za posiadanie samochodu tej marki 

Bapol
Dzwoniłem do mDirect (tych z mBanku) i koleś mi powiedział, że jeżeli nie ma dokładnie takiej wersji w ich systemie to nie mogą sprzedać AC. Jeżeli kupisz na inną wersję, to mogą nie wypłacić szkody potem.
w hestii, warcie bez problemu.Kumpel nawet mi już zaproponował konkretną kwotę ubezpieczenia(przy wartości 50000 pln) ac/oc--2300 

Bapol
ja mam Forka w PZU. Pan wyliczył wartość na podstawie 2.5XT bo tylko takie 2.5 miał
Powiedziałem że to wolny ssak ale nie reagował na to więc od razu tego samego dnia wykupiłem też DAS i w razie czego będę walczył bo patrząc na polisę jest o co.

Powiedziałem że to wolny ssak ale nie reagował na to więc od razu tego samego dnia wykupiłem też DAS i w razie czego będę walczył bo patrząc na polisę jest o co.
jeżeli dla 2.5n/a przyjął wartość 2,5xt to w przypadku całki może być jazda - przeszacowanie wartości. agenta do sądu będzie ciężko pociągnąć.