[Szukam] Lawety Man

kupię / sprzedam / zamienię / wymienię /dam / nie dam
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
ODPOWIEDZ
huzar105
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: Subaru
Polubił: 0
Polubione posty: 0

[Szukam] Lawety Man

Post 27 lut 2009, o 19:58

Cześć
Szukam Autolawety najlepiej firmy MAN z hydrauliczną platformą załadunkową oraz balkonem na 2 auto. Jeśli ktoś ma jakieś propozycje, gdzie czegoś takiego szukać lub kontakt do osób co ściągają takie pojazdy z zagranicy będę wdzięczny.

Zdjęcie poglądowe z allegro:
Obrazek

Niestety na fotce jest nowy model, mnie interesuje kilku letni 8-)

Akuro Kazuyoshi
Obrazek

gregski
6 gwiazdek
Auto: Mammut
Polubione posty: 5 razy

Re: [Szukam] Lawety Man

Post 27 lut 2009, o 22:49

fajne :) pojezdzil bym taka.. wlaczal bym te zolte swiatelka itp :mrgreen:

barton
6 gwiazdek
Polubione posty: 2 razy

Post 27 lut 2009, o 23:32

huzar105, czyżby jakaś rajdówka s1200 z Justyny, że takiej konkret lawety szukasz ;-)

(swoją drogą, ostatnio jakaś taka profesjonalizacja "zabawek" do wyścigów o złote gacie następuje na forum jednego dystrybutora marki na S. ;-) )
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda

Post 27 lut 2009, o 23:50

Słuchaj man, nie wiem gdzie taką można dostać man, ale ta ze zdjęcia jest zajebiaszcza man. :giggle:
czarne jest piękne...

huzar105
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 28 lut 2009, o 08:14

Ej ale ja się poważnie pytam :giggle: NIe wiem gdzie z czymś takim uderzać, na alledrogo jest kilka, aczkolwiek cena ponad 100 tys zabija (euro) ...
Akuro Kazuyoshi
Obrazek

citan
5 gwiazdek
Auto: japońskie
Polubił: 41 razy
Polubione posty: 14 razy

Post 28 lut 2009, o 14:20

huzar105, nie ma gdzieś jakiegoś forum dla właściciwli MANów... raczej niepolskiego. Może będą jakieś ogłoszenia. :->

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 28 lut 2009, o 14:28

huzar105, poszukaj w firmach leasingowych

Np tu
http://www.aukcje.rl.com.pl/
http://remarketing.raiffeisen-leasing.c ... 0401&cty=C

Podaję raiffeisena, bo mam u nich leasing i wiem, że prowadzą aukcje i wyprzedaże. Myślę, że inne firmy też mają podobnie. Kwestia znalezienia strony.

huzar105
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 28 lut 2009, o 14:59

Konto usunięte, Dzięki znalazłem 2 ale z tego jeden trup.
Akuro Kazuyoshi
Obrazek

LouCyphre
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: H&H
Polubione posty: 3 razy

Post 1 mar 2009, o 00:25

huzar105, , bo porządnych aut użytkowych nikt nie sprzedaje bez poważnego powodu. Jeśli poważnym powodem jest kasa lisingodawca znajduje następnego chętnego. To co się pojawia na tzw. wolnym rynku to albo klamoty albo ...jakieś inne pozagatunki ;-)

huzar105
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 1 mar 2009, o 08:30

LouCyphre, Nie do końca się z Tobą zgodzę, owe lawety mają specjalne klasy jakości najprościej mówiąc, które z wiekiem wrastają (im większa tym gorzej) szanująca się firma, która ma podpisane umowy z pzu i innymi ubezpieczalniami musi mieć auto(a) pierwszej i drugiej klasy. Dlatego taki sprzęt idzie wyrwać, ale nie w Polsce, nasz kraj nie oszukujmy się bogaty nie jest i jak ktoś ma takie auto to trzyma je, aż do śmierci całego obiektu. I tu rodzi się problem, ponieważ nie znam duńskiego i innego hebrajskiego, żeby samemu ściągnąć to auto za granicy. Pytam się na lewo i prawo, ale nikt zbytnio nie potrafi mi pomóc.

PS
Za radą kolegów zapisałem, się na forum MAN-a :giggle:
Akuro Kazuyoshi
Obrazek

Jacky X
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: STi MY06 SPEC D

Post 3 mar 2009, o 11:22

Cześć Huzar.

Też rozglądam się za lawetą.Tyle tylko,że mam bardziej pod górę bo moja wiedza o lawetach jest podstawowa.

Potrzebuję lawety z wyciągarką taką właśnie do umów z pzu,policją i trochę indywidualnych zleceń. Możesz mi napisać czym powinna się charakteryzować dobra laweta ? na co zwrócić uwagę , czego szukać/ czego unikać .

W związku z tym,że dopiero mam zamiar wejść w pewne usługi a nie mam jeszcze w nich przeglądu nie chciałbym dużo inwestować na początek ale leasing mi się przyda a szrota nie kupują bo to strata sama w sobie.

Szkoda,że euro takie drogie ale może uda się współnie coś wykombinować. W kazdym bądź razie jakby Ci ktoś chciał sprzedaż tanio ale dwa w pakiecie ... ;-)
W żyłach benzyna,zamiast serca TURBINA.

huzar105
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 3 mar 2009, o 11:38

Budżet mam w euro więc nie ma strachu. Pytam wszystkich i nikt nie jest wstanie pomóc. :/
Akuro Kazuyoshi
Obrazek

Jacky X
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: STi MY06 SPEC D

Post 3 mar 2009, o 12:53

Strzała Huzar.
Znalazłem coś takiego.Może nie chodzi o ten samochód ale facet ma dużo samochodów użytkowych,może coś znajdziesz. Ceny mnie rzucają na kolana ale trzeba temat rozeznać a zakupy to później.Na razie jestem na etapie , co mi potrzeba.
Link:
http://grupa-acm.otomoto.pl/man-8-210-a ... 48280.html
Obrazek

Niestety mój budżet jest w zł. I nie chcę nic kupować drogiego bo jak przeholuję to pierwszy zbytek do podreperowania budżetu to GT-ek :wall:
A jeśli by wypaliła jakaś umowa na holowanie aut to podejrzewam i tak zamiast dużego samochodu na 3 auta bardziej bym potrzebował dwie lawety na jedno duże auto. Bo jakby się jedna zepsuła to kary itp, itd .

Mógłbyś mi trochę napisać o lawetach jeśli masz taką wiedzę ? Chodzi o jakiś podział funkcjonalny. Czy taki system z opuszczaną podłoga sprawdza się czy lepiej ciągnąć auto na podjazdach ? Chodzi też o koszty użytkowania bo zapewne będę miał klientów eko . I nie chodzi tu o eko- logie tylko eko-nomię. :-) . Zresztą konkurowanie ceną czasami jest dobre.

Obrazek
W żyłach benzyna,zamiast serca TURBINA.

barton
6 gwiazdek
Polubione posty: 2 razy

Post 3 mar 2009, o 15:14

pogadajcie z Carfit'em...Ma chyba 2 lawety (Star i Avia) u siebie w firmie, może Wam coś podpowie...
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"

huzar105
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 3 mar 2009, o 18:01

JA szukam takiej jak ta 2 z hydrauliczną paką plus balkonem, ale również hydraulicznym. Co do wielkości lawety to na PZU nie dzwonią justy czy inne pudełka. Navary, bmw duże to standard i jeśli będziesz miał za małą lawete to albo zniszczysz komuś auto, albo stracisz kasę z zlecenia.

Barthol, Dzięki zaraz zapytam :)
Akuro Kazuyoshi
Obrazek

ODPOWIEDZ