Nie mam narazie z kumplem zadnuch problemow. Okolo 15000km na Legacach.
Na poczatku dymily. Podobno jak sie jezdzi zbyt miekko zatyka sie filtr i gdy mu sie po chwili depnie, wypuszcza chmurke.
Mi juz dawno nie dymil. Byla tez wzmianka o jakims kabelku ktory sie niby przecieral kolo intercoolera i po wymianie niedymilo.
Nie nie skrzypi, nie nie stuka, wszystko poskrecane jak nalezy. Kopa ma, ale 200-koni by niezaszkodzilo. Tak ogolnie, brakuje mi tylko hill break, wygodne to bylo w Foresterze. Aha...cicho jest! Forester 2.0 to przy Legacy Tarpan. Cicho milo i wygodnie. Na zewnatrz oczywiscie traktor ale ja siedzie najczesciej wewnatrz.
Pali...11,6 jadac 207km/h GPS. Jazda autobahn/miasto 50/50 okolo 5,6-6.0. Ekonomiczna jazda na autobahn max 120km/h lub trasie za miastem da sie zrobic na 4.2 !!!! Oczywiscie to dane z kompa, w realiach spala moze litr wiecej ale porownujac do Forestera benzyny to inny swiat

.
Jedno jest pewne, jezeli Legacy mu "nie idzie" lub jest "wolowaty" nalezy glebijej wcisnac pedal po prawej. Ktos bedzie w Malmoe to moge pokazac. Do 180km/h ciagnie bardzo fajnie, pozniej zaczyna sie juz pocic.
Chcialbym miec jedynie dluzsza trojke, tak do 160km/h ale niestety 140 to absolutne maksimum.